Last news in Fakti

27 Август, 2019 15:30 4 571 55

Американски бомбардировачи ще симулират удари край Русия

  • самолет-
  • великобритания-
  • сащ-
  • бомбардировачи-
  • б-2-
  • русия

САЩ пратиха самолети на Острова

Американски бомбардировачи ще симулират удари край Русия - 1
Снимка: Shutterstock

От авиобазата „Уайтмен“ в американския щат Мисури на 27 са прехвърлени три тежки стратегически стелт-бомбардировачи Northrop B-2А Spirit на военната база „Феърфорд“ на Кралските Военновъздушни сили за изпълнение на задачи в Европа и конкретно за симулация на ракетно-бомбени удари край границите на Русия, предава агенция EA Daily, цитирана от "Фокус".

„Spirit of Mississippi, Spirit of Georgia и Spirit of New York – това са имената на трите бомбардировача B-2A, които пристигнаха в британската база „Феърфорд“, отбелязва „Оперативная линия“. Съобщава се също, че преди това наетият от ВВС на САЩ B-747 Jumbo е донесъл във „Феърфорд“ последната част от американския инженерно-технически състав „Уайтман“, тъй като самолетът B-2A е със скъпа и сложна поддръжка. Както се очаква, в допълнение към трите B-2A през тази седмица във Великобритания ще бъдат разположени още не по-малко от два стратегически бомбардировача Boeing B-52H Stratofortress.

„С оглед вече намиращият се там от 17 юни един B-52H с непълна техническа готовност, защото му бяха сменени закрепванията на два двигателя към равнината на крилото и бе извършена работа по замяна на изгорял двигател, броя на ударните сили на ВВС на САЩ, разположени във Великобритания (разбирай - на границите на Русия) ще възлиза на шест единици“, отбелязва „Оперативная линия“. Руската агенция добавя, че от средата на август командването на ВВС на САЩ е пристъпило към практическа реализация на подготвителните мероприятия за поредно разполагане (започвайки от края на август) на стратегически бомбардировачи във Великобритания. B-2A в предназначен за пробиване на плътна противовъздушна отбрана и нанасяне на удар с конвенционално или ядрено оръжие.

EADaily по-рано многократно е съобщавала за полети през март до западните граници на Русия от разположените шест американски стратегически бомбардировачи Boeing B-52H Stratofortress в британската авиобаза Fairford (един от тях имаше проблеми с двигателя). B-52H достигна условните граници на изстрелванията, получи информация за потенциални цели, въведе съответните данни в прицелните комплекси (системи) на ракетите - и симулира условни изстрелвания върху тях. И тези цели бяха най-важните военни съоръжения на Русия - летища, командни пунктове, позиции за изстрелване на ракети и т.н.

Освен това редовните полети на B-52H край руските граници представляват своего рода отработване на излизане на границата на ракетен удар и нанасянето му извън зоната на идентифициране на радиолокационните средства на ПВО, както и извън пределите на бойния радиус на изтребителите от руските ПВО МиГ-31. Тогава командването на руските Военнокосмически сили (ВКС) прехвърли от авиобазата в Енгелс (Саратовска област) на едно от летищата зад полярния кръг четири стратегически ракетоносеца Ту-160 и един самолет за далечно радиолокационно идентифициране. В началото на април американските бомбардировачи B-52H се върнаха от авиобазата „Феърфорд“ у дома в „Барксдейл“ (в южната част на САЩ).


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей конконе

    35 22 Отговор
    Русия са супер
  • 2 Въпрос ?

    34 22 Отговор
    Русия са номер 1 ?
  • 3 Townboy

    42 19 Отговор
    Симуланти. Фалшива страна с фалшиви пари и истински оръжия управлявана от борсови спекуланти юдеи.
  • 4 Хахото

    27 7 Отговор
    Пак започват да си мерят пишките, Въпроса е, кой от страничните наблюдатели ще го отнесе?

    Коментиран от #6, #31, #44

  • 5 майкооо

    16 33 Отговор
    Облъчени Уплашени Насрани Русбек да не си Те затова като видят кораби на НАТО на плажа и вдигат ръцете да се предадат

    Коментиран от #8, #50

  • 6 100

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хахото":

    Когато атовете се ритат го отнасят магаретата.
  • 7 коки

    41 15 Отговор
    Освен с изгорял двигател след симулацията да не се върнат и с изгоряла електроника понеже руснаците симулирали радиоелектронно заглушаване
  • 8 Туристи,

    38 15 Отговор

    До коментар #5 от "майкооо":

    а не кораби на НАТО трябва да има по плажовете. Болни мозъци са нашите продажни соросоиди.

    Коментиран от #11

  • 9 Монгола

    34 18 Отговор
    Я ги гледай за какво си мечтаят краварите за удъри по обекти на РФ. А една С400 дали ще им се отрази добре на летящтия Цирк - В2 Спирит?

    Коментиран от #14, #15

  • 10 Шойгу обосрался

    18 12 Отговор
    Шойгу опять обосрался

    Може ли такива работи ?
  • 11 Емил Рангелов

    16 36 Отговор

    До коментар #8 от "Туристи,":

    А кви кораби да има.?Руски?Я марш у матушката ти да набиваш квас и самогон и да бъдеш горд водитель автомобилей москвич,лада,уаз и волга и да непси си помислил за нещо друго упадъчно като телефони,телевизори,коли ,климатици.и изобщо квото се сетиш!Малииии що малоумна гад русофилска !
  • 12 Коментар📝

    15 15 Отговор
    А РУСНАЦИТЕ ЩЕ СИМУЛИРАТ УДАРИ С ТУПАЛ (М).

    Коментиран от #18

  • 13 Българче

    19 33 Отговор
    Муахахаха, рашките ще се подрискат от страх!Голям кеф!
  • 14 Чебурашка

    15 37 Отговор

    До коментар #9 от "Монгола":

    УдЪрите ? С 400 са безполезни това не го ли разба Можеш ли да изчислиш на какво разстояние могат да открият В 2 Спирит. Ако се справиш доста ще се обезспокоиш. Тая стелт технология ти е дълбока загадка ,не я разбираш и това си е . Ама и Шойгу е така ,не си сам

    Коментиран от #24, #30

  • 15 Знаител

    15 36 Отговор

    До коментар #9 от "Монгола":

    С400 не може да им се отрази, защото не може да ги види.Рашките са безпомощни.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Неанонимен

    17 16 Отговор
    Орките не подозират какво ги чака!Скоро ще ги ударят така, че крадливата им вмирисана кочина ще се разпадне само с 2-3 удара, а ракетие ѝ въобще няма да могат да излетят.

    Коментиран от #26

  • 18 Коментар📝

    9 11 Отговор

    До коментар #12 от "Коментар📝":

    9М72 Искандер Е с това ЧЕ МНОГО ГРУБО ЩЕ СТАНЕ С ТОПОЛ М.НА ГЛАСОВО ПИСАНЕ СЪМ И СЕ Е ПОЛУЧИЛО ТУПАЛ🤗,
  • 19 Истината

    7 16 Отговор
    EADaily Евразия Дейли е руска информационна агенция създадена през 2015 година за целите на руската хибридна война срещу Западната цивилизация и публикации на фалшиви новини. В България се използва като източник на информация от проруските сайтове, затова е неприятна изненада, че руски хибриден дай намира място в уважаван информационен източник като Факти. Оставете руските хибридници там, к дето им е мястото - в русофилската медийна клоака!
  • 20 Кую

    8 8 Отговор
    Миротворци...
  • 21 Шойгу обосрался

    9 17 Отговор
    Само искам да питам , Русия кУгИ шъ напраи такъв самолет. КУгИ цъфнат самоварите
  • 22 Borislav Popov

    9 14 Отговор
    САЩ симулират удари, но за сметка на това пълните памперси на русофрениците са съвсем реални.
  • 23 ****

    21 6 Отговор
    Ами като са толкова невидими според вас тези фърчила,защо не навлязат спокойно в Русия,и слеь това да се снишат в москва или в друг град,за да ги видят,че наистина са там????????

    Коментиран от #28, #37

  • 24 гост

    21 3 Отговор

    До коментар #14 от "Чебурашка":

    Тая стелт технология беше и на Сърбите дълбока загадка пък два паднаха колко да е дълбока тая закадка си остава закадка само за теб

    Коментиран от #32

  • 25 Чудя се

    13 1 Отговор
    Значи американски бомбардировачи правят учебни атаки към руски стратегически обекти, към истински обекти и доближават реалната дистанция за това. От къде руснаците ще знаят че следващата атака няма да е истинска? И защо нищо не предприемат?

    Коментиран от #27

  • 26 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Неанонимен":

    Абе не е много сигурно какво ще стане но ако питаш мен по добре да не разбираме
  • 27 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Чудя се":

    Защото САЩ не нарушават въздушното пространство какво да предприемат и защо при положение че нищо не е нарушено

    Коментиран от #29

  • 28 Чудя се

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "****":

    Защото няма нужда да летят до самата Москва. Не четеш ли че летят до разстоянието необходимо да ударят руските стратегически обекти, командни центрове и ракетни площадки.
  • 29 Чудя се

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Добре, нищо не е нарушено, обаче ако атаката се окаже истинска, а не учебна? Кога ще реагират, когато вече са им унищожили това с което трябва да реагират ли?

    Коментиран от #54

  • 30 Бесен Язовец

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Чебурашка":

    Слушай Хосе:сърбите свалиха СТЕЛ в Сърбия с ракета от 1965г.тез В2- Spirit стават само да плашат сомалийските пирати! РФ е обезпечи Ла небето си със ракети от серията С300-400-500 и най модерни самолети от моделите Су и МиГ! Краварите са безсилни срещу руска военна мощ.

    Коментиран от #33

  • 31 Голям прос

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хахото":

    Който си слага д..то, той ще го отнесе
  • 32 Лобут за кочината Рассия

    4 9 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Хайде ,хайде посмали Мангоо
    Един беше Ф 117
    Още малко ще кажеш сърбите са победили

    Коментиран от #36, #52

  • 33 Насах

    5 11 Отговор

    До коментар #30 от "Бесен Язовец":

    Други смешки знаеш ли ? С 300 ,С 400 и С 500 са смешни безполезни кюнци . Цялата авиация на педерацията представлява хаотичен набор от тарарясници . Падат като круши в мирно време ,при срещи с птички в Сирия . Ви ако срещнат иститски бойна машини като Лайтитг 2 ,като Раптор ,като Юрофайтър и Рафал -къде отиваш ти може би.
  • 34 Матей

    9 4 Отговор
    хА-ХА,ще симулират въздушни удари,виртуално разбира се,тия смешници с бракмите си от Виетнамската война В-52 и Спирит-ични сеанси,с тия летящи фърцикОцкели ще оберат овациите на руските зенитчици.Ердоган приема втори дивизион С-400,не ще американските "патриоти",слаба ракия били.Що така ,бе?

    Коментиран от #45

  • 35 Насах

    4 9 Отговор
    А той Лукашенко си му то каза в очите на Путин Смислов е цитата "За какво са ви летища в Беларус ?След първата среща с НАТО вие авиация повеме няма да имате ,тя там ще приключи "
  • 36 Паламуд едноок за САЩ

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "Лобут за кочината Рассия":

    Америте трескаха сърбите с крилати ракети със самолетии минаха веднъж и сърбите го свалиха единия другия се отърва на косъм!

    Коментиран от #38

  • 37 СССМинета

    2 6 Отговор

    До коментар #23 от "****":

    Не спираш да задаваш някакви малоумни въпроси.С всяко твое мнение се убеждавам ,че си някакъв малолетен въшкар дето от акъла му чеп за зеле не става.Нямаш право да имаш толкова ограничени разсъждения.
  • 38 СССМинета

    3 10 Отговор

    До коментар #36 от "Паламуд едноок за САЩ":

    И ти си поредния неграмотен русоибрик.Ф-117 правят стотици полети през Югославия и има един свален самолет и то единствено заради грешка на НАТО.Кажи ми как реши ,че полета е бил един или просто трябваше да напишеш нещо ,за да ти се върже евтината историйка ? Глупак !

    Коментиран от #39, #53

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ****

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "СССМинета":

    Тези алабализми ги разправяй на баба си.

    Коментиран от #47

  • 42 ПЕНКО

    4 4 Отговор
    МОЛЯ ВИ РУСИЯ ,ИЗСТРЕЛЯЙТЕ САМО ЕДНА РАКЕТА -СПЯЩА НА КРАЙБРЕЖИЕТО НА САЩ -САМО ЕДНА И Я ВЗРИВЕТЕ НА ТРИДЕСЕТ КИЛОМЕТРА - САМО ДА СА НАЯСНО ПИШУРКИТЕ И ЕВРЕОПЕЙЦИТЕ !!!!
  • 43 Активен

    4 1 Отговор
    Бе те и жените симулират някои работа.

    Едно е симулация, па друго активация.

    Тез хамираканци като женките цял живот симулират, ама пред други се активарат.

    То затуи 30% от хамериканците до 30 г. не са праили онова-активацията.
  • 44 Да да

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хахото":

    Залагам на турция!
  • 45 Да да

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Матей":

    Абе тоя Ерпосран с каква ракета свали руския таралясник? Ся предатавяш ли си, да ги сваля с руски ракату!
  • 46 Да да

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "****":

    Кажи как летя руския самолет над турция и как отговори Русия. Що не нападнаха? Имаха повод, дадоха им причина. Даже казват, че самолета не бил в въздушното пространство на турция, а е свален в международно. Турците са агресора, а Мамаша в отговор се разсърди и си прибра терористите и част от туристите. Военен отговор, йок! После и ракети им продаде! Толкова в велика Русия, че на Пуйкиленд не посмя да скочи, какво остава за САЩ!
  • 47 СССМинета

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "****":

    Ето за това ти говоря.Няма как да отговориш и отговора ти всъщност е присъщ за некомпетентно лапе хлътнало по руските си батковци.Ако пък си голям на години и пишеш подобни простотии то това е лошо за теб.Кой знае каква асоциална личност си.

    Коментиран от #48, #51

  • 48 ****

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "СССМинета":

    Прочети за рускиа радар Дон-2МН и тогава се исказвай,да видиш твойте познания колко струват.
  • 49 Едо

    2 0 Отговор
    Без коментар!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 А бе тука само тъпаци ли пишат

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Чудя се":

    А бе тука само тъпаци ли сте се събрали ... много ясно , че бомбрадировачите са прехванати и те много добре го знаят и знаят, че при реална атака, ще бъдат свалени , а няколко милисекунди преди това са излетели стратегическите междуконтинентални ракети "Сармат ", "Топол" и "Булава" ... отсреща излитат американските ... БУУУУМ тъпаци и настава ядрен холокост а после ядрена зима ...
    Не разбрахте ли бе умници, че ако бяха невидими и можеха да унищожат стратегическия ядрен потенциал на Русия, т.е. да победят с конвенционални средства , а не с ядрен удар, щяха да се пробват ... да не говорим ,че ПРО отбраната на Русия е дълбоко ешелонирана -- първи хоризонт средства РЕБ, дълъг хоризонт до 400 километра - С - 400 , къс Хоризонт - Панцер, Ракушка и пр. , до 40 км. ... способни са да свалят до 80 - 85 процента от изстреляните срещу тях ракети ... а това означава , че тези фърчилки не могат да изпълнят оперативно - тактическата си задача по обезвреждане на оръжието ца ответен удар на Русия .. аре малко да се образовате и после да пишете.
  • 55 kak raboti B2 Spirit Stelt-a

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=ya8umwgtsLw
Новини по държави: