Last news in Fakti

25 Август, 2020 08:54 7 041 56

Руските служби наблюдавали Навални, знаели дори какво яде

  • алексей навални-
  • русия-
  • фсб-
  • служби-
  • германия-
  • отрова-
  • болница-
  • кома

Руските лекари отричат отравяне, докато германските твърдят точно обратното

Руските служби наблюдавали Навални, знаели дори какво яде - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В дните преди да бъде отровен, руският опозиционен политик Алексей Навални е бил внимателно наблюдаван от служители на руските силови структури, предаде „Московский комсомолец”, позовавайки се на информирани източници.

Службите са проследили всяко едно движение на Навални по време на пътуването му в Сибир, където той снимаше разследващ филм. Навални е бил изключително подозрителен и дори в един от хотелите е нощувал не в стаята, която се води на неговото име, а в друга. Службите са имали информация с кого общува Навални и дори с какво се храни.

По време на полета си след посещението в Сибир Навални се почувства зле и загуби съзнание, което принуди пилотите да направят принудително кацане в Омск. Навални бе настанен в местната болница, а след няколко дни на преговори бе дадено разрешение той да бъде транспортиран за лечение в Берлин. Вчера от берлинската болница „Шарите” потвърдиха твърденията на екипа на Навални, че пациентът е отровен – нещо, което руските им колеги отричат. „Шарите” е една от най-добрите болници в Европа и там се лекуват дори руски олигарси.

Руският политик Иля Яшин заяви, че източниците на „Московский комсомолец” са разкрили реалните размери на наблюдението, извършено от службите. Той обаче недоумява как е възможно Навални да е следен толкова внимателно и накрая да се окаже в кома. „Това ми напомня на историята с Немцов, който беше следен от служители на ФСБ, които по някаква причина не забелязаха убиеца”, пише той във Фейсбук. Канцлерът на Германия Ангела Меркел също призова да бъде извършено разследване и да стане ясно кой стои зад отравянето на Навални.

Лекарският екип, който се грижи за Навални в Германия, обяви, че в организма му са намерени следи от инхибитори на холинестеразата. Тези химически съединения имат различно предназначение – от химически оръжия до пестициди. В медицината могат да бъдат използвани за облекчаване на симптомите на Алцхаймер. Нервните газове и нервнопаралитичното вещество „Новичок” също са инхибитори на холинестеразата. Говорителката на Навални – Кира Ярмиш, заяви, че руският опозиционер, който през годините разкриваше корупционни схеми във федерацията, се е почувствал зле след консумация на чай. Европейският съюз също призова Москва да бъде проведено прозрачно и независимо разследване на случилото се с Навални. Болницата, в която е настанен, се охранява от полицаи.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666®

    52 16 Отговор
    Предозира и го направиха мъченик.

    Коментиран от #8

  • 2 НАВАЛНИЯ ЯЛ ГЕРМАНСКИ ПАТКАНИ

    64 23 Отговор
    ЧУЖДИЯ АГЕНТ СИ ГО ПРИБРАХА ФАШИСТИТЕ СЪС ДИКТАТОРКАТА МЕРКЕЛИЦИ КОЯТО ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИ ОТ ГОДИНИ В ГЕРМАНИЯ ПАДНЕ ЛИ БОЮ ПАДАТ МНОГО ЕВРОПЕЙСКИ ДИКТАТОРИ МАКАРОНИ ФИДЕТА ВСИЧКО ПОДРЕД !НЯМА ПО ФАШИСТКА АНТИЧОВЕШКА И ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ ОТ ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ

    Коментиран от #53, #55

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 39 Отговор
    службите мафията премахва неудобните те убиват дори жени деца невини хора тия са психопато садисти

    Коментиран от #23

  • 4 kolo

    77 16 Отговор
    Някой съмнявал ли се е какво ще кажат германците, каквото им кажат да говорят американците, нали те плащат!
  • 5 Гошо

    31 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: позовавайки се на информирани източници.
    Автора,тоя източник да не си ти ,а пък ти от своя страна си се позовал на тях
  • 6 Сандо

    46 11 Отговор
    Не виждам нищо ненормално в това,а коййто е на обратното мнение,да направи сравнение с европейска и демократична България.А за болницата Шарити преди дни написах,че тя има опит с "доказването" на отравяне на антируски политици и беше ясно какъв ще е анализа им.
  • 7 Без сантименти

    60 15 Отговор
    Невални е толкова незначителен в руската политика,че едва ли руските служби ще харчат средства,време и ресурси за него.Ако беше някакъв фактор в политическият живот на Русия,отдавна да имаше хора в руският парламент или да беше в коалиция с някои от другите партии.Та този истеричен писък около Невални в днешно време,само расмива и весели обикновенните руснаци....

