Last news in Fakti

4 Май, 2020 13:20 2 374 7

Лондон отказа коментар за обвиненията срещу Китай

  • китай-
  • сащ-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • разузнаване

Излъгаха ли китайците за коронавируса?

Лондон отказа коментар за обвиненията срещу Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският министър на отбраната днес отказа да коментира медийни съобщения, че според доклад, изготвен от разузнавателен консорциум начело със САЩ, Китай е лъгал за заразата с новия коронавирус, предаде "Ройтерс".

Австралийски вестник съобщи в края на миналата седмица, че според доклад от 15 страници на т.нар. група "Пет очи" (Five Eyes), съюз на службите за електронно разузнаване на Австралия, Канада, Нова Зеландия, Великобритания и САЩ, Китай съзнателно е потулил или унищожил доказателства за заразата от коронавирус в "нарушение на международната прозрачност", което е коствало живота на десетки хиляди хора.

Запитан за доклада, военният министър Бен Уолъс заяви пред радио Би Би Си: "Всеки ден получавам разузнавателни бюлетини от нашите агенции по света. Не коментирам конкретни бюлетини, какво съм видял или не съм видял. Това би било погрешно".

Има въпроси, на които Китай трябва да отговори във връзка с информацията, която е споделил за заразата с новия коронавирус, но окончателен анализ за ролята му ще бъде направен по-късно, каза министърът. Той изтъкна, че това ще бъде направено, когато всичко бъде преодоляно и поставено под контрол, а икономиките са се върнали към нормален режим.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербав трол

    16 5 Отговор
    Ха ха доклада който бил ужким и британски ще се окаже че британците не са чували за него.

    Нищо де тя пропагандата и фабриката за фалшиви новини трябва да работи.
  • 2 ГОСТ 1

    10 7 Отговор
    Най после едно правилно действие на Британците.Добре,че си нямат идиот като Майк Помпео да плямпа простотии и да влошава и без това обтегнатите международни отношения.
  • 3 ****

    12 1 Отговор
    Обора нямат никакви доказателства,а се мъчат да обедят останалите да им повярват,като ръсят обвинения в пространството.
  • 4 В.В.

    4 1 Отговор
    Тоя път Мами Британия,,не повярва на амбициозната си дъщеричка...... Америка...Борис има повече ъкъл от Меййй...
  • 5 Ахмак

    4 1 Отговор
    Много заеми имат краварите, и сега се опитват да не ги върнат.
    Една лъжа в повече , с нищо няма да им навреди.Но ще си намерят причина , да не фалират.
    Само че, Китай не е Садам, или Кадафи!
    И там е проблема!
  • 6 бай Шиле

    1 2 Отговор
    А бе тия жълти комундета май имат химическо оръжие?А един китаец е забелязян да пристига на Хийтроу с буркан тип "омния",пълен с миша отрова.Няма да им върнем парите,пък.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.