Last news in Fakti

3 Декември, 2020 17:45 1 790 8

Гърция удължава карантината заради коронавируса до 14 декември

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия

Над 2600 са починалите от новия вирус, в това число 90 души само вчера

Гърция удължава карантината заради коронавируса до 14 декември - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция удължава карантината заради коронавируса с една седмица до 14 декември заради продължаващия висок брой нови инфекции.

Говорителят на правителството Стелиос Пецас обяви, че епидемичното бреме остава високо.

По време на първата вълна смъртността от COVID в Гърция не беше висока, но през последните месеци черната статистика се засили.

Над 2600 са починалите от новия вирус, в това число 90 души вчера.

Над 600 са в критично състояние.

Почти 2 200 нови инфекции бяха регистрирани вчера.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 QR Виза

    6 2 Отговор
    Даже с цената на този садистичен тормоз над хората почти нещо не постигнаха да не кажем направо нищо! Единствено влязоха в бъдещите учебници по психиатрия с новия "Гръцки синдрим", държава държи граждани в плен и на тях им харесва !

    Коментиран от #4

  • 2 ZZorro

    3 3 Отговор
    Страхливите византийци колкото повече се затварят и ограничават, толкова повече жертви имат и по големи дървета ядат.

    Коментиран от #5

  • 3 Софиянец

    2 2 Отговор
    На гърците не са им промивани 75 години мозъците за светлото комунистическо бъдеще!
  • 4 Затваряне

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "QR Виза":

    С половинчатите мерки прилагани в Европа епидемията се ограничава безспорно, но временно, ако болестта не се изкорени ефекта е единствено агония огромен брой жертви, съсипана икономика и страни потънали в международни кредити. Мерките които са наистина ефективи и решават проблема са затваряне, но напълно на всичко за кратко това приложи Китай, също макар и не толкова строго го приложи и Нова Зеландия и Австралия. Това са страните които са пример за справяне. Икономиката на Китай вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията. Управляващи си го признават публично това навсякъде целта не е елиминиране, а контролиране на епидемията,а това е практически невъзможно за продължително време.
    С тези техните неадекватни и половинчати мерки се създава само някаква илюзия, че се опитват да правят нещо. Затваряне при което може да се ходи на работа и има работещи сектори които не са живото осигуряващи не е никакво реално затваряне. Докато има обществен транспорт няма как да се казва, че имало затваряне. Страна която остава заразените и карантинираните в домовете им никога няма да елиминира епидемията. Страните които изграждат карантини центрове с режим на непрекъсната охрана и настаняват карантинираните в тях те се справят.
    Истината е, че епидемията носи облаги за почети всички освен за обикновените хора, к

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Бачо Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ZZorro":

    Жертвите са като у нас, по медиите. Имам достоверни данни от Родос. Няма как след 2 карантини и милиарди уж за болестта, болницата за 12 острова да има само 6 места за тежки случаи, да нямат дори ръкавици, а имаха и сезон. За 800 хиляди туристи имат само 2 баби умрели, едната, първата, идва болна от САЩ. Та за почти милион хора, да има 2 умрели за цялата година, мисля няма нужда от коментар. А неглижирането на болницата от страна на управлението и управляващите говори абсолютно точно за това, колко опасно е всичко според тях. При това на място, което има една централна болница не само за Родос, а цялата област... При всичките пари уж дадени, целия рев по медиите и тн... 6 места и нямат дори ръкавици.... Сам си отговори на въпросите.
  • 6 Бачо Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Затваряне":

    Изкоренил си грипа? Пневмонията? Що говориш глупости?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Затваряне

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "😷😷😷":

    Не знам колко често много хора имат близки контакти с катерици и прилепи особено тук в България. Колкото до китайците те се справиха защото взеха адекватни и смислени много строги мерки. Както го направиха в Нова Зеландия и макар в по-малка степен в Австралия. Общото между тези страни е подхода и постигнатия резултат.