Last news in Fakti

21 Май, 2020 08:21 2 436 4

Гърция намали ДДС върху всички видове транспорт

  • гърция-
  • ддс-
  • транспорт-
  • коронавирус-
  • туристи-
  • кириакос мицотакис

Страната беше похвалена за начина, по който се справя с пандемията

Гърция намали ДДС върху всички видове транспорт - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцкият туристически сезон ще започне идния месец. Международните чартърни полети до популярните курорти ще бъдат възобновени през юли. Това заяви премиерът на страната Кириакос Мицотакис.

Епидемията от новия коронавирус заплашва туристическата индустрия, която е жизненоважна за гръцката икономика. По думите на Мицотакис начинът, по който действа в кризата, Гърция е "паспорт за безопасност, надеждност и здраве", предаде Би Ти Ви.

Страната беше похвалена за начина, по който се справя с пандемията. Там бяха регистрирани 166 смъртни случая, а заразените са 2 850 души. За да насърчи туризма, правителството временно намалява ДДС върху всички видове транспорт от 24 на 13 процента, съобщи Мицотакис. Страната също така ще извършва тестове на пристигащите туристи, въпреки че още не е ясно дали такива ще бъдат осигурени за всички.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 винкело

    8 5 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ ГЪРЦИЯ СЛАВА,СЛАВА - БЯЛА СТРАНА
  • 2 Гърция не прави само намаление на ДДС

    5 1 Отговор
    на мутрите,а на полезните неща за развитие на икономиката.
  • 3 Бг Туриста

    5 2 Отговор
    Ами Гърция освен промишлено производство, има много добро, да не кажа отлично селско стопанство. А за туризма дори не си струва да го сравняваме ...факт е че е на световно ниво и трябва да се радваме, че ни е толкова близо. Аз самия от много години почивам само там и досега не съм имал абсолютно никакви проблеми. Същото мнение важи и за моите колеги, роднини и комшии, които лека-полека се научиха къде е по-добре за тях.. А родните мутрохотелиери вече яко го закъсват, През годините направиха всичко възможно да отвратят българските туристи от собственото им море и сега реват, с кървави сълзи реват, което само ме радва....кой както си постлал, на такова е и легнал.
  • 4 Варненец

    8 0 Отговор
    Гърция намалява ДДС-то а Портних продължава залпово да пълни Варненския залив с фекална маса...Добре дошли на Българското фекаломорие..