Last news in Fakti

5 Май, 2020 17:50 1 588 7

Зелената енергия ще подобри икономиката

  • енергия-
  • икономика-
  • великобритания

Това показва британско проучване

Зелената енергия ще подобри икономиката - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Зелените пакети от стимули ще доведат до ръст на световната икономика. Това показва нов анализ, цитиран от Гардиън.

Проектите от този тип дават по висока възвръщаемост на държавните разходи. Според проучване на Оксфордския университет в краткосрочен план те дават по-добър ефект от конвенционалните стимулиращи разходи.

Много проекти за възобновяване на работни места са готови за стартиране. Те отговарят на всички изисквания и могат да бъдат реализирани.

Така се предлага работа с ниска или умерена квалификация. Става въпрос за програмите за енергийна ефективност във Великобритания.

Изграждането на средства за чиста енергия гарантират два пъти повече работни места от стандартната енергетика. Справянето с климатичния въпрос дава отговор на икономическата тема.

ЕС вече обяви, че ще търси екологичен старт на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост 1

    5 2 Отговор
    Централите за възобновяема енергия на територията на България не са Български

    Коментиран от #3

  • 2 Sky-blue

    4 2 Отговор
    Тра-ла-ла
  • 3 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост 1":

    Е и , дори да е така ?? А черната дупка Нефтохим българска ли е ???? А 4,5 МИЛИАРДА ВСЯКА ГОДИНА за руски петрол български ли са ?? А отровите , които дишаме от тоя петрол български ли са ?? И още колко работи не знаеш , ама лаеш !!!!
  • 4 Gen Gurko

    4 1 Отговор
    Тези ще довършат работата на коронавируса. Еврочиновници не знаещи на кой свят са и неизбирани от никого. Начело с тетка Лайнен.
  • 5 Чочо

    0 2 Отговор
    Нямам нищо против зелената енергия, това е най евтината енергия а в същото време я продават от скъпо по скъпо и всички си затварят очите. Това ако не е далавера здраве му кажи
  • 6 Що за глупости !

    2 1 Отговор
    Целта на никой бизнес не е да създава работни места . Всъщност е точно обратното - целта е да постигне резултат с възможно най малко работни места . Ако целта ни е работни места в енергетиката направо да я закриваме и да изпращаме 70% от населението да събира дърва в гората - ето ти супер много работни места . Прекаляват вече с тази демагогия облагодетелстваните от "зелените" източници - най-големите недостатъци на технологиите си ги пробутват като предимства.

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Що за глупости !":

    Ами то хора дето могат да мислят само за фащане на гората , демек шумкари я докараха тая държава до тоя хал !!!! А някои други знаят , че енергия може да се ПЕСТИ и ефекта МНОГО по-добър , отколкото да се произвежда повече !!! И в статията са ти написали черно на бяло , ама кой да чете , най-много места се очакват от енергийна ефективност !!! Даже в България има работа за 15-20 години напред само по сградния фонд , който по ЗАКОН трябва след толкова да е енергийно НЕУТРАЛЕН , тоест ВСИЧКИ сгради трябва да използват енергия само която са произвели САМИ !!!! Което веднага прави 60-70% от сегашната "енергетика" ИЗЛИШНА !!!! Тоест ето защо няма да има нужда от тецове поне !! И т.н. , ама сега няма да ти изнасям лекции , а и тебе те интересува да плюеш , ама няма кой да ти връзва !!
Новини по държави: