Last news in Fakti

9 Април, 2020 12:50 1 936 8

Турция ще забрани уволняването на служители

  • турция-
  • коронавирус-
  • служители-
  • работи-
  • уволнения-
  • мерки

Ердоган ще може да удължи забраната за прекъсване на трудовите отношения за срок от шест месеца

Турция ще забрани уволняването на служители - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция планира да забрани съкращенията на персонал за срок от три месеца с цел да намали въздействието на новия коронавирус върху трудовия живот в страната, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Правителството в момента обсъжда този проект с деловите среди в Турция. Според плана президентът Реджеп Ердоган ще може да удължи забраната за прекъсване на трудовите отношения на работодателя с работника и до шест месеца.

Работодателите обаче ще имат право да пускат служителите си в неплатен отпуск. В такъв случай те ще получават компенсация в размер на 39,24 лири (около 4,60 евро) от държавния фонд за обезщетяване при безработица.

Освен това правителството предвижда да бъдат предоставена възможност за осигуряване на грижи и помощ при извънредни ситуации като епидемия, земетресение, природни бедствия и пр. за възрастните, хората с увреждания и други социални групи, без да се взима предвид финансовото им положение. Правителството отсрочва също така всички данъци и разходи на общините по време на епидемията без натрупване на лихви и увеличения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    17 1 Отговор
    реална помощ от правителството а не отчитането на броя на безработните.
  • 2 Баце ви Боко пастира

    8 1 Отговор
    Еий ,как не се сетих и аз!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 фактология

    9 0 Отговор
    Браво..А Ердо със заплатите си пращал лично на всеки турски гражданин над 65 год..пакет с маски и одеколон.
  • 5 Трудно за вярване но е истина

    14 0 Отговор
    Звъниш на 155 полиция казваш им че си над 65 год. Казваш и листата за продукти и само след 15-20 мин. полицаят е пред вратата с продуктите , ако си богат плащаш си продуктите ако си беден казваш на полицая че нямаш пари тогава полицая вади някакъв списък подписваш и толкоз . Ето това е Турция .

    Коментиран от #6

  • 6 Браво комши

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Трудно за вярване но е истина":

    Да истина е .Боже дай на всички държави лидер като Ердоган .
  • 7 ЕВАЛЛА

    9 0 Отговор
    мъдро и просто и маските е забранено да се продават и търгуват
  • 8 .....

    1 7 Отговор
    "Ако не работим, ще огладнеем. Как да остана вкъщи? Ако не работя, няма да има хляб в къщата, няма да плащам за ток, вода или наем. Затова преди да ни кажете да останем вкъщи, предприемете действия, за да можем и ние да се защитим. Но трябва да знаете, аз няма да умра от коронавирус, а от вашата система." Малик Гилмаз, шофьор на камион, женен и с едно дете, използва личния си опит във видео чрез сциалните мрежи, за да опише критичната ситуация, в която милиони служители в Турция се оказаха в резултат на пандемията на коронацията и политиките на правителството на Ердоган. На следващия ден той беше арестуван по обвинение в насърчаване на населението да не спазва държавните закони. .....