Last news in Fakti

18 Юни, 2020 07:51 1 815 3

СЗО спира тестовете на хидроксихлорохин за лечение на Covid-19

  • ваксина-
  • ковид-19-
  • световна здравна организация-
  • хидроксихлорохин

Причината е, че досега не е доказано медикаментът против малария да намалява смъртността при пациенти с коронавирус

СЗО спира тестовете на хидроксихлорохин за лечение на Covid-19  - 1
Снимка: Shutterstock

Световната здравна организация (СЗО) престава да тества лекарството хидроксихлорохин за лечение на Covid-19. Причината е, че досега не е доказано медикаментът против малария да намалява смъртността при пациенти с коронавирус.

По време на досегашните изпитания на хидроксихлорохина не е доказан негов значим антивирусен ефект, посочват от Световната здравна организация. В понеделник Американската агенция по храните и лекарствата оттегли препоръката си за лекуване на заразени с Covid-19 с този медикамент.

Същевременно броят на заразените с коронавируса по света надхвърли 8 млн. души. Регионът на Северна и Южна Америка е на първо място както по брой инфектирани - 3,9 милиона, така и по брой починали.

Това изключа генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус:

"Има повече от 435 000 смъртни случаи в Америка, Африка и Южна Азия, и случаите все още нарастват бързо. Забелязват се обаче и знаци на надеждата. Показваме, че заедно чрез глобалната солидарност можем да се справим с пандемията“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Според мен

    6 0 Отговор
    СЗО е една финансова пирамида гълтаща колосални финансови ресурси а от "дейността" и досега никой не е усетил положителен ефект.
  • 2 Антимилиционер

    2 0 Отговор
    Тръмп ги удари, тези либерални сороси удрят обратно Тръмп.
  • 3 Рошко

    2 0 Отговор
    Егати вица, руснаците и тука лекуваха с това, в обора измряха много повече с модерните лекарства и сзо ше го спира, защо ли? 🤔. Щот е евтино ефективно и не се произвежда от евреи, тез искат наистина да ни избият по културному