Last news in Fakti

1 Август, 2020 17:34 3 487 21

Заев коментира договора с България: Победихме национализма!

  • зоран заев-
  • северна македония-
  • българия-
  • договор-
  • бойко борисов-
  • национализъм

Договорът с България създаде модел за по-добър живот

Заев коментира договора с България: Победихме национализма! - 1
Снимка: БГНЕС

Днес се навършват три години от подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Северна Македония и България. Споразумението беше подписано в Скопие от тогавашния премиер Зоран Заев и българския премиер Бойко Борисов, припомня агенция БГНЕС.

„На този ден преди три години имахме честта заедно с премиера на България Бойко Борисов да отдадем почит на илинденците от Крушево и АСНОМ, на святото място пред гроба на Гоце Делчев в Скопие и да подпишем Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Показахме политическа воля за напредък, за решаване на открити въпроси и направихме историческа крачка напред. Създадохме модел, с който поставихме общото минало като основа за по-добро бъдеще и по-добър живот на нашите граждани“, написа днес във Фейсбук профила си лидерът на СДСМ Зоран Заев.

Той добавя, че перспективите на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България, а по-късно и на Договора от Преспа с Гърция са донесли на страната членството в НАТО, отварянето на процеса на преговори за членство в ЕС, но и съпредседателството на Берлинския процес тази година, с което за първи път страна извън ЕС заема лидерска позиция в тази регионална програма на ЕС за Западните Балкани.

„Този успех се превърна във вдъхновение и модел за сътрудничество за региона и извън него, а македонският народ и всички граждани на Северна Македония утвърдиха вярата си в най-близките си съюзници по европейския и прогресивен път към едно по-добро бъдеще. Чрез това споразумение заедно решихме да попречим на злонамерената пропаганда, да се противопоставим на речта на омразата и да победим национализма”, каза Заев. Заев посочи, че рамката на бъдещето на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество води правителствата на двете държави по пътя на безрезервна ангажираност за постигане на перспективите за развитие и напредък на отношенията между Република Северна Македония и Република България и за добруването на техните народи. 


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    16 2 Отговор
    Национализма е нужен на осъзнатите а не на евреите!
  • 2 Снайперист

    15 3 Отговор
    НАЦИОНАЛИСТ Е ГОРДОСТ И ПРИЗВАНИЕ.
  • 3 3.14К

    25 6 Отговор
    Който е подписал договора от българска странна, да се осъди за държавна измяна.

    Коментиран от #12

  • 4 Баро Вкаров

    7 2 Отговор
    Респект за Хан Тъпекс от Ланкя!👮‍♂️🐮🐷🐮👮‍♂️
  • 5 chi

    18 4 Отговор
    Борисов направи много грешки, осъзнати и не но специално за този договор трябва да бъде съден!
  • 6 Куку руку ку

    17 3 Отговор
    Откога патриотизмът започна да се казва национализъм? А нашите продажници, дето продадоха българската история, горко ще съжаляват!
    Всеки трябва да знае, че народ без история, няма бъдеще.

    Коментиран от #19

  • 7 ЛУКОВ МАРШ

    10 3 Отговор
    Победил е продажното правителство, радвайте се че не сте видели национализма патриотизма родолюбието и отечествето на всички достойни българи тогава този договор нямаше да го видите и с лупаП
  • 8 Я... Я

    10 2 Отговор
    А БЕ НАГЪЛ ПРЕДИ ДА СПЕЧЕЛИШ ИЗБОРИТЕ КОЛКО, КОЛКО ЛАЯ, ЧЕ ГОЦЕ, ЧЕ ДАМЕ СА ВАШИ. КАКВА ПОБЕДА КАКЪВ НАЦИОНАЛИЗЪМ. ВИЕ СТЕ ЕЛЕМЕНТ ОТ НИКОЯ ТАБЛИЦА. КАТО НАШИЯТ КАУН СЪС КОЙТО СЕ ЦЕЛУВАШ....
  • 9 ха-ха

    11 1 Отговор
    Тия са си лика прилика льжци с Борисчов... сьщите м*з*р*ици. Като две капки вода. Македонския ГЕРБ поздравява бьлгарския ГЕРБ.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Съучастниците

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "3.14К":

    Тези, които подготвиха, съучастваха, ратифицираха и замълчаваха за българофобския договор с измислената македонска държава, подписан на български и на измисления македонски език - също трябва да бъдат съдени за държавна измяна.

    - Подписал българофобския договор: Бойко Борисов - министър председател;
    - подготвили и съучаствали - Екатерина Захариева, жената на архитекта на "подпорната стена" на плажа Алепу;
    - идеен вдъхновител и замълчал последствията - военният министър Кр. Каракачанов - проводник на лъжепатриотизма, търговията с паспорти и на неизгодните военни договори за военните 8 суперскъпи самолета и 2-та суперскъпи военни кораба;
    - ратифицирали малодушните предатели в Народното събрание;
    - неналожил вето на закона за ратификация на антибългарския договор - президентът Радев.
  • 13 ЛУКОВ МАРШ

    3 4 Отговор
    Войски трябваше да вкараме в Македония а не да подписваме договор
  • 14 СМЕРШ

    8 2 Отговор
    Предадохме българите в македонията!
  • 15 Андролова

    1 0 Отговор
    Чавка ти"мъти" в главата има много празно място!!!!
  • 16 ристю

    1 0 Отговор
    Зайо,да не поискаш от Бойко и земята българска?! И тя да стане ЗЕмя МАкедонска.
  • 17 всяко чудо за три дни

    2 0 Отговор
    Договорът е със Северна Македония, а не с Източноалбанска Македония.
  • 18 любопитен

    2 0 Отговор
    Но в Македония знаят ли , че национализмът е победен ?
  • 19 любопитен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Куку руку ку":

    Че какво да кажем за САЩ ...............
  • 20 Алоо,секънд хенд

    2 1 Отговор
    Български Северозападнал заек! Не ми лей дрис,кавици за национализъм,че както сте я подкарали загледани в пъпа си,да не се окажеш последния премиер в измислената си държава.За разлика от вас- макетата,който сте българска семка,и по нашенски се цепите на крилца и перца,другите- шиптърската част са като стиснат юмрук.Там е национализма в чист вид.Та заеко,техния вожд ви го заяви,а не да казва: Крайно време е Премиер на Македония да бъде Албанец! При огромното ви население под 4 млн общо,от който над 1/3 шиптъри,и над 300 х роми, да не търсиш помощ след някоя година от нас- който плюете и мразите по жестоко ,дори от южния комшия.А шиптъра ще ти го " нахендри" самия ти задокеански ментор,за когото беше важно,да те превърне в поредната безплатна база,и донор за покупка на железария.За него е много по важен албанеца с най мощната военна база,отколкото Ти- великото маке! Пред варианта да създаде дъга от косовари,албанци и твоите шиптъри,и теб- макето,кое ще избере?
  • 21 козяшки гербераст

    1 0 Отговор
    Ще мине време и ще обвиним руснаците за тази работа!
Новини по държави: