Last news in Fakti

20 Август, 2020 10:28 2 104 0

217 са заразените в Гърция за последното денонощие

  • гърция-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • пандемия

Съобщава се за три нови смъртни случая през последните 24 часа

217 са заразените в Гърция за последното денонощие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Националната организация за обществено здраве в Гърция обяви 217 нови случая на коронавирус, като 16 от тях са регистрирани на граничните КПП-та, съобщи в. „Катимерини”, предаде БНР.

Общият брой на заразените е достигнал 7684, като 55,3% от тях са мъже, сочи информацията на здравните власти. Съобщава се за три нови смъртни случая през последните 24 часа, като общата смъртност от коронавируса в Гърция е 235 души. Средната възраст на починалите пациенти е 77 години и повечето са имали съпътстващи здравословни проблеми.

Общо 28 души са интубирани, а 140 са напуснали интензивните отделения. Българите са на второ място сред установените на гръцките граници туристи с COVID-19. Няма информация дали има български туристи, заразени по време на почивката. На Халкидики и на остров Миконос от петък влизат в сила по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. До края на месеца там трябва задължително да се носи маска, включително и на плажа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА