Last news in Fakti

22 Ноември, 2020 15:44 4 656 10

Швейцария отваря зимните си курорти за новия сезон

  • швейцария-
  • коронавирус-
  • курорти-
  • зима-
  • зимни курорти

Зимните курорти работят и се радват на добро заснежаване

Швейцария отваря зимните си курорти за новия сезон - 1
Снимка: Shutterstock

Въпреки че е обхваната от втората вълна на пандемията от коронавирус и регистрира средно по 5 хиляди нови случая дневно, Швейцария е избрала балансиран подход на социално дистанциране. Зимните курорти работят и се радват на добро заснежаване, предаде Нова телевизия.

Швейцария не прави изключение и като останалите европейски страни е в плен на пандемията от COVID-19. За разлика обаче от Франция, Италия, Австрия и Германия, които затвориха зимните си курорти, швейцарските ски дестинации предлагат почти нормални условия. Цермат, в подножието на Матерхорн, е една тях и благодарение на хубавото време привлича много любители на планината. Разбира се, със задължителното носене на маска.

“Фактът, че сме високо в планината при тези изключителни условия и страхотно време ни кара да забравяме за неудобството от носенето на маска. Все пак, тя е задължителна само за влековете и лифтовете. Не мисля, че е проблем да носим маска докато караме ски особено, като е студено”, посочва Жан-Франсоа Пашу. „Опитваме се да направим възможно карането на ски и ски ваканцията в Цермат. Прилагат се мерки за социално дистанциране, носене на маска, защото вярваме, че трябва да живеем с COVID-19. Няма как да го заобиколим, а хората имат нужда от ваканция, хората се нуждаят от планините, от свежия въздух и слънцето”, заяви кметът на Цермат Роми Бинер-Хаузер.

Швейцарските власти са убедени, че със спазване на въведените ограничения може да се подпомогне основен стълб на икономиката, без да се разраства пандемията. За спазването на мерките следи и полицията. „Не бих казала, че съм уплашена… мисля, че може да е и по-лошо, ако не можеш да ходиш в планината. Нямам проблем с въведените тук мерки”, посочва Ане Шпиглер, скиорка от Германия. Туризмът в Швейцария генерира 3% от Брутния вътрешен продукт, но се очаква да бъде сериозно засегнат от пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    20 6 Отговор
    Тия нанесаха груб и безпощаден удар на смешната СЗО и накараха нейните подлоги Германия, Австрия, Франция и Чехия да изглеждат смешнни и жалки с тяхното решение да затворят пистите
  • 2 sss

    15 0 Отговор
    Ние тъкмо ще затворим (предполагам) държават до Коледа, след това 10 дни иху аху и пак ще има ръст на заразените и ново затваряние до края на Януари...може би, пък ще видим
  • 3 сила

    18 7 Отговор
    тя швейцария затова е швейцария.....а не балканския тиквен бантустан
  • 4 Хаджи Хаджи Българин

    16 5 Отговор
    Туризмът в Швейцария генерира 3% от Брутния вътрешен продукт! А шоколадите и часовниците, вероятно останалата част на БВП???? А Банковият и Оръжейният сектор, са придружаващи и незначителни във формирането на БВП! Швейцарската крава " Милка" е най- доходната за икономиката! ИЗВОД! ГЛЕДАЙТЕ КРАВИ( МЛЯКО И СИРЕНЕ) ПРАВЕТЕ ЧАСОВНИЦИ И ШОКИЛАД, А ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ, КАРАЙТЕ СКИ! ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ , КАТО ШВЕЙЦАРЦИТЕ! 😎😅🎃

    Коментиран от #9

  • 5 Да да

    5 0 Отговор
    И са пълни с гръцки туристи !
  • 6 Опа

    1 0 Отговор
    Паживьом, у видим!!!
  • 7 Антимангър

    3 2 Отговор
    ТОЧНО В АВСТРИЯ МИНАЛАТА ГОДИНА ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ СЕ РАЗПРОСТРАНИ КОРОНАТА В ЕВРОПА - СКИ КУРОРТИ, АЛКОХОЛ, МИНУСОВИ ТЕМПЕРАТУРИ . . . ПОСЛЕ ТУРИСТИТЕ СЕ ВРЪЩАТ ПО РОДНИТЕ СИ МЕСТА . . .
  • 8 Антимангър

    1 2 Отговор
    ТОГАВА ТЕ ВЪОБЩЕ НЕ СА ЗНАЕЛИ ЧЕ ИМА КОРОНА В ЕВРОПА, ДЕМЕК ПСИХОЛОГИЧЕСКИЯТ ЕФЕКТ Е "0" И ПОВЕЧЕТО БЯХА МНОГО ТЕЖКО ЗАБОЛЕЛИ
  • 9 Аз съм

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Да де, само дето Милка е германка а не швейцарка 🤭😋
  • 10 минчо

    1 0 Отговор
    Е ЗАЩО МЕРКЕЛ НЕ СКОЧИ НА ШВЕЙЦАРИЯ ????КАКТО СКОЧИХА НА БЪЛГАРИЯ ДА СИ ЗАТВОРИ ЗИМНИТЕ КУРОРТИ?????Е ЯСНО ВЕДНАГА НЕМЦИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ ЗВУЧЕН ШАМАР!!!!