Last news in Fakti

23 Март, 2020 16:12 7 164 62

Кремъл: Помощта към Италия не цели вдигане на санкциите на ЕС

  • италия-
  • русия-
  • коронавирус-
  • санкции-
  • дмитрий песков

Не говорим за никакви условия или сметки, или надежди в конкретния случай, каза Дмитрий Песков

Кремъл: Помощта към Италия не цели вдигане на санкциите на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Медицинската помощ, която Русия оказва на Италия в борбата с коронавируса, няма за цел да се спечели подкрепата на Рим за вдигане на санкциите на Европейския съюз срещу Москва, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Вчера седем самолета Ил-76 от военно-транспортната авиация на ВКС на Русия излетяха от летище Чкаловски, Московска област, за Италия, за да доставят руски военни лекари - вирусолози и епидемиолози, а също и модерно оборудване за диагностика и дезинфекция, информира министерството на отбраната в Москва, предаде ТАСС. Тази помощ е жест на добра воля, който Москва нарече "От Русия с любов", отбелязва Ройтерс.

Запитан дали Русия очаква Италия да върне жеста, като се опита да накара ЕС да вдигне наложените на Москва санкции заради Украйна, Песков окачестви идеята като абсурдна. "Не говорим за никакви условия или сметки, или надежди в конкретния случай", каза Песков, цитиран от Ройтерс.

"Самата идея (за отмяна на взаимните санкции), разбира се, заслужава внимание. Сега, когато се сблъскваме с толкова напрегнат момент от гледна точка на международната икономическа конюнктура, от гледна точка на конюнктурата, свързана с цените на енергоносителите, с толкова провокационен фактор като коронавируса, разбира се, подобни ограничения само влошават ситуацията", посочи говорителят на Кремъл, цитиран от ТАСС. Той подчерта, че "тук всичко зависи от известни столици". "Не ми е известно подобни едностранни стъпки да се подготвят, и ми е известно, че това се смята за целесъобразно" отговори говорителят на Кремъл на въпроса, дали Москва може първа да отмени контрасанкциите.

Говорителят коментира и изявлението на руския заместник-министър на отбраната Александър Фомин за решението на Русия да прекрати военните учения в непосредствена близост до границите ѝ със западните държави.

"Очевидно е, че това е свързано с превантивни мерки, решението носи превантивен характер във връзка със ситуацията около общата борба с коронавируса", заяви Песков.

Русия изключи гражданите на съюзените с нея бивши съветски републики от забраната за влизане в страната на чужденци заради превенцията срещу разпространението на коронавируса, предаде агенция Интерфакс, цитирана от ДПА.

Забраната за влизане на всички чужденци без разрешение за постоянно пребиваване, с изключение на дипломатите, е променена с цел да позволи временно влизане на пътници от страните от Общността на независимите държави.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦

    135 12 Отговор
    В Руската Федерация са човеци, не са алчни като краварите!
  • 2 Монгола

    127 7 Отговор
    Италия по начало е против санкциите срещу РФ!!!

    Коментиран от #6, #23

  • 3 Активист на БКП

    56 5 Отговор
    А САЩ?

    Коментиран от #5

  • 4 Парада искаме парада парада в Москва си искаме

    11 99 Отговор
    По всичко личи, че парад на Червения площад в Москва за девети май няма да има, а това ни крепеше духовно и ни даваше сили да се надуваме пред соросоидите! На този парад ние показвахме как всяка една от машините които минава ще ни смаже тук нас живеещите в държавите от НАТО! Как, как, как, как кажете сега ще се фукаме с руската армия?? Къде, къде, къде ще намерим сега запис на парада от 2019-а?? Кой, кой, кой, кой ще ни повярва сега, че новият самолет СУ 57 е вече напълно завършена анимация и активно участва в новите сериали на "Ну погоди"?? Кога, кога, кога ще бъде следващият парад в Москва?? Само не ни казвайте, че ще бъде на мукавей в понеделник през 2048 година, защото ще си изтрескаме силно главите в стените на българския парламент!!

    Коментиран от #7, #13

  • 5 Активист на САЩ

    88 2 Отговор

    До коментар #3 от "Активист на БКП":

    От САЩ чакай само един среден ...

    Коментиран от #53

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 САЩ пропаганда

    80 2 Отговор

    До коментар #4 от "Парада искаме парада парада в Москва си искаме":

    По всичко личи, че говеждият грип ти е изпразнил главата от съдържание

    Коментиран от #54

  • 8 Athens

    80 1 Отговор
    Че Китай също помогна на Италия,както и Куба. Може ли при всички тях да се говори за "Условности"?!
  • 9 Той

    69 0 Отговор
    И къде сега са САЩ ???

    Коментиран от #47

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Слава на Русия !

    81 2 Отговор

    До коментар #4 от "Парада искаме парада парада в Москва си искаме":

    Няма,такава сила на Света,която да пречупи руския народ ! НЯМА !
  • 14 Athens

    80 1 Отговор
    La Stampa;
    Кубински лекари пристигнаха в Италия!
    "Щастливи сме от прекрасното посрещане,което получихме,казва д-р Перес Диас. Нашите семейства са притеснени,но нашето е хуманитарен ангажимент и те го знаят",завършва доктора.
    А държавите от ЕС си затворихме границите с Италия,и я оставихме сама.
  • 15 вашето мнение

    72 3 Отговор
    Слава на Русия. Отново сами срещу всички, отново категорични победители. Слава на героичния руски народ.
  • 16 АРИЙСКИЯ КХМЕР

    14 6 Отговор
    AРИЙCКИТE БУДИCТКИ CТРAНИ НЯМAТ НИТO EДИН ЗAГИНAЛ OТ ТВA ВИРУCЧE ТOВA ЗНAЧИ ЧE CA БOГOИЗБРAНA РACA ПЪК И ЖEНИТE ИМ ИМAТ НAЙ-БЯЛAТA КOЖA КOЯТO CЪМ ВИЖДAЛ(OCOБEННO ВИEТНAМКИТE) ИМA МНOГO КЛИПOВE НA ВИEТНAМCКИ CКEЧOВE И ТAМ CE ВИЖДA ЯCНO!!!! ВИEТНAМ CA МНOГO КOРAВИ ТE БИХA:МOНГOЛЦИТE,КИТAЙЦИТE,ЯПOНЦИТE,AМEРИКAНЦИТE,ФРAНЦУЗИТE НAВРEМEТO ТA EДНO CМEШНO ВИРУCЧE ЛИ ЩE ИМ CE OПРE?
  • 17 фейк

    35 1 Отговор
    Десетият самолет с руски специалисти отлетя за Италия/ https://tass.ru/obschestvo/8055715

    Коментиран от #43

  • 18 Athens

    73 1 Отговор

    До коментар #12 от "вашето мнение":

    Преди време на едно рали Дакар китайците се обърнаха ,значи франциузите щяха да минат върху тях, а руснаците ,въпреки че се бораха за първото място тогава ,спряха -помогнаха на китайците и си продължиха състезанието.
  • 19 Сандо

    31 3 Отговор
    Спасете Европа,че няма да има кой да вдигне санкциите!
  • 20 Townboy

    76 2 Отговор
    Русия и Китай са новите световни лидери за добро или лошо. А САЩ отиват в тоалетната на историята, като много други империи преди тях. Това с ковид-19 е много долна постъпка на един губещ!

    Коментиран от #39, #58

  • 21 Hi pezook

    4 72 Отговор
    Никакви вдигане на санкциите. Само мор за путинските агресори. Като се махнат от Украйна, Молдова, Грузия и другаде, тогава. Иначе само мор, докато, Путин не го обесят самите озверели от глад руснаци. Само стъпка и санкции.

    Коментиран от #25

  • 22 дон Бульон

    7 44 Отговор

    До коментар #12 от "вашето мнение":

    Да невероятни спасители са редят се пред американското посолство в Москва за зелена карта.Ахахах
  • 23 Евала

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    И аз точно това щях да отбележа.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    25 2 Отговор

    До коментар #21 от "Hi pezook":

    Ама си невероятно просто говедо.

    Коментиран от #35

  • 26 Мдааа

    31 3 Отговор
    Това е преди години. Жалко но е прав за населението на тази Територия. . . Путин: „Българите са народ, достоен за презрение.“ Путин1 Предлагаме ви първото ексклузивно интервю на руският президент Владимир Путин дадено за българска медия след обявяване на решението за окончателно спиране на проекта „Южен поток“. – Г-н Президент, в българския печат, вече се коментира, че решението ви за спиране на проекта „Южен поток“ е своеобразно отмъщение срещу България, заради опитите и да води самостоятелна политика, а също, че е плод на емоционален импулс. Как бихте коментирали подобни твърдения и какви чувства изпитвате в момента към българския народ? – Подобни твърдения говорят само, че българите вече са достигнали до такова ниво на мислене, че могат да бъдат манипулирани по-най елементарен начин. Тези твърдения не са нито смешни, нито безумни, а нагли. Те се опитват да прехвърлят вината за нереализирането на проекта от болната на здравата глава. Според тях излиза, че независимо какво правим, строим или не Южен поток, то ние действаме винаги в ущърб на България. Аз лично бих пратил хората, които говорят подобни нелепици директно в затвора, защото именно техните действие доведоха до там, че не само Русия, но и всички останали високоразвити държави изпитват към България и българите, нищо друго освен презрение. – Нима искате да кажете, че вие презирате българския народ? – Абсолютно и го казвам с дълбоко съжаление, съжаление не към вас , а към

    Коментиран от #59

  • 27 Мдааа

    33 2 Отговор
    – Нима искате да кажете, че вие презирате българския народ? – Абсолютно и го казвам с дълбоко съжаление, съжаление не към вас , а към всички усилия, които Русия, било то царска, социалистическа или днес демократична, е правила за да помогне за взаимноизгодното сътрудничество и развитие на България. Аз самият не вярвах, че може да се стигне до подобно развитие на нещата, смятах, че сред българите все пак има хора, които ще имат сили и желание да защитят своят национален и регионален интерес, но уви бил съм прекалено наивен. Аз се убедих, че България вече не съществува като държава и което е по-страшно , умира като народ. На картата на света, по която ще учат нашите ученици, там където би трябвало да е България ще пише ЕС. Вие сте първата истински претопена държава, каквито трябва да станат всички останали членки на съюза. Вие българите, някак си много леко и спокойно приехте, че единственият ви шанс да се развивате, е като се пръснете по света в търсене на личен успех и сигурност, за сметка на борбата за общото благо, която сплотява един народ. – Е за какви точно усилия от страна на Русия говорите? – Например за възстановяването на Българската държава, след пет века робство. Знам, че днес в България се чуват гласове, които отхвърлят тази заслуга на Русия, но това са същите гласове за които говорих в началото. Пролятата кръв се оказа напразна, ние създадохме независима държава, само за да може това което бе извоювано с кръв, да бъде продадено от алч
  • 28 Мдааа

    33 2 Отговор
    Пролятата кръв се оказа напразна, ние създадохме независима държава, само за да може това което бе извоювано с кръв, да бъде продадено от алчността на управниците и от егоизма и страха на обикновения човек. Робът не може да бъде освободен, освен ако сам не пожелае това, както и свободният не може да бъде поробен, освен ако сам не го допусне. Вие българите не цените свободата, нито се стремите към нея, вие цените сигурността, и предпочитате да се осланяте на благосклонността на господарите си, а не на собствените си сили. – Но вие говорите за нещо, което е било преди повече от 120 години, какво общо има то с настоящия момент? – Историята е тази, която създава държавата. Ако обезмислим значението на всичко което се е случило преди нас, то тогава, спокойно можем да твърдим, че Българската държава никога не е съществувала, защото това е било преди 600 години, а вие нямате никакво право да говорите за 1300 години България. Всъщност точно това се случва в момента в страната ви, вие живеете само в настоящето, страхувайки се за бъдещето, отричайки миналото. Вие оцелявате поединично, като смятате, че го правите за децата си, докато всъщност продавате тяхното бъдеще, защото живот и оцеляване са различни, дори противоположни неща. Аз няма да се учудя, ако утре видя поруган и паметника на връх Шипка с изрисуван лъв и надпис „Вън руските окупатори“, стига преди това да не сте го ограбили и продали за скрап за да оцелеете, още някой ден. – Все пак, какво бъдеще

    Коментиран от #31

  • 29 Мдааа

    27 1 Отговор
    Аз няма да се учудя, ако утре видя поруган и паметника на връх Шипка с изрисуван лъв и надпис „Вън руските окупатори“, стига преди това да не сте го ограбили и продали за скрап за да оцелеете, още някой ден. – Все пак, какво бъдеще виждате вие за България? – Никакво, не ме ли разбрахте, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, вие не само няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от чуждестранни концесионери, а нивите ви отровени от сондажи за шистов газ. Населението доколкото го има, ще се изхранва с вносни ГМО продукти, а децата ви няма да знаят, че дедите им някога са се наричали българи. Ще изчезнете не просто като държава, не само като народ, но и като страница в историята на света, а територията ви ще бъде използвана като плацдарм за реализиране на различни геополитически цели. – И, какво трябва да направим за да променим това? – Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие. – Да не би да намекв
  • 30 Мдааа

    29 2 Отговор
    – И, какво трябва да направим за да променим това? – Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие. – Да не би да намеквате за революция? – Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.
    ...
    .


    Много жалко но е прав. Тежки, но истински.
  • 31 Ксения

    42 3 Отговор

    До коментар #28 от "Мдааа":

    Ксения, коментар от руски форум. Българите, това са малки сладки пуделчета, които джафкат когато са в краката на поредния господар и бягат с квичене, когато са сами. Някога великия български народ е доведен до това състояние от англосаксонските си господари

    Коментиран от #34

  • 32 бай Дончо

    11 0 Отговор
    Дет не помагам и на другите не давам
  • 33 Пако

    25 0 Отговор
    Единственото което мога да кажа е—Велик,
    Велик,Велик...........
  • 34 Мдааа

    23 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ксения":

    Абсолютната истина.
  • 35 Hi pezook

    5 38 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Ти не си говедо, ти си прасе. Важното е че арабухите го набухаха на Путин. Отмъстиха си за 80 годишните, червени революции, атентати, преврати и кръвопролития, причинени от СССР и слугите му. Иначе обичам руснаците, и желая да се освободят от Путин и путинистите. Дано по-скоро го елиминират завинаги.

    Коментиран от #37, #40

  • 36 XXXXXXXXXXXXХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ

    24 1 Отговор
    .........УЧЕТЕ РУССКИИ АНГЛИСКИЯ Е С ВИРОС !.....
  • 37 XXXXXXXXXXXXХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ

    15 1 Отговор

    До коментар #35 от "Hi pezook":

    ........БАНДЕРА ПИЗДИ !....
  • 38 русия е джудже

    3 38 Отговор
    Санкции до дупка за руската кочина и после пак санкции,колкоти да се подмазват и молят.

    Коментиран от #44, #62

  • 39 Къде слагаш Русия с Китай

    4 33 Отговор

    До коментар #20 от "Townboy":

    Русия никой не я брои
  • 40 ха ха ха ха

    9 4 Отговор

    До коментар #35 от "Hi pezook":

    И защо толкова се радваш,че петролния сектор в САЩ фалира?
  • 41 Един ИДИОТ

    18 1 Отговор
    Ще цитирам.С.В.
    Време е хората отново да станем хора.Замислете се над тези думи ХОРА!
  • 42 Армата ни ще да тръгни

    1 5 Отговор
    Всяко чудо за три дни.
  • 43 Тренайстият

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "фейк":

    самолет с руски специалисти отлетя за Италия

    https://tass.ru/obschestvo/8057757

    Коментиран от #49

  • 44 Хммм

    31 2 Отговор

    До коментар #38 от "русия е джудже":

    Значи да помогнеш на някого в беда е подмазване,а да го изоставиш и си затвориш вратата,когато той гори в огъня , е приятелство и партньорство в един съюз -ЕС? Това ли е логиката на дебилите ?
  • 45 Васил

    20 1 Отговор
    В такава ситуация се разбира кой ти е приятел и кой враг
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Конфискува

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Той":

    помощите за Италия

    Коментиран от #48

  • 48 без име

    19 2 Отговор

    До коментар #47 от "Конфискува":

    Не !В италианските медии пише само,че американските военните базирани там, са им откраднали тестовете ,и са ги изпратили за САЩ.
  • 49 фейк

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Тренайстият":

    https://ria.ru/20200323/1569035134.html
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 сггсгс

    5 5 Отговор

    До коментар #50 от "РОСИЯ КАТУН С РАКЕТИ":

    Върви се гръмни козяшко тролче!
  • 52 другарят

    18 2 Отговор
    Много е просто другари! В Русия са умни хората и казват така.." Помагаме на Италия първо от човешка гледна точка и второ за да си помогнем на нас самите" и казват така .."Ако не потушим огнищата в Европа, към нас ще продължават да хвърчат искри и огньове, колкото и да се затваряме.." Звучи логично нали? Това трябва да разберат най-после и нашите главанари и да правят като руснаците..Всеки завърнал се от чужбина отива в задължителна карантина за две седмици, защото този вирус се проявява със закъснение и влизат заразени, които си мислят че са здрави. Не може нашите главанаци да ни карат да се затваряме всички тук и в същото време да не могат да поставят под карантина влизащите от вън нови заразени. Тази епидемия може да продължи цяла година по Европа и ние какво ще стоим затворени цяла година!??
  • 53 минчо

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Активист на САЩ":

    да така е никога на никой не са помагали няма и да помагат създават дразги и гледат сиир над света навсякъде където има размирици те са там първи нахални аристократи
  • 54 някой си

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "САЩ пропаганда":

    защо да му е испил грипа мозака Русия почита загиналите за свободата и,,,,,ами Американците кво честват нищо те нямат такива расъждения
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 898

    17 0 Отговор
    14-и Ил-76 е в Италия вече! Къде ни е единството в Европа?Срам и позор!
  • 58 стоян

    3 14 Отговор

    До коментар #20 от "Townboy":

    до 20 ком = Явно си заклет кумунис -Русия световен лидер =по пиене на препарати за вана

    Коментиран от #61

  • 59 стоян

    2 11 Отговор

    До коментар #26 от "Мдааа":

    До 26 ком =Само тъпите кумунисти ги интересува мнението на цар Путин за нас българите =на другите българи не им ПУКА
  • 60 1234567990

    0 1 Отговор
    1234567890
  • 61 котопакси

    5 0 Отговор

    До коментар #58 от "стоян":

    А американците са световни лидери по пиене на Белина примесена със дрога и алкохол за добро самочуствие . Факт неоспорим .
  • 62 котопакси

    4 2 Отговор

    До коментар #38 от "русия е джудже":

    Русия е джудже ама разположена на 17 милиона кв км територия и със природни ресурси изразени във цялата менделеева таблица .А за санкциите ти нямаш думата и не си човекът който ги решава тези неща ,защото си последната дупка на кавала ,демек ти си едно прасе въргалящо се във калта и грухтиш от удоволствие .