Last news in Fakti

27 Юни, 2020 19:22 2 928 13

Румъния близо до ваксина за коронавирус

  • румъния-
  • коронавирус-
  • ваксина

Страната вече има прототип

Румъния близо до ваксина за коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Румънски учени обявиха, че са открили съединение за възможна ваксина срещу коронавирус и вече са започнали работа по откритието, съобщи Про ТеВе.

Планирани са тестове. Първо трябва да завършат лабораторните работи.

Отпуснато е и финансиране от 3.5 млн. леи. Румъния става една от малкото страни, които имат работен вариант за ваксина.

Смята се, че ваксината може да е на пазара в кратки срокове. Предстоят тестове с животни и хора.

Работата е на експерти от град Тимишуара и на Медицинския институт.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    6 3 Отговор
    А у нас си имаме нови записи с Бойко и Златев, сигурно нови подробности от живота на Нора Недкова, Андреа или Кали, постоянна доза хипноза от НОЩ и шкафче, да не забравим шкафа и ОПГ ГДБОП.
  • 2 Гейтс и СЗО

    4 8 Отговор
    Не се бутайте, ще ви чипираме всичките.
  • 3 Обикновен човек

    3 1 Отговор
    Росенчо ,пак не си в час открили са съединение за възможна ваксина, а не ваксина това значи че ако аз пусна един тото фиш ти да напишеш статия с заглавие "(Обикновен човек " е близо до това да спечели джакпота от два милиона), а в статията да поясниш че съм пуснал фиш вчера и има възможност да спечеля джакпота утре!!
  • 4 А в същото време

    2 7 Отговор
    САЩ скоро започват последната фаза 3 от тестването на обещаващата ваксина на компанията Модерна. Явно пак САЩ ще спасяват света докато останалите само се пъчат и лаят против тях.

    Коментиран от #5, #13

  • 5 СЗО мафия

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "А в същото време":

    Така де, Гейтс финансира Модерна. Честито да ви е чипирането!

    Коментиран от #6

  • 6 И кво общо

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "СЗО мафия":

    има финансирането с чипирането, че не схващам?... А освен това предполагам , че на Гейтс му е особено важно да чипира неграмотния Пешо от Банишора да го следи, зомбита и.т.н....

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 7 Хахахаха абсурдистан

    0 0 Отговор
    Бегето в тинята във всяко едно отношение😂😂😂😂къде са румънците ще направят ваксина и ще трупат милиарди от това
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Общото е,

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "И кво общо":

    “Квото” ти ТВа не е за твойтЪ главЪ......
    просто ще се редуцира населението на света.
  • 10 Иван

    0 0 Отговор
    В кратки срокове ваксината може да е на пазара,, само ако си затворят очите и намалят до минимум изледваниятаи какви странични действия има. Какво точно значи работен вариант? Та нали всички учени по света, които се трудят над ваксината са на фаза работен вариант.
  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    Как така скоро ще е на пазара ваксината ,, след като още не са започнали с тестовете върху хора? Колко скоро? През септември, когато международната мафия планира втора, още по - опасна вълна на короновируса?
  • 12 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "И кво общо":

    Чипирянето е с друга цел.... Това за следенето и ако нямаш чип няма да работиш е илюзия, измислица за да се отклони вниманието.... Чип за деца, чип и за възрастни.... Децата ще ги чипират да са без родни.... Той е чипирал много деца още при раждането им.... Чип в меката част на ухото и с течение на времето този чип колкото оризово зрънце слиза на долу.... Защо мислите че в Америка има най много педофили, гей двойки и болни деца..... Там повечето са уроди.... Това е целта. Цял свят населението подложиха на стрс и подчинение и за това измислиха ковид....
    До като хората спазват правилата наложени от същите тия и с помощта на управници и политици си прокарват законите...... Ако хората в цял свят се вдигнат ще ги размяжат,,,, но докато има такива дето не вярват в това което се случва пред очите им ще страдат и будните.... От къде на къде някой ще влиза в държавата и ще трябва да играем по неговите правила.... Сорос е педофил и канибал и цялото им обкръжение..... Кое сърце му е подред на този дърт сатанист.... Кралицата знае ли някой на колко години е.... Убиха Даяна защото беше на път да разкрие истинските им лица.... Но бог започна да ги наказва.... Децата са божии ангели и негово творение..... А гущерите са лошите извънземни превзели земята някога.... Ще им приключи живота но не сега.... Другите от луната само наблюдават.... Ние няма да сме свидетели на междузвездната война която ще се осъществи....... Човечеството изпълнява гуще
  • 13 333

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "А в същото време":

    AstraZeneca вече почнаха, а Moderna ще почнат. Ама щом си казал.
    Поне 5 ваксини има на прага на трета фаза.