Last news in Fakti

26 Април, 2020 18:09 5 166 12

Лондон: Намираме се на опасен етап с коронавируса

  • великобритания-
  • доминик рааб-
  • борис джонсън-
  • ковид-19

Британското правителство проучва начини за излизане от карантината

Лондон: Намираме се на опасен етап с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският външен министър Доминик Рааб, който временно ръководи правителството до възстановяването на премиера Борис Джонсън от заразяване с коронавируса, отказа да обясни как властите смятат да разхлабят въведените преди месец ограничителни мерки и предупреди, че прибързани действия може да доведат до втори пик на заразявания, предаде Ройтерс.

Рааб каза, че правителството проучва начини за излизане от карантината, но добави, че би било безотговорно да се правят публични разсъждения по въпроса, предава БТА.

"Намираме се на деликатен и опасен етап и се придържаме към медицинските съвети, научните съвети, със запазване на социалното дистанциране засега, като същевременно си вършим домашното, за да гарантираме, че ще бъдем своевременно готови за следващата фаза", каза Рааб.

Броят на починалите в британски болници от новия коронавирус надхвърли 20 000 души, като общият брой вероятно ще е много по-висок, когато се регистрират и смъртните случаи в старчески домове и други социални заведения.

Премиерът Джонсън, който прекара една седмица в болница в началото на месеца, включително три нощи в интензивно отделение, ще се завърне на работа утре, съобщи Рааб.

По въпроса за тестването правителството си е поставило за цел до края на месеца да започнат да се правят по 100 000 теста на ден. На 24 април са извършени под 29 000 теста, а капацитетът в момента е за 51 000 теста на ден, заяви Рааб.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо

    13 5 Отговор
    англия и щатите бяха сигурно наи прави със стаден имунитет
    - ама после сложиха кафявите гащи

    Коментиран от #9

  • 2 мечо

    6 6 Отговор
    тея пак краво смешениа какво се убаждат от тияхна лабораториа трагна вироса мрасни соросоиди храненици на джонсан трамп и сорос

    Коментиран от #4, #7

  • 3 дядката с проходилката

    0 0 Отговор
    Айде, че ми се строшиха краката да обикалям къщата, докато пея YNWA.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван

    1 3 Отговор
    Нацистките колониалистки варвари эабравиха эа Скрипал.
  • 6 Иван

    4 1 Отговор
    Варварските илюминати така и не покаэаха семейство Скрипал.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "защо":

    При положение, че още от Ухан се знаеше, че не се прави имунитет срещу това чудо, Тръмп и Джонсън безхаберно обясняваха, че няма проблем, всичко е чудесно, ще премине като летен грип, а сега се чудят къде да приберат десетки хиляди трупове. Най-наглото в случая е, че не си посипват главите с пепел и да се оттеглят от постовете си, защото пряко са отговрни за толкова много смърт, а решението според тях е да се съдят с Китай. Дони защо не каже как е съкратил и затворил отдела за борба със заразите преди две години? Трае си.

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    0 1 Отговор
    Странно е, че в Англия досега смъртните случай в старческите домове и другите социални заведения не се регистрират. Какво чакат?
  • 11 Опа

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    О пич почакай още много бисери ще чуем от тия двамката!!! И някак много си приличат в своят си налудницив егоизъм
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.