14 Януари, 2020 19:30 6 299 97

Москва ще произвежда серийно стелт бомбардировач от шесто поколение

  • ту-160-
  • искандер-
  • стелт-
  • бомбардировач-
  • нато

Предварителните изпитания на новия самолет започват през април 2023 година, а държавните през февруари 2026 година

Москва ще произвежда серийно стелт бомбардировач от шесто поколение - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Серийното производство на Перспективният авиационен комплекс на далечната авиация (ПАК ДА), известен още като „руския стелт-бомбардировач“, ще започне през 2027 година, съобщава руското издание „Известия“, като се позовава на съответстващите договори между Министерството на отбраната на страната и Конструкторското бюро „Туполев“.

Предварителните изпитания на новия самолет започват през април 2023 година, а държавните през февруари 2026 година, предаде "Фокус".

Според договора, както пише вестникът, се планира да бъдат три летателни образеца на бомбардировача от шесто поколение, чийто екипаж ще бъде от четирима души.

За първия ПАК ДА ще бъдат произведени 12 катапултиращи седалки, а създаването им, както и подготовката за масово производство, ще струва 500 милиона рубли. Самолетът ще получи увеличена продължителност на полета без зареждане с гориво в сравнение с Ту-160 и ще може да носи голям боен товар. В допълнение към конвенционалните и ядрените оръжия, ПАК ДА може да носи хиперзвуково оръжие и ракети въздух-въздух.

Известно е, че новите модели техника за руската далечна авиация ще бъдат проектирани с технологията „стелт“ и ще бъдат почти невидими за радарите на противника.

В края на ноември се разбра, че първият Ту-160М е предаден за изпитания.

Междувременно стана ясно, че Русия няма да се отчита пред НАТО къде разполага своите въоръжения, но е готова за сътрудничество, ако Алиансът формулира съответен алгоритъм.

Това заяви председателят на комисията по отбрана в Държавната дума Владимир Шаманов, цитиран от РИА Новости и "Фокус".

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Северноатлантическият алианс възнамерява тази година да отговори на разполагането на руските системи „Искандер-М“ с ракета 9М729 „Новатор“, която предизвика противоречия. За тази цел ще се работи по системи за противовъздушна отбрана и противоракетна отбрана, конвенционални оръжия, повишена бойна готовност и удължаване на времето за предупреждение.

Москва ще произвежда серийно стелт бомбардировач от шесто поколение

„Всичките им предположения с фейкове не работят. Готови сме да си сътрудничим с тях, но не на техните условия: „вие оттеглете ракетите си зад Урал“. А вие не размахвайте ракетите си под носа ни. Следователно ние имаме абсолютно отворена позиция и няма да се отчитаме пред НАТО“, заяви Шаманов пред журналистите.

Според него, ако НАТО иска взаимодействеие, те не трябва да се занимават с „празни разговори“, а да формулират алгоритъм за взаимодействие.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Почти

    33 1 Отговор
    невидимими?!?
  • 2 Агент Харолд

    39 21 Отговор
    Нали ушанките казваха, че стелта е излишна технология и е само разхищение на пари? За какво им е такъв изтребител тогава?

    Коментиран от #7, #71

  • 3 Рошко

    22 27 Отговор
    Кратко точно и ясно, соросчета борянке махайте си миризливите ракети от Турция Европа и прибслтика, или бегайте за пампррси
  • 4 Оня

    23 16 Отговор
    Тъкмо нашите самолети от 2-ро поколение, "може", да бъдат доставени.
  • 5 Стелта ще бъде екипиран

    26 16 Отговор
    с 12 памперса и катапултираща система “ЧЕП”.
  • 6 Тролът ''Румяна Костова'' е все по-бесен

    35 22 Отговор
    На това му се вика да изпълниш петилетният план за 1 година по стахановски!!!!!! От второ поколение отиват направо на 6-то и прескачат 4 поколения???Пък после се чудят какво да измислят да кажат на хората, че самолетите им само излитат и изчезват внезапно...???
  • 7 факт

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Агент Харолд":

    стелт е просто название на невидим!
  • 8 А Лада Нива

    30 8 Отговор
    Кое поколение е вече ?!?
  • 9 висок

    27 13 Отговор
    Велика е русия! Не 6-то, направо 16-то поколение бомбардировач ще направят! Безаналогов!!!
  • 10 ⚡ Хрониките на Евразия

    27 16 Отговор
    До 2030 година Русия ЩЕ започне да строи първият истински , руски самолетоносач .
    За него ще се използват чертежи на недовършеният съветски самолетоносач "Уляновск".
    Тоест , през 2030 година ще се появи самолетоносач , без аналог в света , построен по чертежи от 1980 година .
    Това е всичко което трябва да знаете за свръхсъвременното руско оръжие ..

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1944

    19 11 Отговор
    едно време варварите прескочиха капитализма и ссср се разпадна. сега щели да прескачат петото поколение. тавариши , пиенето на спирачна течност влияе зле на мозъчната ви клетка.
  • 13 ДАДА

    16 17 Отговор
    Не знам дали превода е точен, но хиперзвукова ракета (ако руснаците я имат) да се изстрелва от самолет стелт, мелт е нонсенс. Нали идеята беше да изтеглят ракетата и тя да удари целта не като балистичната след 30-40 минути, а след 5-7-10, та противника да не може да реагира.
    Та значи ще излети самолета, ще лети в стелт режим 2 часа, и ще пусне ракетата, за да й спести 2 минути... Я пак.
    Значи или не им е стелт или не им е хиперзвуков снаряда

    Коментиран от #25

  • 14 Хахаха

    12 15 Отговор
    ЩЕ ... любимата сума на рушлямия ...
    и не се ли завислят, че е супер свешно да подписнаш договор през 2020, за да ти измертаят ппез 2023 чертеж и ако е хубаво времето през 2030 да имаш образци, които да въведеш на въоръжение ....

    Рушлямия съвсем го закъса, особено след като Иран даде образец на мъжество и чест, като призна за сваления самолет
  • 15 Behemoth

    8 12 Отговор
    Малиииииии хрониките са и наакъл!
  • 16 ⚡ Хрониките на Евразия

    17 12 Отговор
    През това в Москва , испанският журналист на Sputnik' (РИА Новости) , Антонио Регаладо скочи от прозореца на своя апартамент , несправил се с депресията , възникнала от всекидневното писане на лъжливи статии , за мощите на руското оръжие ..
    Ето до къде стигат европейците , работещи за руската пропаганда ..
    Сега е момента да разберем , нашите журналисти европейци ли са ?
  • 17 ГруЮ

    12 17 Отговор

    До коментар #10 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Русия е континентална държава. Трябват и танкове, оръдия, ракети. От тези има много и то на отлично ниво. Ако реши да стане и морска сила, ще направи и самолетоносачи. Факт е ,че по време на Втората световна война не и се е налагало да води кой-знае колко морски битки.

    Коментиран от #26, #59, #70

  • 18 Другия с коня

    15 20 Отговор
    И десето поколение да направите,ще. Си останете нация от Алкохолици,сътворили нищо повече от Ядрени Бомби и Агресия...н..Да го духат Руските Боклуци...
  • 19 Опа

    12 9 Отговор
    Ха, нови пет, та нали точно техни специалисти преди години казаха че такова нещо като Стелт не може да има. А сега те щяли да го направят, айде стига бе!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ххх

    2 16 Отговор
    Американската журналистка Ан Якобсен твърди, че катастрофата на НЛО край Розуел всъщност е инсценировка на Салин, целяща да всее паника в САЩ от атака на извънземни, пише днес в онлайн изданието си британският вестник The Daily Telegraph.. В книгата си "Зона 51" авторката на сензационното твърдение се позовава на бивш инженер, работил дълги години в компанията EG&G, която изпълнявала поръчки на Пентагона. Според новата версия в края на Втората световна война съветските войски успели да пленят немски изстребител-бомбардировач Horton Ho 229, който бил само с едно крило и развивал скорост до 1100 километра в час. За да създаде убедителна фалшификация, твърди Якобсен, Сталин използвал и известния като «ангелът на смъртта», доктор Менгеле. Той е известен с чудовищните си, на моменти налудничави експерименти, които извършвал над военнопленници и концлагеристи. Според теорията на американската журналистка, Менгеле бил успял да създаде човешко същество с нисък ръст и огромни очи. Изстребителят-бомбардировач бил натоварен с тези съществя и изпратен, чрез дистанционно управление, към територията на САЩ. В района на Розуел той попаднал в силна буря и се разбил, твърди Якобсен. Според нейния източник «намерените тела не бяха на пришълци, но не бяха и на хора. Те са били подопитни животни. Най-вероятно това бяха 12-13 годишни деца, но страшно обезобразени и деформирани" Ръстът на съществата не надвишавал 150 сантиметра, телата били страшно деформирани и си приличали ед

    Коментиран от #35

  • 23 Ххх

    2 14 Отговор
    Ръстът на съществата не надвишавал 150 сантиметра, телата били страшно деформирани и си приличали едно на друго. Имали непропорционални глави и огромни очи. Две от тях били в коматозно състояние, но живи, когато американците ги открили", пише авторката в "Зона 51".

    Коментиран от #61

  • 24 Буревесников

    13 7 Отговор
    Нещо анимация няма ли ?
  • 25 ГруЮ

    6 6 Отговор

    До коментар #13 от "ДАДА":

    Ами едно е да я изстреляш ракетата с начална скорост 0 км./ч. и съвсем друго с 2000 км./ч. В крайна сметка хиперзвукова скоростта става на крайния етап на спускане в атмосферата.

    Коментиран от #94

  • 26 SS14

    18 12 Отговор

    До коментар #17 от "ГруЮ":

    Пишеш пълни глупости.Ако реши това,ако реши онова.Русия неможе да решава,а се съобразява с възможностите си.Русия няма никакви възможности да направи самолетоносач на тоя етап,пък камо ли повече от един.Първо,че това са невъзможни суми за руснаците и второ няма как да го напрвят.Та те един плаващ котел като Кузнецов немогат да поддържат,а ти представяш ли си да направят нов ? Добре,че Украйна им го направи.Руснаците имаха желание да направят най-големия самолетоносач,ама по средата на проекта,разбраха,че нямат никаква идея какво правят и ,че нямат нужните докове за тази цел и продадоха проекта на Китай.Това всъщност е и първия самолетоносач на Китай.
  • 27 Всичко руско е скрап

    21 10 Отговор
    5то го омаломощиха ,та почват 6то 😂

    Инженери от Барнаул са дошли сигурно или от Чебоксари 😂
    Трезвеници 😂
  • 28 смях в залата

    20 7 Отговор
    Няма да е ПАК ДА ,а ще е ПАК ЛИ ДАДА.Отново проект тип ЩЕ.Руснаците толкова изостават,че се налага да прескачат поколенията само на думи,за да могат да наваксат.
  • 29 Лети ли рапторчето?

    9 19 Отговор
    Май и новите Ефки 35 ще ги свалят от конвейра мниго дефектна сглобка били!!

    Коментиран от #32

  • 30 Бесен Язовец

    10 21 Отговор
    ПОКОЛЕНИЕ 6 НА РФ ЩЕ ВЛАСТАВАТ В НЕБЕТО, А В КРАВАРИЯ ЩЕ ПРАВЯТ ПОКОЛЕНИЕ 6 НА ПАМПЕРС.
  • 31 ⚡Хрониките на Евразия

    10 18 Отговор
    А Сороснята краварска освен скрап друго може ли да произвежда?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Я русский полюционер

    12 5 Отговор
    ХАХАХАХА 🤣 москва ЩЕ произвежда серийно стелт бомбардировач от шесто поколение 🤣 Сигурен съм, че хубави мултики са подготвили 🤣
  • 34 ⚡ Хрониките на Евразия

    10 6 Отговор
    Утре се очаква голямо събитие в Русия , Путин ще излезне на " Манежа "..
    За поредното клоунско представление - " пресконференция "
    Ще бъде също така показван и на фасадите на здания по големите градове ..
    Сигурно ще покаже и мултики , за самолет от 6 поколение за по убедително ..
  • 35 pepy

    18 4 Отговор

    До коментар #22 от "Ххх":

    "...Изстребителят-бомбардировач бил натоварен с тези съществя и изпратен, чрез дистанционно управление, към територията на САЩ..."

    1947 год. изстребител-бомбадировач с дистанционно управление, който лети от Европа към САЩ... Е щом Сталин е заповядал...
  • 36 Borislav Popov

    17 4 Отговор
    Ми като не става работата с петото поколение, ушанките са решили да го прескочат и да минат неправо на шестото, няма да си играят на шикалки я...)
  • 37 Лети ли су-57

    16 7 Отговор
    или още му гладят снимката, която се смачка в земята наскоро? 😆
  • 38 Ягуар

    18 3 Отговор
    Самолета ще се казва ПАК ЩЕ ЩЕ

    Към 2040 ще се разбие първата бройка
  • 39 иван

    19 4 Отговор
    Отдавна се чудя на руснаците. Имат учени, имат ресурси и накрая създават...едно голямо нищо. Някакъв самолет, па бил и 66-о поколение. Четох японците създали сателити за насочване на слънчева енергия към точно определени точки с цел електроенергия. Току що четох американците създали робот от стволови клетки...А руснаците правят...едно голямо нищо. Язък им за ресурсите и учените.
  • 40 Я русский полюционер

    17 6 Отговор
    Голяма пародия са тия ушанки. Кога направиха 5-то поколение, кога въоръжиха смешната си подводно-надводна космическо-галактическа армия с поне 5 тенекии от тях и кога продадоха поне една тенекия на чужда държава, че минаха на 6-то поколение? 🤣 Е нема такъв смех, братче! 🤣
  • 41 Лети ли рапторчето?

    6 15 Отговор

    До коментар #32 от "цирк московски":

    Има иляда и 500 половината??!! от 100те Ефки кеФки са у бокса за смяна на чипчетата, а другата половина чака да влезе у бокса!
  • 42 SS14

    16 5 Отговор
    Тоя самолет със сигурност няма да стане готов в близките 20 години.Няма и да е стелт,защото руснаците нямат никаква представа какво е това СТЕЛТ.А и 6-то поколение ? Тея си прескачат поколенията както си искат.Май нямат представа и какво значи въобще тоя критерии.
  • 43 Оги

    5 7 Отговор
    Жалкари, ще произвеждат самолети. Ние ще си купим на готово от нашите кръвни американски братя. Баровците сме така. Който е луд да бачка, ние си купуваме всичко.
  • 44 Бесен Язовец

    6 16 Отговор
    Гнусната соросня от БГ отново завидя, тя нали чака 8 ретро фейслифата след 10г ако не мине котка път междувременни и е доволна!
  • 45 Американоклошаро

    5 15 Отговор
    Всичко произведено в Краваристан е скапппп!
  • 46 Авио маеханика

    3 7 Отговор
    Всичката руска техника е за подръжание, не ме съмнява, че тези невидими за врага високотехнологични самолети ще са дъбест както всички руски самолети до сега!

