Last news in Fakti

29 Юли, 2019 10:30 2 270 14

Просто Тръмп!

  • балтимор-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • расизъм-
  • илайджа къмингс

Президентът на САЩ отприщи нова вълна от критики заради серия от нападателни туитове срещу Балтимор

Просто Тръмп! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика през уикенда нови обвинения в расизъм, срещу които той трябваше да се защитава, предаде Франс прес. В събота той отправи остри критики срещу управата на град Балтимор и срещу цветнокож народен избраник - една рискована предизборна тактика, наричана от неговите противници "кампания на ненавистта".

Тръмп нарече в събота Балтимор място, в което цари "отвратителен безпорядък, което гъмжи от плъхове и от други гризачи". Той го определи още като "много опасно и мръсно място", в което "нито едно човешко същество не би искало да живее". Критиките бяха отправени в серия от туитове срещу Балтимор, промишлен град в щата Мериленд, с преобладаващо цветнокожо население, обхванат от социални проблеми, насилие и наркотрафик.

Нападките на Тръмп бяха насочени на първо място и срещу Илайджа Къмингс, конгресмен от Балтимор, който предната седмица разкритикува условията на задържане на непълнолетни на границата с Мексико. Но нападките на Тръмп породиха възмущение сред демократите.

Председателката на Камарата на представителите на Конгреса, демократката Нанси Пелоси, ги определи като расистки.

"Демократите винаги разиграват расистката карта, докато в действителност те са направили толкова малко неща за невероятните афроамериканци от нашата страна", отвърна на критиките Тръмп в нов туит.

"Няма нищо расистко да кажеш онова, което повечето хора зная вече: Илайджа Къмингс свърши много лоша работа за хората от окръга си и за хората от Балтимор", допълни Тръмп отново в нов туит.

Последва нова гневна вълна. Кметът на Балтимор Бернард Йънг определи критиките на Тръмп като тотално неприемливи. Местният в. "Балтимор сън" пък написа редакционен коментар, в който отбеляза, че е по-добре да имаш няколко плъха, отколкото ти самият да си плъх".

Жители на града също споделиха възмущението си, обединени под хаштаговете "Ние сме Балтимор" и "Силен Балтимор".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    4 14 Отговор
    Тоз е крейзи
  • 2 прав е от свидетел

    23 1 Отговор
    икакво е казал дето не е вярно, същата кочина е и Детройт дето фалира благодарение на маймуната кмет, там дето кюнците са повече от белите е катастрофа, но като им го кажеш и се почва едно крякане за расизъм, правата на човека и други идиотщини
  • 3 До 1

    17 1 Отговор
    До 1. А ти не си крейзи и поемаш с усмивка като те налазят орките от факултето и максуда

    Коментиран от #4

  • 4 Гутьо

    0 8 Отговор

    До коментар #3 от "До 1":

    От опит ли знаеш?
  • 5 ЪРП

    2 4 Отговор
    ПОСЛЕДНАТА БУКВА ОТ ПЪРВАТА ДУМИЧКА В ЗАГЛАВИЕТО Е НАПЪЛНО ИЗЛИШНА!!!!!!!
  • 6 да го кажем направо

    7 4 Отговор
    Даже президента на САЩ говори за дьржавата си-пьлно с пльхове и гризачи,едно много мрьсно място кьдето нормален човек неможе да живее.....-четете бе амерски подлоги--четете
  • 7 Жоро

    2 12 Отговор
    Вижда му се края следващият президент ще чисти цял мандат грешките на перчема
  • 8 kjl

    9 2 Отговор
    Поразходих се из Балтимор посредством Гугъл стрийт вю. Ами президента е прав. Пълен кенеф. Май доста хора там НЕ изживяват американската мечта.

    Коментиран от #12

  • 9 До 6

    8 1 Отговор
    До 6. Тези плъхове и гризачи са точно такива като теб, изпаднали орки от цял свят дето искат да се настанят в САЩ. Прав е тръмп, да ги маха. И в твоя блок ако се настанят орки ще квичиш като прасе с африканска чума
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Електрошок":

    И Бойко Борисов 😂 Великани ! 😆
  • 12 Госあ

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "kjl":

    Хамериканската мечта я има само в Холивуд ;)
  • 13 Тръмп

    5 0 Отговор
    Къмингс признава,че е плъх!!!:):):)Но от коя "раса" е,не се знае!!!:):):)Цветнокож плъх е новата раса според Соросоидите Демократи!!!:):):)
  • 14 Логика

    3 0 Отговор
    Господа от "факти", щом толкова много желаете да критикувате Тръмп, то критикувайте го за нещо съществено! Мисля, че и на Вас би трябвало да Ви е омръзнало постоянното, неаргументирано анатемосване! Може някой добре да плаща за това, но дали аудиторията е доволна? Сериозната журналистика изглежда малко по по-друг начин!!!