Last news in Fakti

22 Април, 2020 19:39 5 073 26

Повечето държави от ЕС са овладели епидемията

  • ес-
  • коронавирус-
  • ограничения

Води се диалог за общи действия

Повечето държави от ЕС са овладели епидемията - 1

Повечето държави в ЕС са съобщили, че са овладели епидемията от коронавирус. Това обяви председателят на ЕК Марош Шефчович, цитиран от Гардиън.

Държавите в ЕС са единодушни, че вдигането на ограниченията трябва да се реализира на основа на експертни проучвания. Вече е поставен и въпросът за медийните информации по темата.

В момента 18 европейски екипа работят по създаването на ваксина. Към журналистите е отправен призив да публикуват и положителни новини по темата.

Вече има диалог с интернет компаниите за премахване на подвеждащи новини в социалните мрежи. Въпросът продължава да се обсъжда.

В ЕС искат общи действия за стабилна икономика.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    72 8 Отговор
    Само ние не можем да овладеем пандемията ГРОБ
  • 2 Стоян

    36 1 Отговор
    Вече има диалог с интернет компаниите за премахване на подвеждащи новини в социалните мрежи. Въпросът продължава да се обсъжда....... те тая работа ако я направят инфо сайтове няма да останат в България
  • 3 Ръмпези

    37 1 Отговор
    НИЕ СМЕ Я ОВЛАДЕЛИ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ...ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЩАСТИЕ НА НАЙ-НЕЩАСТНИТЕ ХОРА..ЗА ДА ОТСТРЕЛЯШ ПАТКА, ТРЯБВА ДА ИМА ПАТКИ...ПРИ НАС ЛИПСВАТ...
  • 4 Корона вирус. 👑👑👑

    12 2 Отговор
    Да знаем за овладяването и успехите срещу корона на Германия Белгия и Франция.
  • 5 Оставката 3

    38 2 Отговор
    Явно ЕС бие отбой, Баце на суго, никой не дава заеми.
  • 6 ЕЗО

    12 18 Отговор
    Овладели?? Явно финансите са изместили здравеопазването. Хората са просто някаква статистика. Както имаше една стара песен на група Ера, макар и за по друг вид проблем, но все пак подхожда: "тебе те смачкват във вид на шифър, изписан в графи изпълнени с цифри..."

    Коментиран от #7

  • 7 Динев

    4 12 Отговор

    До коментар #6 от "ЕЗО":

    Така е ( и винаги е било ) в любимото СССР.
  • 8 Ганьо

    13 2 Отговор
    Огладняха им гъзовете!
  • 9 Обикновен човек

    34 5 Отговор
    Целта е да ограничат свободата на словото истината вече ще се нарича "подвеждащи новини "готвят ни един нов свят в който човешките права и достойнство няма да струват пукната пара !!!!Няма такъв вирус всичко това е постановка, какво означава подвеждащи новини ? Замислете се няма такова понятие новините са си новини затова че отразяват различни мнения и гледни точки едни вярват в едно ,други в друго ..всеки е свободен да чете и вярва в това което намери за добре .....но ДОСЕГА !!!!ДОТУК С СВОБОДАТА НА СЛОВОТО !!!!!!!
  • 10 Едгар Алън По

    24 0 Отговор
    Вярвайте само на половината от това което виждате и на нищо от това , което чувате .
  • 11 Шекспир

    19 1 Отговор
    Май ще четем новини само от правилните медии.Това следващата стъпка ли е към оскотяването
  • 12 asd

    15 4 Отговор
    С изключение на Мутроландия/Тикволандия ...
  • 13 габровец от варна

    9 4 Отговор
    Тука малко неясно иде.Решават каква информация да дават,същевременно да дават и положителна.Значи могат да пишат ЛЪЖИИИИ!😂😂
  • 14 Чудна работа

    22 3 Отговор
    По данните на СЗО Америка е най-зле, след това Италия, Испания, Франция, Белгия и т.н. а ЕС заявява , че "ЕС са овладели епидемията" За тези държави които са далеч назад в класацията на СЗО като Русия, Турция, Иран например медиите масово пишат, че били много зле?
    На кого да верваме?

