5 Август, 2020 15:00 2 460 3

Време разделно в Скопие! Зоран Заев започва преговори за съставяне на ново правителство

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • вмро-дпмне-
  • стево пендаровски

Той посочи и възможния състав на новото правителство, споменавайки Демократичния съюз за интеграция, Алианса на албанците и Алтернатива

Време разделно в Скопие! Зоран Заев започва преговори за съставяне на ново правителство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на СДСМ Зоран Заев обяви, че започва разговори за формиране на стабилно правителство, което ще изкара четиригодишен мандат. Това стана след учредителното събрание на парламента, където даде пресконференция, съобщава "Независен весник".

Той посочи и възможния състав на новото правителство, споменавайки Демократичния съюз за интеграция, Алианса на албанците и Алтернатива.

Ще разговаряме за формиране на правителство, което ще се грижи за всички граждани, освободено от етнически предразсъдъци, и няма никакви съмнения за общия път, който се нарича Северна Македония и едно общество за всички, каза Заев, отбелязвайки, че правителството ще се бори срещу престъпността и корупцията на всички нива.

Демократичната партия на албанците (ДПА) е първата партия, която официално обяви, че е приела предложението на Зоран Заев да бъде част от новото правителство, пише в. "Слободен печат". Това заяви Азем Садику от ДПА след среща с Радмила Шекеринска и Оливер Спасовски, която се състоя в клуба на депутатите. Садику каза, че са формирани работни групи, които ще разговарят за детайлите, предаде БТА.

Вестник "Нова Македония" съобщава, че бившият председател на Наказателния съд в Скопие Владимир Панчевски е осъден на три години и шест месеца затвор за злоупотреба със служебно положение. Според обвинението в периода от 23 януари 2013г. до 14 септември 2016 година той е влияел върху начина на електронно разпределение на делата, които пристигали в съда за решаване.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    0 2 Отговор
    Зайо,ке одиш ли пак у Българско,бре? Требе избори да са праат.Епа и кабинетот те чека да го свръшиш нов.

    Коментиран от #3

  • 2 миш

    1 0 Отговор
    След 20-30 години дали албанската партия няма да търси коалиция за съставяне на правителство или ще имат над 51 процента?
  • 3 Че Го Барат сополив

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "въпросче":

    Че ква работа има там...Зайко ке оди у Тирана да се отчита, тиа малоумници до там се докараха.
Новини по държави: