Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 13:06 1 419 12

Анкара: Не се отказваме от ЕС

  • фарук каймакчъ-
  • турция-
  • ес-
  • членство-
  • реджеп ердоган

Турция ще продължи със същата решителност процесите на европейската си перспектива

Анкара: Не се отказваме от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският заместник-министър на външните работи Фарук Каймакчъ е заявил, че Анкара ще продължи със същата решителност както досега процеса на преговори в ЕС.

В изказване на среща на посланиците, организирана от Промишлената палата в Анкара, Каймакчъ специално е акцентирал на европейската перспектива на Турция.

По думите му Турция иска час по-скоро да започнат преговорите по въпросите на Европейския митнически съюз.

"В момента изпълняваме изискванията по последните шест критерия за безвизово пътуване на турските граждани до държави от Шенген. Смятаме, че с приключването на процеса ще се увеличат бизнес възможностите между двете страни, както и че контактите между бизнесмените ще бъдат по-интензивни, а общуванията между хората ще бъдат по-искрени", е заявил Каймакчъ, цитиран от в. "Миллиет".

На приема по случай срещата са участвали валията на Анкара Васип Шахин, кметът на голямата община на Анкара Мансур Яваш, политици, бизнесмени и представители на чуждестранни дипломатически мисии в турската столица, допълва вестникът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    6 2 Отговор
    Тия па!
  • 2 Mehmet Türkoğlu Efendi

    5 6 Отговор
    Велик е султана, много е велик! Снощи пихме двама от неговия ибрик! Прасках го отзадя, праскаше ма и той! Юруш си крещяхме готови за бой! После сме заспали в моето легло! Сутринта разбраха в цялото село!

    Коментиран от #6

  • 3 гост

    7 1 Отговор
    Пхахахахахаа....тия не спреха с фейлетоните.На практика Албания е с ммого по-големи шансове да влезе в ЕС....лед тридесетина години, пакетно със СМ...А тия ще чакат още три пъти по толкова...най-малко
  • 4 Тръмп

    6 0 Отговор
    Турция не иска в ЕС,а само да си джиткат спокойно без визи и да създават проблеми!!!:):):)Искат да използват финансово ЕС заобикаляйки финансовите регулации,както се опитват да направят с ФВ!!!:):):)
  • 5 Революция

    5 3 Отговор
    А репарациите за Беломорска Тракия кога.
  • 6 Хапчета

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Mehmet Türkoğlu Efendi":

    Вземай ги от ден на ден става по зле
  • 7 Хасан

    5 4 Отговор
    Велик е султана, много е велик! Снощи пихме двама от неговия ибрик! Прасках го отзадя, праскаше ма и той! Юруш си крещяхме готови за бой! После сме заспали в моето легло! Сутринта разбраха в цялото село!Червено вино снощи пих, в ибрика на султана! И устните ми още смърдят, от чепа на Ердогана! Не бих желал дори, на нашто Айше козата! Щом чувам зад гърба ми да плющят, на бай Реджеп яйцата!
  • 8 Европа

    8 2 Отговор
    Е да ама ЕС се отказа от вас ! Ходете с русийката и иран да си правите евразийски съюз - там ще ви е по-убаво...
  • 9 да си го кажем

    5 3 Отговор
    Кой ви пита бе резаци ? ЕС няма да можете нито да го подушите нито да го сънувате ! Направете си някакъв ислямски икономически съюз там с руските ислямисти и не се бутайте в Европа !
  • 10 Бай Петко

    2 4 Отговор
    Евала комши, добре дошли!
  • 11 Гледач

    2 0 Отговор
    Че Кой ви пита?А и вие си имате представител в ЕС.ЗАПАДНА ТУРЦИЯ....ТОЕСТ ГЕРМАНИЯ
  • 12 Враца

    5 0 Отговор
    Разбира се, че един ден Турция ще бъде пълноправен член на ЕС, но преди това Европа като континент трябва да прекрои собствените си граници, да ги разшири така да се каже, за да може така и Турция да стане част от нея, иначе ако това не се случи и Турция стане член, то първата буква от ЕС (европейски) трябва да отпадне. Проста география.
Новини по държави: