Last news in Fakti

22 Април, 2020 11:45 2 282 5

Лекарството против малария не помага срещу COVID-19

  • малария-
  • коронавирус-
  • сащ-
  • хидроксихлорохин-
  • лекарство-
  • лечение-
  • пациенти

Няма ясни доказателства, че това лекарство помага и срещу коронавирус

Лекарството против малария не помага срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американски изследователи установиха, че лекарството против малария хидроксихлорохин, лансирано от президента на САЩ Доналд Тръмп като терапия срещу новия коронавирус, не е ефективно срещу заразата, съобщи AP.

Те са анализирали резултатите и историята на заболяването при 368 пациенти с новия коронавирус, лекувани в медицински центрове към Министерството по въпросите на ветераните в САЩ. Досега изводите на изследователите не са потвърдени от независими експерти и не са публикувани в медицински издания.

Според техните наблюдения сред пациентите, приемали хидроксихлорохин, смъртността е 27,8 на сто. При пациентите, лекувани едновременно с хидросихлорохин и антибиотика азитромицин, смъртността е 22,1%. Сред анализираните резултати е и процент на смъртност 11,4 на сто сред заболели с COVID-19, лекувани по стандартния набор от процедури срещу усложнения.

Изследователите са на мнение, че резултатите показват необходимостта от провеждането на клинични изпитания, преди препаратът срещу малария хидроксихлорохин да бъде одобрен за лечение на пациенти, заразени с коронавируса. САЩ е страната в света с най-много заразени и жертви с коронавирус. По последни данни заразените в САЩ са близо 820 хиляди, а жертвите са над 45 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маркиз дьо Отзад

    5 0 Отговор
    Е нищо де - докато те лекуват от Короната, превантивно те лекуват и от малария..
  • 2 Фармация

    3 1 Отговор
    Имам чуството че гледам агитките на Левски и ЦСКА - едните викат действа другите викат не действа - хайде разберете се най накрая.
  • 3 Госあ

    5 3 Отговор
    Като приложиш лечение в крайна фаза, няма да работи. С Тамифлу е същото. Всъщност ранната диагностика и лечение се отнася за всичко.
    Акъл от мърлячи не е необходим. хамериканската ваксина, да си я бият отзад краварите. такава ваксина няма да е по ефективна от тази за грип.
  • 4 пройчо

    4 1 Отговор
    Като не става с хидроксихлорохин ---Главния Шаман на Северна Дакота да питат!Той ще им препоръча "клинично изпитано" лекарство---кравешки фъшкий на пилюли!
  • 5 Аналгин хинин

    4 0 Отговор
    Е ефещтивен само в Началото на заразяването. Същото важи и за неговите модерни производни. Усложненията са бактериални и не се влияят от това лекарство. Но има и други причини, освен бактериалните, поради които този вирус има по- висока смъртност.