Last news in Fakti

1 Май, 2020 10:52 1 431 6

Над 1 млн. души вече са излекувани от коронавируса

  • коронавирус-
  • мерки-
  • пандемия

Всъщност има възможност много хора да се заразят, без да бъдат официално регистрирани

Над 1 млн. души вече са излекувани от коронавируса - 1

Над един милион души от над три милиона заразени с коронавирус вече са излекувани, съобщава Би Би Си по данни на американския университет "Джонс Хопкинс".

Проучвания сочат, че COVID-19 има ниска смъртност. Това означава, че почти всички от тези три милиона заболели ще се възстановят. В някои случаи обаче това може да отнеме много време.

Според прогнози на медицинското списание The Lancet коронавирусът е с по-висока смъртност от грипа (0,1%) и с по-ниска от SARS (9,5%). Анализ на случаите на круизните кораб, където няма "външни инфекции" или неизследвани хора, показва, че смъртността е около 1%.

От списанието обаче поясняват, че когато се тестват само хора с по-силно проявени симптоми, честотата на смъртност е по-висока от 1%.

Всъщност има възможност много хора да се заразят, без да бъдат официално регистрирани. Това означава, че смъртността е по-ниска, отколкото сочат официалните данни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмммм

    1 0 Отговор
    Защо дават пример с круизните кораби? Вярно е, че от там може да се види колко ще се заразят и смъртността, но когато открият заразен, останалите отиват по стаите си в карантина, а не се движат свободно за да бъдат всички изложени на заразата! Може би щеше да е правдоподобно, да опитат когато открият заразен, да не затварят останалите а да продължат така, за да видят какво би станало, ако не се изолират!

    Коментиран от #2

  • 2 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хмммм":

    Байно, бил ли си на параход, особено на пасажерски. Климатика и вентилацията е обща. Там не може да отвориш джама като в къщи. Скриване и изолация пълна няма.

    Коментиран от #3

  • 3 Хмммм

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "един от стадото":

    Вентилацията си минава, през филтри! Не е това отговора! А ако нямаше нужда, нямаше да ги изолират на круизите с месеци!
  • 4 един от стадото

    2 0 Отговор
    Ей няма да мирясаш. Изолират целия параход и то ма котва някъде, а вътре е мешавица. Колкото до филтрите, те са за финни прахови, вирус не ловят.

    Коментиран от #5

  • 5 Хмммм

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "един от стадото":

    Стига глупости! Изолирани са си по стаите, не обикалят свободно из кораба! Стоят със седмици и им носят храна до стаята, разхождат се по един! Изолирани са един от друг, а не заедно!
  • 6 Пако

    0 0 Отговор
    Въпрос с повишена трудност:Вирус има,смърт
    има,лекарство няма,а излекувани...има.Що е то??