    Коментиран от #11

  • 8 Алкохол

    33 7 Отговор

    До коментар #1 от "666®":

    и дрога и резултата е налице!
  • 9 белият прах в ръцете ми

    37 13 Отговор
    Ако беше отровен, щяха ли да го пуснат в Германия?

    По-скоро е препил с некачествен алкохол.

    Коментиран от #56

  • 10 Българина

    51 5 Отговор
    И американските наблюдават бмб от 1994 и му имат копие на криминалното досие. Но не тровят защото слуша...... Но чрез него отровиха Българите, които 2 млн емигрираха....
  • 11 ссссссс

    33 10 Отговор

    До коментар #7 от "Без сантименти":

    Нахални има 4-5% подкрепа, нещо като нашия Радан Кънев.

    Коментиран от #25

  • 12 всичко е ясно

    17 4 Отговор
    Путин (КГБ) наблюдава Меркел (ЩАЗИ) що го е отровила!
  • 13 Хаха

    12 43 Отговор
    Отново се появи Навални и отново миризливите руски тролове налазиха тука
  • 14 Руските служби

    20 12 Отговор
    наблюдавали Навални, знаели дори какво яде. Я виж ти; докато народът гладува, този ядял !?
  • 15 ужас

    44 7 Отговор
    Абе нещо друго не можете ли да измислите. Тая мантра и на децата втръсна. И как така пък нито един не можаха да отровят. Толкова ли да са некадърни. Ставате за смях и подигравки. Измеслете нещо ново, та да е малко по интересно. Иначе разигравате комедия.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Монгола

    32 4 Отговор
    ,, Отровения"
    играе в тандем с немските соросоиди!

    Коментиран от #22

  • 19 Баро Вкаров

    18 1 Отговор
    А знаели ли са,кога оди по Голема нужда?👮‍♂️🐷🐮🐷👮‍♂️
  • 20 Др. Ох Боли

    32 4 Отговор
    Тревожат са хората у Германия за Навални, и аз ще се тревожа ако му плащам. Не само Новичок, и визитка на ФСБ в дебелото му черво ще намерят . От специална хартия, каквато само в Русия има
  • 21 Гостх

    36 6 Отговор
    Руските служби наблюдават Навални не само преди,,отровлението ",а постоянно.Защото не знаят в кой точно момент на господарите му ще хрумне да го премахват и обвинят в това прословутата ръка на Кремъл.Човекът не работи официално никъде ,но си позволява периодично да лети до Америка и ЕС .Скоро купи на жена си скъпа кола.А и жена му също не работи .Е,не е ли подходящ прицел за наблюдение Навални ?Колко от навалнятата му могат да си позволят подобен живот?А ако се разболеят ,за тях да дойде със всички почести частен самолет,за да ги закара за лечение в Германия?На европейските и американски демократи много им се иска Навални да е начело на Русия,за да го въртят на пръста си ,но реалността е съвсем различна .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А някои си убиват мозъчните клетки когато отказват да си служат с мозъка за мислене ,а повтарят изтъркани лозунги .
  • 24 товарищ

    9 1 Отговор
    Много, ама много бих се съмнявал, ако службите не го наблюдаваха под микроскоп, дори в тоалетната.
  • 25 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "ссссссс":

    Не ,според последното проучване на Левада -2 процента .А в тази агенция няма как да се усъмним,съвсем е демократична .
  • 26 лорд Минчев

    23 3 Отговор
    Пошъл сценарий на примитивни политици!Бюргерите от Берлин в единен хор повтарят лондонските изцепки на трупната кифла Мей-Москва веднага да си признае и поеме отговорност за техните идиотскифантазии!Оследна новост-Подвалний отива на гости на Скрипал да си пият по един руски чай!Ми-5 и Ми-6 са проверили самоварът доставен от КГБ!Дали си мислят,че нормален им вярва на проявите на умствена и хормонална сбърканост!
  • 27 стоян георгиев

    6 24 Отговор
    случи се очакваното.немците откриха токсините които са отровили навални.сега руснаците ще отричат до последно ползваики кошаревците на които плащат.ще се почне няма как да са кгб щото иначе щял да е умрял и т.н. тъпотии.явно в руските служби не е много по-различно от заводите на лада,демек пълно е мърльовци.един дисидент остана и те немогат да го утрепат като хората!сега като го батисаха другарите у нас могат вече да са спокоини.няма го навални и в русия вече няма проблеми ни с корупцията ни с живота като цяло.точно като при ладата свети ти маслото режеш лампичката и вече няма проблеми с него!