    Коментиран от #20, #21

  • 15 Ясно е

    15 3 Отговор
    Изглежда цензурата вече ще се налага централно в "демократична Европа".
  • 16 месара

    12 3 Отговор
    брюкселските милионери губят пари, дават зор за разграждане на европа отново! човешкия живот......! та това е!
  • 17 Tozi

    9 2 Отговор
    Е, сега вече супер, мисирките ще поместват и положителни новини за боко тиквата.
  • 18 ваня

    3 3 Отговор
    не използвайте кеш! най вече$ ! последните са с много ......! плащайте с карта!
  • 19 Пешо

    22 3 Отговор
    Нито една не е овладяла нищо . Само в Германия намаляват трайно положителните проби. Ние, от друга страна, няма как да овладеем каквото и да било,защото нямаме никакъв план, освен план-график за присвояване и взимане на заеми от МВФ.
  • 20 Коко

    1 18 Отговор

    До коментар #14 от "Чудна работа":

    Ами, Русия е в пълен хаос и най-много заразени вече 2-3 дена. До 2 седмици са в топ 5,защото и П.у.тьо е същият компетент като нашия вожд.
  • 21 Душа

    20 0 Отговор

    До коментар #14 от "Чудна работа":

    Нарочно един път обясняват че ситуацията е овладяна и после пак броя на заразените нараства, според негодуванието на "стадото ". Ако замирише на бунт пускат някоя помощ -залъгалка и благодарности към народа че сътрудничи за овладяването на пандемията ( която не съществува). Не ви ли се струва че народът сътрудничи за унищожението на свободата си? Че даже ръкопляскат с екстаз от балконите и се чудят на тези които се съмняват в цялата тази пандемична история и с нетърпение очакват ваксината. Просто нямам думи...Боже помагай.
  • 22 Burgmeester

    1 18 Отговор
    Само просточи червени тикви акат тук. Във всички страни от ЕС има чувствително намаляване на както на новозаразените, так и на починалите. В Белгия вече са под 1000 новозаразени на ден, в Холандия бройката спадна критично през последната седмица. Същото е и в Италия, Испания и Франция. Но нали сме възпитани от партията да мразим, а да не се осланяме на факти, дай да плюем. Ами, плюйте на воля. Белким някой в ЕС се трогне.
  • 23 Проверих

    7 0 Отговор
    Само Албания и Молдова имат по-малко направени тестове на 1 млн. от всички страни в Европа . Ей това е ... мисля си , че ако някой не ни каже да се задействаме, най-накрая ще трябва да го направим сами.
  • 24 Gastarbeiter

    15 0 Отговор
    Мили минзухари, вкараха Ви един трагикомичен филм. Преди време беше тероризма.. За него не се чува от години, но камерите на всеки 100м си стоят, та така и сега.. Нова психоза и какафония за да може Вие доброволно да се откажете от свободата и правата си в името на борбата срещу караконджул какавид петшиснайсе! Аз маската си я нося на гзъ..
  • 25 Горо

    4 0 Отговор
    А у нас великият премиер Борисов чака Урсула фон дер Лайен да му каже да си вдигне гащите!
  • 26 Петров

    5 1 Отговор
    Задачата е изпълнена.Няма българска нация.Има гербери,социалисти,тук там някой измислен патрАВвот,малцинства с права без задължения,малцинства с много пари,мнозинство задъхващи се,да дишат без кислород и препитание.Преплетоха се корпоративни интереси в глобален план,но може да се гордеем,че сме отново на едно от първите места по реализиране на политически цели използвайки привидно страшната пандемия.Всеки безпристатен грамотен човек може да се иформира за събитията в световен и национален мащаб.Лъсна загрижеността,но не към хората,а към опазване на истината.Истината за здравеопазването ни,икономиката,образованието и др.
    Кралят умря,да живее кралят!Истината умря,да живеее истината!
    Ако искаме това да стане,трябва да изберем,моркова с който поддържаме властимащите или тоягата с която да ги изметем.
    Изборът е ваш!