Last news in Fakti

14 Юни, 2020 19:25 2 213 22

Путин: Протестите в САЩ са признак за дълбоки вътрешни кризи

  • джордж флойд-
  • владимир путин-
  • русия-
  • сащ-
  • протести-
  • признак

Путин разкритикува протестите срещу расизма в САЩ, които прераснаха в насилие

Путин: Протестите в САЩ са признак за дълбоки вътрешни кризи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че протестите срещу расизма в САЩ са признак за дълбоки вътрешни кризи в страната, информира AFP. Това са първите коментари на Путин за ситуацията в Щатите.

"Това, което се случи, е признак за дълбоки вътрешни кризи", каза руският лидер в интервю за Россия-1, след като беше запитан да коментира събитията в САЩ през последните седмици. Той свърза безредиците с пандемията от коронавируса. Според него това "показва, че има проблеми. Свързаните с борбата с коронавируса неща хвърлиха светлина върху общи проблеми", продължи той, цитиран от News.bg.

Путин разкритикува протестите срещу расизма в САЩ, които прераснаха в насилие. Ако това е борба за естествени права, за юридически права, превърнало се в хулиганство и бунтове, не виждам нищо добро за държавата, смята той. Руската телевизия пусна част от интервюто, което ще бъде излъчено в неделя вечерта. Това е първото интервю на Путин от началото на пандемията.

Той посочи разликите между ситуациите в САЩ и Русия по отношение на здравната криза. "Ние излизаме от ситуацията с коронавируса с минимални загуби, Слава Богу, в Щатите не се случва това". Днес Русия потвърди 8835 заразени с коронавирус, с които нараснаха до 528 964, докато в САЩ има над 2 милиона заразени. Путин разкритикува липсата на силно лидерство по време на здравната криза в САЩ. "Президентът казва, че ние трябва да направи това и това, но губернаторът някъде си му казва къде да ходи", поясни президентът на Русия.

Според него тук проблемът e, че груповите интереси, партийните интереси са поставяни по-високо от интересите на цялото общество и интересите на народа. "Съмнявам се, че в Русия някой в правителството или регионите ще каже "ние няма да направим това, което правителството казва, каквото президентът казва, ние мислим, че е неправилно", коментира Путин стратегията срещу вируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    34 0 Отговор
    Браво на Путин! Защити Тръмп.
  • 2 Славянските народи

    44 2 Отговор
    Ердоган:
    - Ще затворя Босфора за руски кораби!
    Путин:
    - Българи искате ли си Цариград?

    Коментиран от #3

  • 3 Хасан

    6 22 Отговор

    До коментар #2 от "Славянските народи":

    Хахаха ...цяла България да отиде в Истанбул ,за таксиджии няма да стигне

    Коментиран от #4

  • 4 Вас мелезите

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ни в България ни в Анадола ви искат.
  • 5 ПАЛПАТИН

    13 1 Отговор
    Димната завеса е спусната! Следва разпускане на сената! Другото е известно!
  • 6 БПФ

    23 2 Отговор
    Браво, Вова - изказване точно в десятката.

    Що за държава е това, дето кметове и сенатори толерират мародерството и бандитизма, а някакви си полицейски началници си позволяват да казват на президента да си затваря устата?

    Коментиран от #19

  • 7 Бай Бай

    3 15 Отговор
    Ех Путин Путин, ами ако тава което казваш не е правилно?
  • 8 jorj

    5 24 Отговор
    Висша степен на простащина !!!! В САЩ протестират защото имат права и могат да ги защитят!!!! Видя се, че при драстично нарушение на правата и реакциите са драстични! Америка ще си вземе поука и ще върви напред!!!!!! Руснаците нямат права и няма какво да защитават, много хора там са избити по подобен жесток начин, но нито се чуло, нито се е видяло, нито се е стачкувало!!!!! Разликата е, че в Америка проблемите излизат и се решават, а в Русия всичко се скрива и натрупва,... докато дойде Рейгън !!!!!

    Коментиран от #9, #10, #14, #15

  • 9 Шопо

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "jorj":

    Права на хартия, ако наемеш адвокат 600 долара на час, плати ги ако можеш!
  • 10 Гошо

    14 1 Отговор

    До коментар #8 от "jorj":

    Я дa кaжaт aмeрикaнцитe ,кaк e oгъня нa Дeмoкрaциятa тoпли ли, тoпли ли Нeкa ce грeят ,тo нe рeднo caмo други дa ce пoлзвaт oт тoвa "блaгo" дeтo CAЩ ca изoбрeтили и нe гo дaвaт нa coбcтвeния cи нaрoд
  • 11 С други думи

    5 3 Отговор
    Така се случва в щатите ,като я няма ръководната роля на комунистическата партия от интернационални комунисти за да оглавят и ръководят предреволюционната обстановка от бунтове и неорганизираното хулиганство в борбата на пролетариата за повече права и расово равноправие с установяване на демократична и пролетарска власт , затова и Путин не вижда нищо добро в бъдещето на тази държава...
  • 12 Бай Горан

    3 13 Отговор
    Абе то и в Московията има размирици,но там те не са заради дълбоки вътрешни проблеми,а заради един голям проблем-Русия се превърна в авторитарна държава,която притиска гражданите си все повече.При комунизма протести нямаше,не защото хората живееха много добре,а защото се страхуваха.Владимир Владимирович е просто едно лицемерно ченге.

    Коментиран от #17

  • 13 Така е

    2 4 Отговор
    чакаме тези в Русия скоро...!!!
  • 14 777

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "jorj":

    НА ТОЯ СВЯТ ИМА САМО ЕДНА РЕВОЛЮЦИЯ-РУСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ !
  • 15 Права ли имат

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "jorj":

    Путин "избра" Тръмп, сега нещо той се заигра с Русия и ще "загуби" изборите и Барни ще "избере"😂 Тези протести да не си мислиш наивно, че ей така сами се родиха??😂 Ама много сте наивни бре....

    Коментиран от #21

  • 16 някой си

    2 2 Отговор
    Сега ще се разбунтуват и негрите в Сибир...
  • 17 Бай Ганьо

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Горан":

    А при "демократа" с червения нос Елцин по-добре ли беше??? До сега Русия нямаше да я има на картата...

    Коментиран от #18

  • 18 Бай Горан

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Ганьо":

    Излишно драматизираш.Русия пропусна шанса да стане нормална държава.Но руснаците са такива-те никога не са били свободни и когато станаха се уляха,по стар руски обичай.

    Коментиран от #20

  • 19 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "БПФ":

    Кмет, на колене, разплакан, на гроба на негъра престъпник, който неколкократно е бил затвора, в това число и за разпространение на наркотици, грабежи на магазини.Бели хора, извиняващи се на негрите и целуваши обувките им. Ако не го бях видял на you tube, нямаше да повярвам, че е възможен подобен идиотизъм, който даже прелива и в Европа. Слава Богу, белите в Америка, които няма да клекнат пред негър са повече от 90 процента. Ами ако и те изкязът и вземат и наличното си оръжие? Страшно ще стане. Защото не се знае накъде ще се обърне ситуацията, ако собствениците на ограбените магазини и потрошените и запалени коли се обидинят, а към тях се присъединят приятелите и роднините им, а после и други адекватни хора.
  • 20 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Горан":

    Нормална държава по днешните стандарти е да клекне пред Америка. В това отношение, да, за беда на англосаксонците Русия не е нормална държава. 🤣
  • 21 123

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Права ли имат":

    Ха да видим дали протестите на негрите, които организира Байден ще му помогнат да стане президент!
  • 22 Започна се

    0 0 Отговор
    След жестоки сблъсъци с полицията в Сиатъл, хиляди бели американци подкрепящи чернокожите и протестиращи заедно с цветнокожите окупираха зона в градския квартал "Капитолийския хълм" като издигнаха барикади и поставиха условия и искания които нямат нищо общо с расизма пред властите за отделяне на щата в "автономия" и за бъдещо самостоятелно управление без повече намеса на Президента и федералните власти...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания