Last news in Fakti

15 Януари, 2021 09:08 2 611 10

Разследват отговора на пандемията в Италия

  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия

На този етап от разследването то не е насочено срещу конкретни лица

Разследват отговора на пандемията в Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Италианската полиция иззе документи на здравното министерство в Рим в рамките на разследване за реакцията в началната фаза на епидемията от коронавируса, съобщиха два добре осведомени източника, цитирани от Ройтерс.

Данъчната полиция влезе също в сградата на националния здравен институт в Рим и в централата в Милано на областното правителство на област Ломбардия, посочва БТА.

През пролетта прокурори в северния град Бергамо, най-тежко засегнатият италиански град от пандемията през март и април, започнаха да разглеждат възможности за търсене на наказателна отговорност за епидемията.

Първоначално разследването се фокусира върху това, защо районът на Бергамо не е бил карантиниран като „червена зона“ и защо болница, от която е тръгнала епидемията, не е била бързо затворена.

Оттогава обхватът на разследването се разшири до проверка дали приетият преди 15 години национален план на Италия за случай на пандемии е бил актуализиран пред избухването на епидемията от коронавируса, и дали е бил приложен правилно.

„Това е причината, поради която на полицията е наредено да изземе документи, включително имейли, електронни съобщения и протоколи на съвещания и дискусии от министерството и други обществени ведомства“, каза един от източниците.

На този етап от разследването то не е насочено срещу конкретни лица, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така мисля

    1 5 Отговор
    Това са пълни глупости.
  • 2 ✔️Pompev ®️

    8 2 Отговор
    Разследвайте добре,шот тия са със супер завишени бройки
  • 3 Диверсант

    6 2 Отговор
    Писах преди време че някой ще си стягат куфарите за Нюрнберг, но джендърсоросчетата ме заплашиха 😂😂😂😂

    Коментиран от #5

  • 4 Аз40🏴‍☠️

    5 1 Отговор
    Някои искат да прикрият голямата измама заличавайки документацията. Знае се, че беше изкуствено всичко, но е неудобно.

    Коментиран от #6

  • 5 Разследват, че не са се взели

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Диверсант":

    мерки навреме, а не че са били прекалени. Какво не разбра от текста. На български е все пак. В Бергамо общата смъртност по време на първата вълна беше 5 пъти по-висока от обичайната. Което показва, че най-вероятно има и неотчетена смъртност от/с ковид. Разследванията нямат нищо общо с това, което ти си мислиш.

    Коментиран от #8

  • 6 Ако е било изкуствено, нямаше сега да е

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Аз40🏴‍☠️":

    такъв ужас на страшно много места по света.У нас временно е по-добре, но няма да продължи дълго затишието пред новата буря.
  • 7 2,3,4 въобще не сте в час

    1 1 Отговор
    Разследването е точно в обратна посока. Че не са били взети навреме необходимите мерки, че не са били преустроени болничните потоци, което е довело до заразяването на огромен брой хора. Бергамо е трябвало много по-бързо да бъде обявен за червена зона и да бъде затворен за влизане и излизане, а там даже полетите не бяха спрени дълго време и оттам плъзна заразата в много държави.
  • 8 Диверсант

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Разследват, че не са се взели":

    Преди да пиша нещо тук имам живи факти. А те са че е извършена масова противогрипна ваксинация точно там. 2. Лични лекари забелязали че всичките им починали пациенти след октомври били ваксинирани. 3. 2016 - 2017 година са уволнявани лекари които са си позволявали да твърдят че ваксините унищожават имунната ти система. Има лекари които са се самоубили защото се чувстват виновни за смъртта на хора, които са можели да спасят, но са ги задължавали да изпълняват бюрократични портокали

    Коментиран от #9

  • 9 В текста по-горе никъде не се

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Диверсант":

    споменават противогрипни ваксини. На запад е практика около 30% от населението да се ваксинира доброволно срещу грип. В старческите домове са били ваксинирани всички, а не всички са починали. Има частни старчески домове, в които персоналът не е напускал дома, а е останал там през цялото време на първата вълна в Северна Италия. Там не е допуснато заразяване чрез персонал, близки или доставчици и няма нито един заразен, нито починал възрастен човек от/с ковид в тези домове.

    Коментиран от #10

  • 10 Диверсант

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "В текста по-горе никъде не се":

    Текста по горе е писан, преписан както правят всички средства за масово оглупяване. Аз пиша като лице сблъскващо се с фактите и следейки мнението на хора които над 30-40-50 години това са учили и това работят. Проф. Монтаниер, Д-р Стефано Монтанари, Д-р Антонетта Гатти, адв. Едоардо Полако.