Last news in Fakti

19 Август, 2020 10:49 1 425 8

Еврокомисар: ЕС ще затегне санкциите срещу Беларус

  • беларус-
  • ес-
  • александър лукашенко

Причината за санкцииите е кървавата репресия срещу протестиращите в страната

Лидерите на Европейския съюз са готови да затегнат санкциите срещу Беларус по време на спешна видеоконференция за кризата в сряда, заяви европейският комисар за вътрешния пазар и услугите Тиери Бретон. Това предаде Reuters.

„Ясно е, че резултатът от президентските избори в Беларус не е в съответствие с желанието на народа, има неприемливо насилие и не се спазва върховенството на закона. Санкциите вече са обсъдени и без съмнение ще бъдат затегнати днес следобед“, заяви Бретон пред радио Европа 1.

Той каза още, че след военния преврат в Мали, Европейският съюз ще настоява за демократичен процес, който да зачита конституцията, като добави, че трябва да има избори в разумни срокове.

Пред заплахата от санкции е изправен лидерът на Беларус Александър Лукашенко, а причината за това е кървавата репресия срещу протестиращите в страната. Те твърдят, че неговото преизбиране миналата седмица е било нагласено. Припомняме, че според официалните данни, той е спечелил над 80% от гласовете на избирателите.
 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ΞLΞVΛTΞ

    12 2 Отговор
    Като им затворят вратата за руският пазар ще ги питам къде ще си продават камионите Маз и тракторите Беларусь щото на Запад няма да стане.Да не стане като с Мотор Сич след забраната за търгуване с Русия изпада в несъстоятелност и го продават на Китай а Сащ денонощно звънят на Украйна да спре продажбата за да не попаднат секретни технологии в Китай.Дори Украйна е пред Сащ в ракетните технологии.
  • 2 Де Факто

    16 3 Отговор
    А защо не затегнат санкциите срещу наш'та кочина, с ГЛАВЕН крадец ТИКВА?
  • 3 7777

    17 4 Отговор
    Двоен стандарт.За Лукашенко санкции,за Тиквоча пачки и кюлчета.
  • 4 Добър ден

    2 4 Отговор
    на всички тролове. Имате поле за изява!
  • 5 Жоро

    1 6 Отговор
    Само така. Санкции до дупка за тези луди руски диктатори.И дано свършат като Кадафи.
  • 6 дволичие

    6 1 Отговор
    А бе,за протестите в Беларус. .....олелееее. ...Европа и САЩ не виждат ли и наще протести,протести в Израел!....Някъкво мнение за снетото от хората доверие от Борисов и каскета!....еб,си и порнографията!.....Отговора на европа към нас,не се бъркаме в управлението на страната ви!....А към Белорус.....олелееее,...санкцииии т.н......Белорус е100пъти развита,в икономическо,селско,здравеопазване,дори футбол /в всяко отношение ,спрямо наща държавица.....Ей,големи лешояди има .....
  • 7 БОЙКО АРТИСТА

    1 0 Отговор
    ВЧЕРА И БОЙКО ТИКВОЧА КРАДЕЦ ГИ ЗАТЕГНА ТА СЕ НЕ ТРАЕ !
  • 8 Евросъюзът

    1 0 Отговор
    с това си действие ги връща обратно в кошарата.Милите и те са пионки като нас.
Новини по държави: