Last news in Fakti

19 Ноември, 2020 14:34 5 457 8

Призоваха гръцкия премиер да затвори границата

  • гърция-
  • граница-
  • коронавирус-
  • кириакос мицотакис-
  • солун-
  • лекари

Най-сложна е ситуацията в Солун

Призоваха гръцкия премиер да затвори границата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Специалистите от Съвета за борба с коронавируса настояват премиерът Кириакос Мицотакис да затвори временно всички сухопътни граници на Гърция, за да се овладее разпространението на COVID-19 в северната част на страната. Най-сложна е ситуацията в Солун, където за ден са регистрирани 905 новозаразени.

Предполага се, че сезонните работници от съседните държави са част от проблема за високата епидемична активност, предаде БНР. Всички райони в северната част на страната са с код „червено“, въпреки че е наложена карантина, съобщи здравният министър Кикилиас. Днес управителите на болниците в Солун съобщават, че са заети всички места в отделенията за болни с COVID-19.

Голяма част от медицинският персонал също са заразени или са под карантина. От цялата страна пристигат доброволно в болниците в Солун медицински сестри. Лекари на частна практика поемат дежурствата на заболели медици от държавните болници. В частните клиники също настаняват болни. В готовност е експресен влак, пригоден с интензивно отделение, да транспортира болни от Солун в Атина. При спешни случаи се използват и хеликоптери. Едва след две седмици се очаква постепенно да спадне активността на вируса по прогнози на лекарите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Перестройката

    8 8 Отговор
    Бойкошенко ще ви затвори баш на Коледа, така и така по това време сте масово шияни. Никой няма да се усети.
  • 3 Боко Боков

    16 13 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Докато не можех да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.
  • 4 QR Виза

    25 3 Отговор
    Може и армията да стреля по короните във въздуха пат, пат, пат...!?!? Доскоро туристите им бяха виновни, сега сезонните работници от съседните държави, но пък морските граници за ваксинирани "туристи" от трети свят са отворени !? Гърция е светъл пример за феновете на локдауна, следим "резултатите" с огромен научен интерес !
  • 5 Просто

    15 16 Отговор
    Гърците пролетта се справиха прекрасно. Лятото се полакомиха да не жертват туризма и това ги докара до ситуацията сега. Но за разлика от тук те взеха доста по-адекватни мерки и до края на година ситуацията там ще е драстично подобрена. Да не говорим, че дори и в момента те са много по-добре от нас въпреки ще нашите управляващи тъпанари целенасочено не правят тестове и прикриват истинския размер на епидемията и предстоящия ужас.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.