Last news in Fakti

7 Юни, 2020 21:15 2 341 5

Великобритания регистрира най-малкия брой загинали от началото на карантината

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • жертви-
  • заразени-
  • испания

Не са регистрирани смъртни случаи в Шотландия и Северна Ирландия

Великобритания регистрира най-малкия брой загинали от началото на карантината - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През изминалото денонощие в Обединеното кралство са загинали 77 души от коронавируса, предаде Sky News, позовавайки се на властите.

Това е най-малкият брой загинали за денонощие, откакто в страната бяха наложени строги карантинни мерки. Освен това не са регистрирани смъртни случаи в Шотландия и Северна Ирландия през последните 24 часа.

От началото на коронавирусната пандемия във Великобритания са загинали 40 542 души. Това поставя Великобритания на второ място в света по смъртни случаи – след Съединените американски щати, където жертвите са близо 110 хиляди.

Междувременно испанските здравни служби съобщиха, че само един човек е починал от COVID-19 и малко над 100 са се заразили с новия коронавирус през последното денонощие. Статистическите данни свидетелстват за подобряване на епидемиологичната ситуация. Испания, с население от 47 милиона души, е сред най-тежко засегнатите от пандемията от новия коронавирус държави. Общият брой на смъртните случаи в страната е 27 136 .


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    17 3 Отговор
    Ей мисирок, от болест се умира, не се загива. Тъпанари с тъпанари. Седнали да словоблудстват за жълти стотинки. Научете Български бре.
  • 2 Не разбрах

    8 0 Отговор
    Загинали или починали?
  • 3 В неделя

    1 0 Отговор
    обикновено броят е малък, защото не се подава информация от всички болници през почивните дни, а за Испания да спрат да пишат. Имат да наваксват надписани умрели и още доста дни ще отчитат 0 или 1 умрели на ден. Де да беше вярно. Сигурно поне по 40-50души умират дневно ако не и повече.
  • 4 На мисирките им куца българския

    2 1 Отговор
    Не се казва загинали !!!!!!!!!! Срам, лъжи, манипулации, театър
  • 5 Като

    3 0 Отговор
    Им прочетеш статиите и директно загиваш.