Last news in Fakti

26 Юни, 2020 16:27 1 997 12

Нов печален рекорд в САЩ: 40 000 новозаразени за ден

  • сащ-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • печален рекорд-
  • пандемия

Дотук са регистрирани официално над 2,3 млн. случая

Нов печален рекорд в САЩ: 40 000 новозаразени за ден - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През тази седмица има значителен ръст на новозаразените в редица американски щати: Алабама, Аризона, Калифорния, Флорида, Айдахо, Мисисипи, Мисури, Невада, Оклахома, Южна Каролина и Уайоминг.

Над 2,3 милиона заразени

От американския Център за контрол и превенция на заболяванията CDC предполагат, че заразените в страната са десет пъти повече от официално регистрираните случаи. "На всеки един регистриран случай на зараза се падат вероятно още 10 други заразени", казва директорът на центъра Робърт Редфийлд. Според него, това се дължи на инфекциите без видими симптоми, както и на това, че през първите месеци от избухването на пандемията в САЩ се правеха значително по-малко тестове, отколкото сега. По този повод шефът на CDC казва следното: "С методите от април и май вероятно сме установили само 10 процента от заразените".

Официално Центърът за контрол и превенция на заболяванията определя броя на заразените в САЩ в момента на над 2,3 милиона души - повече, отколкото в която и да било друга страна в света. Жертвите са над 121 000. Актуално с коронавирус биват регистрирани все повече млади хора.

"110 истински огнища на заразата"

Робърт Редфийлд е загрижен за ръста на новозаразените предимно в южните американски щати, но добавя, че в същото време само 110 окръга са истински огнища на заразата. Неговата препоръка е хората непременно да продължат да спазват правилата за хигиена и дистанция, като това важи особено за по-застрашените сред тях - хората с предишни заболявания.

Що се отнася до пускането на мобилно приложение, предупреждаващо за риска от заразяване с коронавирус, отговорникът за инфекциозните заболявания в CDC Джей Бътлър потвърди, че все още не може да съобщи нищо конкретно. Подобни приложения "могат да бъдат многообещаващи, но също така и голямо предизвикателство", каза тай.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    14 2 Отговор
    Нашите хотели по курортите има да чакат, чакат чужденци?
  • 2 Бай Ганьо

    8 6 Отговор
    Нема куронавируз.

    Коментиран от #3

  • 3 Hahahah

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Ганьо":

    То и СПИН няма - има само чип и 5G.
  • 4 Коментатор

    11 2 Отговор
    Бай Дончо трябваше да спре малоумниците по улиците с армията , ама нали мисли за избори, ето ти сега бум на заразени...
  • 5 Stéphanie 🎲

    7 4 Отговор
    Ами как няма да има колко маслини излязоха на протест ???Трънчо да побърза с фабриката за ковчези.Короната му е дошла на помощ 😁.И това ще отмине Америка N=1 👍
  • 6 осведомен

    1 0 Отговор
    Няма ли шок и ужас като за 10 000 в Русия исамо 4 коментара добавете и Русия някъде че ще умрете от глад
  • 7 Неучуден

    2 1 Отговор
    Cлeд вcичкo кoeтo cтaвa и ce cлучвa в CAЩ и след като Тръмп зaбрaни eмигрaциятa и зaмрaзи издaвaнeтo нa зeлeни кaрти за да има по голям контрол и превенция на заболяванията, вече нямa дa ce учудя че е въпрос на време и скоро мoжe дa зaмрaзи и забрани и издaвaнeтo нa изхoдящи визи зa aмeрикaнцитe, които са рeшили дa се махнат и да нaпуcнaт CAЩ ...!!!

    Коментиран от #9

  • 8 rаи

    1 1 Отговор
    И естествено никъде не се споменава при колко тесторани.... Хаха... ЮС имат над 30мил. тестирани, което нито една държава го няма. И на края като "теглим келема" и се оказва, че като процент заразени и смъртни случаи Америка е една от държавите с най-ниска смъртност. Ама това не го пише, нали? Естествено, че държавата с най-много тествани ще бъде с най-много заразени. Нали се сещате, че комунистическата партия в Китай прикрива доста истини и с тяхното 1.5млрд население няма как заразените да са бройката, която показват пред общественоста...
  • 9 ббб

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Неучуден":

    Хаха... никой не иска да напуска Америка. Тя все още е най-добрата държава ако си работлив, честен гражданин. Виж, хора да напускат демократично управлявани щати за сметка на републикански такива е факт и то не от сега, а от последните 1-2 години. Тексас се превърна в най-желания щат изведнъж за сметка на Калифорния.

    Коментиран от #10

  • 10 До Коментар #9

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "ббб":

    За сега е така... Но пуснати веднъж по пързалката, лошото много бързо идва и безработните в САЩ вече са 50 милиона или 1/3 от работоспособните като с всеки изминал ден продължават да се увеличават и към края на годината ще е още по-страшно от галопиращата инфлация и обезценяването на долара и ако станат 1/2 ...вече ще има буууум-буууум и много желаещи да се спасяват и бързо да напускат Америка...!!!
  • 11 888

    4 3 Отговор
    Да не говорим, че всеки трети американец е психо. Никой в ЕС не ги иска. Там да си стоят и да мрът. Ще се отърве света от едно голямо зло. Всички цивилизовани западни страни ги мразят. Особено италянци и испанци не искат да чуват за тях.
  • 12 малко са

    0 0 Отговор
    Малла,повечко господ да им даде