Last news in Fakti

22 Март, 2020 09:37 4 074 4

Спират обществения транспорт в тази столица

  • киев-
  • украйна-
  • градски транспорт-
  • коронавирус-
  • преустановяване
Спират обществения транспорт в тази столица - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

От 22 март спира работа градският транспорт в Киев в рамките на наложената карантина заради пандемията от короновирус, съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков. По улиците на столицата могат да се движат единствено автомобили на Спешна помощ и други със специално предназначение, както тези, които доставят лекарства в аптеките и доставят продукти на хранителните магазини.

По-рано Аваков съобщи, че властите са готови значително да повишат мерките свързани с наложената карантина. Той предложи пълно прекратяване на работа на практика на всички предприятия, като част от фирмите могат да пренасочат производството си в направата на защитни маски, медицински продукти, лекарства и други.

По последни данни на сайта Worldometers, в света са регистрирани 287 000 случая на заразени от коронавирус. От тях 41 са в Украйна, като трима заболели са починали.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е и

    5 4 Отговор
    В София ?
  • 2 Гост

    5 2 Отговор
    Ха ква карантина бе , в Софето метрото и градския транспорт работят на макс . Страшни инкубатори се оказаха
  • 3 Гост

    4 3 Отговор
    Заради 41-ма заразени спират градския транспорт и метрото също? Тук има нещо гнило, явно заразените са много повече. Докато в Европа на неработещите заради короновируса ще се изплащат помощи, то в Украйна хората ще почнат да мрат от глад. А и поради затворените граници не могат да отидат в Полша да мият тоалетни или на полето, за да заработят поне за прехрана на семействата си.
  • 4 Дон Чико

    3 0 Отговор
    И Милена крие информация в заглавието като списвачката Антония да генерира кликове на парцала факти бъгъ. Джурналиски от класа!