Last news in Fakti

11 Май, 2020 14:02 1 069 1

В Черна гора вече са разрешени религиозните обреди

  • религиозни обреди-
  • черна гора-
  • коронавирус

Трябва да се спазват необходимите мерки

В Черна гора вече са разрешени религиозните обреди - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Черна гора от днес са разрешени религиозните обреди при спазване на необходимите защитни мерки, но забраната за събиране на хора остава в сила, реши Националният координационен орган за заразни болести, съобщи "Танюг".

В религиозните обекти ще може да има по един човек на 10 квадратни метра, а пред обектите максимум 20 души, при спазване на минимална дистанция от 2 метра. На входа на религиозния обект трябва да бъде окачена информация за максималния брой хора, съобщи Радио-телевизия Черна гора.

В обектите всички освен свещениците трябва да носят маски, а при влизане и излизане е задължителна дезинфекция на ръцете. От днес се разрешават движението с лични автомобили и общественият транспорт на пътници в рамките на регионите на Черна гора, които са три. Морският транспорт също започва да функционира.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сюнетчията

    1 1 Отговор
    Най-накрая.Раждяса ми ножичката,бе.