Last news in Fakti

19 Април, 2020 14:23 22 365 17

Лоши новини от Азия

  • тайван-
  • коронавирус-
  • пандемия

Тайван отново повиши случаите на заразени с коронавирус

Лоши новини от Азия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Тайван съобщи за 22 нови случая на коронавирус, като 21 от тях са моряци от военни кораби, които са били на приятелска визита в малката тихоокеанска островна държава Палау миналия месец.

Тайван досега относително успешно се справяше с контрола над коронавируса благодарение на ранната превенция и миналата седмица регистрира три дни без нови случаи на инфекция, но днес властите съобщиха, че трима кадети, участвали в мисията в Палау - една от едва 15-те страни, които поддържат дипломатически отношения с Тайван, са заразени, и че 700 военни моряци са поставени под карантина и тестуване.

С днешните новозаразени 21 военни моряци общият брой на случаите във военния флот възлиза на 24 души. Случаите в Тайван вече са 420, с шестима починали.

На пресконференция днес министърът на здравеопазването заяви, че засега инфектирани моряци са открити само на един от трите кораба, гостували в Палау, но е необходимо допълнително разследване, за да се установи откъде точно моряците са прихванали вируса. На същата пресконференция заместник-командирът на флота се извини с дълбок поклон, задето не са приложени превантивни мерки. Президентската канцелария съобщи, че президентката на Тайван Цай Ингвен е присъствала на церемонията по посрещането на корабите, но само е махала с ръка на моряците от брега и не е била изложена на риск от заразяване.

Всички моряци са се върнали в сряда от Палау, където са били от 12 до 15 март. Президентът на тихоокеанската държава Томи Ремендесау заяви в интервю същия ден, че в неговата страна с 20 000 души население няма нито един случай на зараза и че ще затвори границите, за да не допусне инфекция. Палау получи от Тайван помощ за борба с вируса, включително тестове и лицеви маски, припомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    28 6 Отговор
    Лоши и от България след празниците народа плъзва
  • 2 Абе стига с тоя коронавирус

    27 8 Отговор
    Ковид19,ковид19...Кажете нещо за шапка20 или каскет21
  • 3 така така

    10 38 Отговор
    Какво ми пука за глупавите жълтури които донесоха заразата в Европа??

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Госあ

    32 9 Отговор

    До коментар #3 от "така така":

    Понеже са глупави, цървулане, имат 400 заразени и 6 починали.
  • 5 Фен на Баро Вкаров

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "така така":

    хаха да бе ейся.... точно вие от ниската Индийска каста докарахте вируса след като се прибрахте от Испания,Италия и Франция(там където има най много заболели)

    Коментиран от #8

  • 6 До 4

    6 5 Отговор
    Сигурно ние сме глупавите,че ги пуснахме да заразят Европа,а пък те ‘’умните”,че прикриха началото на заразата и продължават да лъжат с броя та починалите
  • 7 Dakata

    32 1 Отговор
    Понеже живея в Тайпей, ще ви споделя, че за 3 месеца от началото на епидемията, в Тайван имаше само 42-ма заразени и 1 починал. През последният месец няколко тайванеца отново докараха вируса от Европа и случаите нарастнаха до 420. Но тук хората са отговорни и масово носят маски. Така че не ги мислете тайванците, те ще се справят с вируса, ами вие му мислете, че пламнат ли циганските гета и ген Мутавчийски не може ви помогна.

    Коментиран от #9

  • 8 така така

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Фен на Баро Вкаров":

    Баро да ти го Вкарам.
    ХА ХА ХА ХА
    М*ндил.
  • 9 Хлъц

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Dakata":

    Дака,Христос Возкресе! Дано написаното от теб,е игриво намигване. към форума! Защото в момента там е около 22,30 ч ( по техния времеви пояс). При теб,нещо се разминаваме почти с 5 часа! Иначе съм съгласен с написаното!
  • 10 Нещо не разбрах

    5 1 Отговор
    Че къде са лошите новини ??? 420 заразени, ама те добре си справят..
  • 11 Гросмайстор

    3 1 Отговор
    Тест-тестване....това ,че някой окичил се с титли от дс-държавна сигурност и повтаря,като развален грамофон-ТЕСТУуВАНе не значи ,че говори правилно,а значи че е от регион извън Северна Българска земя!вероятно е от шоплукът!
  • 12 Магелан

    8 1 Отговор
    В този форум има бългърчета който пишат само глупости и в повечето случай са дървени философи.Дисциплината и самоуважението в Тайван е издигнато в култ и са толкова напред че нашите тарикат Бай Ганювци ако отидат там ще чукат камъни в пандиза цял живот!
  • 13 паламарка

    3 2 Отговор
    В Тайван пишат ли за България? Тук се появиха тайванофили. За тамошните не знам, но българите явно могат на всякакви да се правят. Папагали сте, драги тайванофили.
  • 14 Петър Петров

    4 0 Отговор
    Глупави заяждания и простотии А светът е многолик и някъде загива , другаде благоденства ! Това зависи от много фактори Само се ядете и си чешете слабините Утре пак така ..и пак и ...пак и още и пак ..... И още ..и все това тъпо разтоварване . А промяна ?? Няяяямаааа! А ние си демонстрираме тук нива !!
  • 15 торецки

    2 1 Отговор
    Разцъкали са палавниците от палау, и тези от Руззвелт, и ДеГол, също! Корабите са затворена система, от къде ще прихванат
  • 16 волен сидеров

    2 2 Отговор
    а така ,лъжете и психясвайте хората,медиите сте страшна работа ,така ще загубите и идиотите които зяпат по цял ден телефоните си....клин клин ще стане...
  • 17 Ана Иванова костова

    1 0 Отговор
    Тези от жълтата раса набутаха вируса на Европа но сега европейците им набутаха вируса .