    Коментиран от #48

  • 47 ЛЕГЕНДАТА

    6 11 Отговор
    Купете си ЕФче то лятото лети най - добре само по права линия!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бесен Язовец

    6 14 Отговор
    На Ф 16,, Блок 70"каската на пилота е Стелт! Той затова е толкова скъп, заради каската невидимка, като седне в кокпита главата му няма да се вижда!
  • 50 Бесен Язовец

    5 13 Отговор

    До коментар #48 от "Бесен Язовец(Монгола) руска мърша":

    Майн Рид е поисал за,,
    Конника без глава" а реално конника е бил с амерска каска Стелт!
  • 51 Скука

    6 11 Отговор
    Бе тука едно и също се повтаря... Как аджеба руснаците все щели... Лимомадки, за 10 пъти по малък от америланския бюджет, Русия все още държи респект на Сащ и ония им е най големия трън. Ясно е, че и 2те ще се взривят, но САЩ има да губи много повече, а Русия с неймите 14 милиома кв км, все ще остане със слабо засегнати територии. Кой вие? Кучлите!
  • 52 Госあ

    5 10 Отговор
    Вчера гледах статия за мисията на НАСА на Марс (да на НАСА, а не на оня паляк, дето трябваше тая година селище да прави там,ама още и до МКС не е пратил човек 🤣) а нищо не се казва за ЕкзоМарс съвместен проект на ЕКА-РОСКОСМОС, който се движи успоредно с този на НАСА. Само споделям.

    Коментиран от #54

  • 53 В е л и к и я

    5 4 Отговор
    Ха ха , 500 млн рубли .. ма кюмур ли ще е ... !Това е страшно смешна цена за не просто бомбардировач е за какъвто и да е военен самолет ... !
  • 54 Госあ

    2 7 Отговор

    До коментар #52 от "Госあ":

    Та в тоя ред на мисли, Франция и Германия искат нов самолет, Русия искат нов самолет...що не направят един съвместен ...
  • 55 Монгола

    4 9 Отговор
    Ще имали Ефки от преди 50години техналаджи в,, Граф Игнатиево "? Че на,, Доброславци" вече поникнаха дръвчета с мандарини!
  • 56 Монгола

    2 5 Отговор

    До коментар #48 от "Бесен Язовец(Монгола) руска мърша":

    Абе скрий се Чарли Чаплин от колонята!
  • 57 В е л и к и я

    6 1 Отговор
    Трябва да извикат нашия скиор П.П. да му даде името си . Всички знаем от по големите как му викахме когато се състезаваше - Петър Пакпадналов ... !
  • 58 Yamaha

    5 10 Отговор
    Видя се в Сирия колко струва Ф35 ит както пристигнаха старите руски ЗРК 300C,не са посмяли да минат границата на Сирия. Руснака като сглоби нещо то е такова каквото го представят не фалш като всичйо произведено от сороснята.

    Коментиран от #74

  • 59 Къде е Су 57

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "ГруЮ":

    О веднага го измисли - Ми къде е Харматата бре -няма я и нея . Няма я ,защото е скрап ,за това я няма. КАС не и работи .

    А ракетите им са същите като самолетите

    Коментиран от #60

  • 60 Лети ли рапторчето?

    7 12 Отговор

    До коментар #59 от "Къде е Су 57":

    А къде е Рапторчето? Неговия набор Су30МК продъкжава да лети и да чупи рекорди а Рапторчето седи от 10год. в историческия музей за авиация!
  • 61 Borislav Popov

    8 4 Отговор

    До коментар #23 от "Ххх":

    Каскет, от "Совершенно секретно", ли ги преписваш тези простотии ?

    Коментиран от #68

  • 62 VENOM

    5 8 Отговор
    В Булгариста гледат ТОП ГЪН и от там черпят инфо за хамериканските самолети!
  • 63 Borislav Popov

    7 3 Отговор
    Браво Стайков, 5 ти сложих за тази новина, пускай по често такива, та по често да ашладисваме каскетоидите.

    Коментиран от #64, #65

  • 64 Професора

    4 7 Отговор

    До коментар #63 от "Borislav Popov":

    Гатанка:мешано на турски, византиски, слвянски, прабългарски гени що е то?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ххх

    2 6 Отговор

    До коментар #61 от "Borislav Popov":

    Каскет, тури още един диоптър, оти не видиш ! И американската журналиста, и британският вестник са посочени !
  • 69 Хасан

    9 6 Отговор
    Господин Путин по кръвна линия е Турчин. За това се разбират с мистер Ердоган
  • 70 Рашка с чашка

    9 3 Отговор

    До коментар #17 от "ГруЮ":

    Хайде стига с тази ВСВ! В нея СССР е воювал срещу една държава, която е три пъти по-малка като население и много по-малка като територия и ресурси . Освен това е разчитал на помощ от САЩ и Великобритания, които са бомбардирали Германия поголовно още от 1940 година. Това е объркало сериозно производството на военна техника, справка - спомените на генерал Гудериян. И ако японците бяха спазили договорката с Хитлер и бяха нахлули в СССР, а не да нападат САЩ, какво щеше да стане? Колко години трябва да минат че руснаците да спрат да се хвалят с тази война в която са дали повече жертви от всички останали страни взети заедно?

    Коментиран от #73, #84

  • 71 Бесен Язовец

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Агент Харолд":

    Това го казват само русофилските отрепки. Казват същото и за самолетоносачите, но матюшката им драпат със зъби и нокти да си сделат по-ново и нормално корито от Кузя. Твърдят още и че военната доктрина на Рушлямистан е отбранителна, но действията на рушлямците доказват тъкмо обратното. Абе с една дума - русофреници.

    Коментиран от #72

  • 72 Бесен Язовец

    4 9 Отговор

    До коментар #71 от "Бесен Язовец":

    Мнението на соросоидите е без значени, фактите са си факти, а те са, че Русия е световен лидер с който се съобразяват всики останали!
  • 73 Ххх

    7 4 Отговор

    До коментар #70 от "Рашка с чашка":

    Какви ги ръсиш бе човече ? Какви англо - американски бомбандировки над Германия през 1940 г. ? Тогава Щатите още не са във войната, през лятото на 1940 г. е битката за Британия и всички британски въздушни сили са мобилизирани за отблъскване на немските атаки. Над Европа немската авиация е имала тотално превъзходство и англичаните не са си и помисляли да летят над Германия. Съществени англо - американски бомбандировки започват от 1942 - 1943 г.

    Коментиран от #81

  • 74 Рашка с чашка

    7 5 Отговор

    До коментар #58 от "Yamaha":

    Засрами се от никак който използваш! Ако Ф-35 не струва, защо японците го купуват? Не само те го искат, а и много страни и дори любимите ви турци! Между другото Израел си бомбардирдират Сирия когато си поискат, вярно основно с Ф-16, но вероятно и с Ф-35. Явно не знаят че С-300, С-400 и С-900 и които са там по ред са много страшни.

    Коментиран от #77

  • 75 Бат Кольо

    5 8 Отговор
    Още преди 2-3 години РФ намекна за най новият си бомбандир,засега известен като ПАК ДА,определено 2023 ще видим негов прототип във въздуха, руснаците са велики,нЕма лабаво,дано дотогава краварите пуснат новия Ф16 блок76 ,единствената разлика от нашите блок72 е новата антена
  • 76 Хахах

    6 5 Отговор
    Тея не спряха с това в бъдещо време. И в България започва производство на стелт 12-то поколение през 2026 година. 2025 и ново броене. Хахаххахаха

    Коментиран от #78

  • 77 Yamaha

    3 5 Отговор

    До коментар #74 от "Рашка с чашка":

    Каруцар от кога и ти почна да разбираш от самолети?

    Коментиран от #83

  • 78 Хехехехе

    4 5 Отговор

    До коментар #76 от "Хахах":

    Така говори и 2015за С400 Триумф и кво стана хехехехе хехехехе нещо ги искат цял Свят, а вехтите,, Патриот " никой не исла хохохохо наивен соросод.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Мария

    6 5 Отговор
    Форумците тук разбраха ли как действа американското ПВО_______след като разузнаването научи коя база ще бъде атакувана с ракети,незабавно нарежда пълна евакуация на техника и личен състав______мали,Мали и тия са ни съюзници и разчитаме да ни пазят,та тия бегат с 300 от собствената си база,нас ще пазят!!!!!; хихи

    Коментиран от #82

  • 81 Рашка с чашка

    5 3 Отговор

    До коментар #73 от "Ххх":

    Ръся факти, първата бомбардировка над Германия организира британския шеф на ВВС Харис-бомбардировача, той е първия който заповядва да се нападнат градовете с мирни жители. Това става по време на,, Битката за Британия " - 1940 година. В отговор побеснелият Хитлер заповядва да се бомбардира Лондон. Това води до загуба в,, Битката за Британия" защото германците спират да унищожават британските летища и ВВС на Британия успява да се възстанови.
  • 82 Рашка с чашка

    4 4 Отговор

    До коментар #80 от "Мария":

    Не бе ромче, ние не сме като вас, ние сме българи. Не искаме никой да ни пази, искаме да се въоражим с най-добрите оръжия и другите да се пазят от нас!

    Коментиран от #86

  • 83 Рашка с чашка

    3 5 Отговор

    До коментар #77 от "Yamaha":

    Не съм от твоя етнос, няма как да съм каруцар! А в Русия има поверие че ако наплюеш ,, ром" ще ти върви през цялата година.
  • 84 ГруЮ

    3 3 Отговор

    До коментар #70 от "Рашка с чашка":

    Стига, стига ....но историята е такава, каквато е .И да се пънеш - няма как да я пренапишеш.
  • 85 Дориан

    1 4 Отговор
    Главата на тъпия германец обаче стигна само до дизеловия двигател, други хора през това време изстреляха поредната космическа станция
  • 86 Мария

    5 5 Отговор

    До коментар #82 от "Рашка с чашка":

    Помаче и кои са тези оръжия,да не би да намекваш за 6 надуваеми лодки и 8 ковчега Ф16 от 1978 г. за 2 млрд,бре,бре за без пари са ни въоръжили с космическо оръжие,хихи
  • 87 ЦРУ

    7 4 Отговор
    А тостер ...кога ?????...а автом. пералня кога ???....а лаптоп кога ?????.....а тръба за газ по морето кога ????? …….а дамски превръзки кога ???????? ЖУЖИ ще го бесят на Ч П ! доведе и блядките до " ПРОСЕШКА ТОЯГА " ….Гугъл - " НАЛИЧНИЕ проститутки в Москва " !

    Коментиран от #88

  • 88 КГБ

    5 8 Отговор

    До коментар #87 от "ЦРУ":

    Тостер, лаптоп, кафемелачки.. джендарите произвеждат, сериозните правят самолети и ракети, ледоразбивачи, атомни реактори! Кога последно сглобиха краварите Атомен реактор?

    Коментиран от #89, #91

  • 89 НКВД

    5 6 Отговор

    До коментар #88 от "КГБ":

    Нещо си се объркал,назови ми американска марка телевизор,пералня, съдомиялна
  • 90 гаварит Мацква

    6 3 Отговор
    Когато започнат масово да ги произвеждат, тогава напишете статия.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Бегето купи

    1 3 Отговор
    Сашовския еквивалент на ан 2😂😂😂😂😂
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 ДАДА

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "ГруЮ":

    Физиката не ти е от силните страни
  • 95 emo

    1 1 Отговор
    Nay dobriyat stelt imase TSIRVENİYAT Baron Rithofen ...dıski i brizent...

    *


    -++
    *-
  • 96 Готин ама не съвсем

    1 2 Отговор

    До коментар #91 от "да го духат руските краварски сороси":

    Та с какво гориво се зареждат американските атомни централи?? Щото не могат да си направят завод за обогатяване на уран и купуват руски! И къде е първата атомна централа на бързи неутрони, щото не е в ФАЩ! И къде са американските плаващи атомни централи?
  • 97 Гост

    0 1 Отговор
    Да разбирам предложенията по следния начин: Руснаците изтеглят ракетите си зад Урал. Това значи 1850 км от руската граница - приблизително. НАТО-то ако спазва същите условия, ракетите им трябва да са зад границата на Германия с Франция. А, сега де!? Ко праим?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания