Last news in Fakti

1 Август, 2019 09:51 1 847 5

Един за всички, всички срещу Тръмп! (СНИМКИ)

  • джо байдън-
  • демократическа партия-
  • сащ-
  • камала харис-
  • обамакеър-
  • кори букър

Джо Байдън и Камала Харис влязоха в остър сблъсък в очаквания дебат между демократите 

Един за всички, всички срещу Тръмп! (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Фаворитът за президентската номинация на Демократическата партия в САЩ Джо Байдън и друг от претендентите, Камала Харис, влязоха в сблъсък на тема здравеопазване. Това стана на разгорещен на моменти телевизионен диспут в Детройт, предаде Ройтерс.

Във втората поредна вечер на дебати тази седмица Байдън и Харис се оказаха в епицентъра на засилващата се битка по въпроса за здравеопазването, която раздели Демократическата партия и доминираше като тема в първата вечер от тазседмичните дебати в Детройт.

Байдън, който този път използваше по-остър и по-агресивен тон, отколкото първата вечер, осмя твърдението на Харис, че наскоро представеният от нея план за здравеопазването няма да наложи вдигане на данъците за средната класа и че няма да доведе до елиминиране на плановете за частно здравно осигуряване.

"Няма да победите президента Тръмп с празни приказки за този план", обърна се Байдън към Харис.

Един за всички, всички срещу Тръмп! (СНИМКИ)

"Този план, както и да го гледате, струва 3 трилиона долара. За да бъде осъществен, ще е нужно данъците за средната класа да бъдат повишени, а не намалени. Трето, той ще премахне сегашната система, при която основното място в здравното осигуряване на работника заема работодателят", добави бившият вицепрезидент на САЩ от времето на Барак Обама.

Харис окачестви тезата на Байдън като "неточна". Тя на свой ред атакува предложението му да надгради програмата за здравеопазване, въведена при Обама и станала по-известна като "Обамакеър", и да прибави към нея предоставяна от държавата опция за здравно осигуряване, защото според нея това ще остави милиони без здравно осигуряване.

"Смятам, че не може да има извинение за това през 2019 г. демократ да се кандидатира за президент с план, който да не обхваща всички", каза Харис, която е сенатор от Конгреса.

Преди самия диспут се очакваше сблъсък и по друга тема. От седмици Байдън е въвлечен във все по-изостряща се борба с Харис и сенатор Кори Букър за подкрепата на чернокожите гласоподаватели, изключително важен електорат в състезанието за излъчване на президентската номинация на демократите.

На сцената на диспута мястото на Байдън беше точно между Харис и Букър, най-разпознаваемите лица сред чернокожите претенденти в надпреварата за номинацията на демократите, в която расата играе важна роля.

Един за всички, всички срещу Тръмп! (СНИМКИ)

Във встъпителните си думи снощи Байдън спомена многообразието и го противопостави на неотдавнашните нападки на Тръмп срещу представители на Демократическата партия в Конгреса от малцинствата, окачествени от мнозина като расистки.

"Господин президент, това е Америка и ние сме силни и велики именно заради това многообразие, а не въпреки него", обърна се той към президента републиканец.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    15 2 Отговор
    Тия ще се самоизбият и Донката ще празнува!
  • 2 Бончо

    6 10 Отговор
    Това е реалната демокрация - състезание между мислещи авторитети, а не като в Русия - един велик и останалите мижитурки.
  • 3 гост

    10 2 Отговор
    Ако искаш да видиш истински комунизъм отиди в САЩ симпатяго

    Коментиран от #5

  • 4 SiLit

    3 0 Отговор
    Тия явно си говорят като пян на х.я си. Голяма лакомия в таз държава бе. И вярно, там е по-голям комунизъм от в Русия 1917 г. Лошото е че всеки проблем си го решават с война .
  • 5 ДДимитърддд

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Гост много гледаш руска телевизия и мозъка ти е промит. Ще има много да мечтаеш за САЩ? Не се дръжте като облъчени руски зомбита, а бъдете горди българи и европейци.