    Коментиран от #32

  • 28 Един

    24 6 Отговор
    Всъщност се оказа, че е получил диабетична криза, а западните му приятелчета сега се чудят как да извъртят нещата, че някой го е тровил
  • 29 Разбрал

    20 3 Отговор
    Немския данъкоплатец никак не се кефи, че се пръскат пари за тоя, прав не прав, не е проблем на Германия.
  • 30 Хасан

    18 3 Отговор
    Немска пропагандна машина...глупости на търкалета
  • 31 Хасан

    16 5 Отговор
    Ще разсърдят мечока и пак ще отиде до Берлин

    Коментиран от #34

  • 32 Иван

    22 1 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Дали наистина мислиш ,че безработния Навални прави безплатно тези разследвания срещу руската корупция.Всичко си има цена.А и винаги ще се намерят олигарси да си поръчат разследване на свой конкурент.Но някога ще се намерят и антикорупционери да се заемат и с най-големия борец срещу корупцията .Да докаже с какви средства е пратил дъщеря си да студира в Америка,след като официално се води безработен .Може би в политическата му програма ще бъде заложено ,че когато той стане президент, всички безработни ще живеят като него,а работещите още по-богато.

    Коментиран от #33

  • 33 стоян георгиев

    5 12 Отговор

    До коментар #32 от "Иван":

    драги иване,според теб има ли корупция в рuсия?нормално ли е в русия да се говори за това?и не на последно място как възприемаш страна в която има само един политик които е прав във всяка ситуация?иначе си прав навални е корумпиран,соросоид и геи,а и евреин и фашист и е нормално да бъде отровен ,заливан с боя или просто растрелян,но ми отговори на простите въпроси дето ти зададох.
  • 34 Демократ

    5 18 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Руския мечок е толкова опърпан че нищо друго не му остава освен да пълни памперса.
  • 35 В.В.П.

    14 4 Отговор
    Тоз ОПОЗИЦИОНЕР, В САЩ ОТДАВНА ДА МУ БЯХА ВИДЕЛИ СМЕТКАТА...РУСИТЕ ГИ ПРЕЗИРАТ ,ТАКИВА.. НЕ МУ ВЯРВАТ...АЗ СЪЩО...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 другарят

    15 3 Отговор
    Грешиш! Напротив руските служби са ги хвърлили да пазят подобни на Навални боклуци за да не ги превръщат в сакрални жертви и да обвиняват Путин след това..Същото се случи с Немцов. Тогава руските служби бяха получили сигнал, че ще има провокация срещу руски опозиционер, но съмненията и тогава им бяха за Навални, а се оказа Немцов. Тогава Навални беше скрит, като беше арестуван уж за разпространение на брошури в московското метро...Сега Путин, както и тогава ще се скара на службите че "не са догледали работата", но какво да направят службите, когато подобни боклуци като Навални сами не се пазят.."Бил подозрителен и сменил стаята"..а за отравяне не се ли е сетил? Явно е бил предупреден че нещо се готви..

    Коментиран от #40

  • 38 Karosel

    2 11 Отговор
    наблюдавали Навални, знаели дори какво яде. Я виж ти; докато народът гладува, този ядял !?
    //__//Значи руснаците били добре, ама гладували? Е поне Боярещник имат бол!
  • 39 ДОКО

    12 5 Отговор
    МНОГО НЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВАЙТЕ..НАВАЛНИ НЕ Е КОЙ ЗНАЙ КАКВА ЗАГУБА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО..НЕГОВОТО МЯСТО ЩЕ СЕ ЗАЕМЕ ОТ ТОМА БИКОВ ГЕРБ ОТ БУГАРСКАТА ДЪРЖАВА КОРИДОР НОМЕР 1 С ГОЛЕМИ УСПЕХИ В ДЕМОКРАТИЧНОТО БЯГАНЕ СРЕДНИ ДИСЦИПЛИНИ ОПИ..
  • 40 стоян георгиев

    4 10 Отговор

    До коментар #37 от "другарят":

    провокацията срещу немцов я извършиха представители на руските служби.тва другарю явно си го леко пропуснал .що не обясниш като си толкова компетентен кво са работили убииците на немцов към момента на убииството.те поне са известни.може за по-голяма убедителност да цитираш и другаря кадиров ,ква беше реакцията му при ареста на въпросните убиици и кви роднини се оказаха те на него!от вас ни срам ни сурат както казват хората еи!сега ще е същото.тва е незнам кои по ред идентичен случаи с руски опозиционери и пеете една и съща песен?не ви ли омръзна?що русия не отмъсти поне за един от тези убити неини граждани?знаем как да речем путин отмъщава за убитите си боици в чечня.що не отмъсти за политковская ,немцов,литвиненко,скрипал...на тия негови душмани??? !!!!или си мислиш че някои дето има поне два грама мозък ви вярва на фантасмагориите,колкото и да ги повтаряте сменяики никовете си?

    Коментиран от #47

  • 41 Замълчи

    10 7 Отговор

    До коментар #36 от "Ели":

    На колене пред най-добрият Държавник в близката ни история Т Живков-на колене и шапки долу...Нямаш правото да хулиш и обиждаш човека направил държавата ни в класацията на ООН на 27 място по благосъстояние в света...-ясно?
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    мафията те намира навсякаде
  • 43 пройчо

    5 0 Отговор
    Канцлерът на Германия Ангела Меркел също призова да бъде извършено разследване и да стане ясно кой стои зад отравянето на Навални.******* Nimm deine Mutra weg,Furzfurz !!!!!
  • 44 Агент007

    10 3 Отговор
    Естествено, че накрая ще искарат, че е отровен с новичок. Естествено ще искарат, че службите са го отровили. Били го следели непрекъснато и знаели какво яде обаче той все още е жив. Скрипал и тях уж с новичок, а те оживяха и само котката им умряла. Да се смееш ли, да плачеш ли от тези западни простотии. Точно сега власта в Москва няма никаква причина да се отърве от този западен предател финансиран от чужди служби. Русия се тресе от протести и огромно напрежение заради коронавируса. Да трепеш главния опозоционер имат сметка противниците на Путин. Точно тези, създали агента Навални. Искат чрез него да подлеят вода на Путин изкарвайки го лошия. Поредната сценка съшита с бели конци.
  • 45 Анализаторр

    3 2 Отговор
    Затова са стандартите HACCP. Ако ги беше прочел внимателно Навални щеше да пие само бутилирана вода с бандерол и да си наеми дегустатор и спокойно да критикува кремълското джудже. Ама то не са чадъри, парфюми и т.н. С руснаци никога не се знае дали няма да изпълзят от купичката ти с ориз, който сам си си сварил :). Христо Иванов да внимава с неплатените данъци на ЛУКОЙЛ! Абе тия преведоха ли си данъчните складове по новите изисквания или КОВИДА им осигури гратисен период?
  • 46 Историк

    7 4 Отговор
    Истината в СССР и Русия излиза на бял свят след 50 г.
    Така беше с масовия гроб в Катинската гора, лагерите на Сталин, тиранията на Брежнев. А при Путин е много просто. Опозицията пие чай и ..умира
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Путин

    1 1 Отговор
    Даже и кой го обладава
  • 52 Млден

    1 0 Отговор
    Така се се грижиха и за БЪЛГАРИТЕ работещи в Германия.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Българофилд

    3 2 Отговор
    ЕТО И БЕЛАРУС ЩЕ СТАНЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!
    ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И В РУСИЯ ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ УМНИТЕ ,МОЖЕЩИТЕ И ДЕМОКРАТИЧНО МИСЛЕЩИТЕ,КОИТО ДА ДАДАТ НА РУСКИЯ НАРОД
    СВОБОДА И БЛАГОДЕНСТВИЕ.
  • 55 Европеец

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "НАВАЛНИЯ ЯЛ ГЕРМАНСКИ ПАТКАНИ":

    Най големите фашисти в наше време са Путин, Русия и техните фигуранти_Радев, Корнелия, Мая...
  • 56 Джерджински

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "белият прах в ръцете ми":

    Да!Точно така!Навални е препил с ,,Боярщник"-препарат за почистване на вани...!9898
Новини по държави: