Last news in Fakti

14 Декември, 2012 21:16 7 963 23

20 деца убити при стрелба в US училище - Видео 18+

  • сащ-
  • стрелба-
  • училище
20 деца убити при стрелба в US училище - Видео 18+ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

20-годишен мъж уби 20 деца и шестима възрастни в начално училище "Санди Хук" в град Нютаун, щата Кънектикът, съобщи Си Ен Ен.

Това е най-кървавото масово убийство в историята на САЩ.

Нападателят е идентифициран като Адам Ланзо. Той също е мъртъв. Все още не са ясни мотивите кървавото нападение. Властите предполагат семейна вендета. При престрелката е убита майката на нападателя, която работела в училището.

До него са открити 9-милиметров „Глог” и втори пистолет марка „Зиг Зауер”. В автомобила си е имал и автомат, а оръжията изглежда са законно притежавани. 

Първоначално се съобщаваше за престрелка с участието на двама въоръжени избухна в начално училище в Нютаун, щата Кънектикът.

Властите са евакуирали всички учебни заведения в града. Специален полицейски отряд за бързо реагиране е обградил училището.

 

Президент на САЩ Барак Обама призова на нарочно свикана пресконференция да бъдат предприети мерки, за да се предотвратят нови подобни трагедии.

През сълзи той обяви, че повечето от загиналите деца са под десетгодишна възраст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    илюминатите кво прават а ?

    Коментиран от #17

  • 2 тито

    1 0 Отговор
    Жалко ---много жалко. Но това е следствие на тяхната вьтрешна политика.Демокрация---видиш лиии???? Демокрацията е утопия както и комунизмьт--идеалите им коренно различни а резултатите еднакви.Историята векове наред ни показва че в крайности неможе да се живее--но ние БЬЛГАРИТЕ винаги избираме умиращият и разпадащ се строй.Прекалено голямата свобода и ( правата на човека ) не водят до нищо добро.В САЩ все по-често се чува тревожната камбана НО--те са пример за цял свят!!???!! Жалко за децата-лека им прьст но аз НЕ искам мойте деца да се учат в такова училище и да получават БЛАГАТА на такава демокрация...............

    Коментиран от #3

  • 3 Ковънтри Роуд 4829

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "тито":

    Нека приберат оръжията от хората и ще им се реши поне този проблем!
    Как въобще можеш да сравниш живота в демократично общество с това в такова с комунистически режим? Как е възможно да има слепци, които да си мислят, че която и да е настояща или бивша комунистическа държава, предлага качествен живот на народа си.
    Съвет към всички !!! Купувайте билети за Китай, Русия, Северна Корея и дим да ви няма!!! Пътя на България е към Западна Европа и САЩ, единствените цивилизовани места на планетата ни!

    Коментиран от #8, #9, #20

  • 4 иво

    1 0 Отговор
    За каква цивилизация говориш бе момче -ком №3 ? Това ли е цивилизацията която искаме в нашата дьржава? Страните които си споменал -Русия Китай С.Корея и още други такива --поне няма масови убийства в училищата а подрастващите се вьзпитават да притежават --чест морал уважение достойнство родолюбство и почитане на свойте традиции.....В началото на седмицата в Холандия ЗАБРАНИХА УПОТРЕБАТА НА МАРИХУАНА В УЧИЛИЩАТА?????? Питам те аз теб ---това ли е цивилизацията??? Това ли е демокрацията????Това ли е раят на земята--че ТИ ни го препорьчваш!?!? Ти не схвщаш сьщноста на вьпроса--драги ми смехурко с многото билети в рьцете си........
  • 5 Румен Янев

    1 1 Отговор
    Ако има рай на земята това е Нова Зенландия ! Да сте чували да се говори за подобни простотии там ? Там е рая !!!

    Коментиран от #11

  • 6 Бай Онзи

    1 0 Отговор
    Аве психопати има навсякъде ве!
    Ако не беше оня норвежец Брайвик сигурно щеше да ми препоръчаш Норвегия!
  • 7 ----

    1 0 Отговор
    В Англия примерно що не се случват такива масови убийства, защото там и газов пистолет не можеш да си купиш и полицайте нямат оръжие , а тоя ментално болен имал Глок и Зик Зауер...
  • 8 Prelude

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ковънтри Роуд 4829":

    Подкрепям! За съжаление обаче както навсякъде в страните от третия свят и в България антиамериканизма стана модерен.
  • 9 говорещ миеко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ковънтри Роуд 4829":

    Закупи си билет за летящата чиния и се върни на планетата от която си дошъл.
  • 10 Сульо

    1 0 Отговор
    Нормалните хора трябва незабавно да бъдат евакуирани от САЩ. ООН да се разпореди на САЩ да им се отнеме цялото въоръжение - самолетоносачи, подводници, ядрени оръжия. Страх ме хваща да си помисля само тази държава колко поразии може да направи, като знам какви малоумници живеят там и я управляват.
  • 11 Сульо

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Румен Янев":

    Населението на Нова Зеландия е само 4 млн, от които 70% араби, китайци, индийци и диваци от островите. Изкуствено създадена държава, без реална икономика, която кралицата и правителството на Австралия поддържат, като осигуяват на хората там някакъв приличен стандарт. Дребната престъпност е висока, но такова нещо като в САЩ просто няма как да се случи. Това съвсем не означава, че НЗ е рая на земята :)
  • 12 въхеряжокок

    1 0 Отговор
    момчето не е виновно. виновна им е психарската система и начин на живот. браво адам ланза ти доказа моите предсказания,че това неминуемо трябва да се случи. семейното насилие и полицейският терор правят американците психари. системата им е психарска. браво адам и почивай в мир . амин.

    Коментиран от #16

  • 13 1234

    1 0 Отговор
    И не само на САЩ ами и на малката сатана Израел защото са като скачени съдове.
  • 14 до русофилите

    0 1 Отговор
    Сигурно руско-съветската система дето в момента младежи убиват с чукове и кормят хора е мнооого добре! Сигурно системата в Индия
    ще ви подхожда най-добре,ама да сте най -низшата каста ...дето пикаят по улиците и нямат даже електричество . Вие сте болни мозъци. Бог да прости милите дечица . +
  • 15 Пловдив

    1 0 Отговор
    Повече от тъпо е при такава трагедия човек да се заяжда,и все пак си мисля: САЩ винаги са се водели едва ли не най-сигурната страна на света (като изключим "дребния" факт,че милиони американци - далеч не само тъмнокожи и латиноси - живеят в гета). Основният довод на онези,които защитават правото всеки да може да има свободно оръжие е,че така населението се защитавало от престъпниците. И какво излиза? Че ако оръжията бъдат забранени,престъпността в тази иначе сигурна страна,ще я залее? И за каква сигурност говорим,когато същата се крепи на възможността всички,а в това число и луди за връзване субекти,да имат оръжие?...
  • 16 911

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "въхеряжокок":

    "браво адам и почивай в мир"
    А децата сигурно ги пращаш да почиват в Ада. Ти си вече готов психар, дано обаче да не се реализираш. Засега само това те отличава от Адам.......
  • 17 zelka1980

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "кик":

    Живеем в Америка, дошли сме за 1 година, мъжът ми учи тук. Големия ми син учи в американско училище (5 клас), напълно съм съгласна с въхеряжок, системата не е нормална, нито в училището, нито където и да е, като роботи са, спазват инструкции, които им диктуват отгоре, изглежда че всичко е ОК, а наистина всичко е изкуствено, като красива ябълка са, ама гнила е отвътре. Ако се чудят как да си платят тока или как да си купят хляба, мове няма да стават такива ужасии. Даже безработните тук получават социални помощи, които им стигат да се изхранват.
  • 18 zelka1980

    1 0 Отговор
    Жал е за дечицата, мир на праха им.
  • 19 Карлсон

    1 0 Отговор
    Не помня кой мъдър човечец беше казъл, че една демокрация колкото е по стара - толкова по добри в лъжите са политиците и! Т.е. вадят душата на хората с памук, а другаде с чук...не, че резултата е различен. Какво е това демокрация? Яде ли се пие ли се? От къде да си купя? И най-вече с КАКВО? Човек да е щастлив му трябва много малко. Противното - матереализъм си е жалко! Да, комунизмът е утопия, но е доста близка с християнските ценостти, а сега?! Колко деца сте виждали да помагат на възрастни хора? Да не псуват и да не се държат като изтървани?! По мое време нещата бяха съвсем други. И това е проблема - няма как да си възпитаван да не си егоист и безпардонен и да успяваш в условията на "демокрация"! На спечелилите "демокрацията" - честито, аз лично съм мерси...
  • 20 kkk

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ковънтри Роуд 4829":

    Ти живял ли си по времето на социализма? Май не си. Аз съм. И всички които са живели ще ти кажат , че беше по-качествен живота от последващите 23 години капитализъм. Ти какво рабираш под качество - 12 годишен Опел вместо нова Лада? Молове на 100 етажа вместо обикновенни магазини? Озлобени и агресивни хора вместо спокойни? Неработеща полиция и съдебна система вместо работещи такива? Ако е така, да прав си - по качествен е.
  • 21 SS Wafen

    0 0 Отговор
    Трагедия! Жалко за децата! Мир на праха им...

    Карлсон, Тито, ккк и тем подобни комуняги, ами отидете в Северна Корея като не искате демокрация! Комунизмът е най-голямото престъпление, случвало се на света!!! Да ви припомня ли че жертвите на терора са над 100 милиона или и това ще отречете!? Няма никакъв смисъл да изброявам различните престъпления на режимите, защото всички много добре знаете! Тези 45 години са втория най-лош период в българската история след Турското робство.
    Комунизъм=Тероризъм

    Коментиран от #23

  • 22 тито

    0 0 Отговор
    До №21 Само като ти видях ника ми стана ясно какво хлапе си НО ще ти отговоря.Ако си чел внимателно моят коментар --никаде не сьм подкрепил комунистическият строй-само направих КРАТЬК паралел между двата строя.Аз сьм излезнал от Бьлгария още през 83 година.Схващаш ли разликата??? ти още не си се родил ---а аз тогава живеех в САЩ.Така че не ме учи каде трябва да ходя-напьлно смешно е! Що се отнася за жертвите на комунизма--незнам откаде си ги взел тези цифри но аз сьм виждал ветераните от Виетнам--Корея --Афганистан--Венецуела--Колумбия--Ирак и т.н. Мислиш ли че ( посяването на демокрация ) с Американските орьжия не вземат жертви??? Замисли се --младо момче си- не гледай много филми. Успех ти желая и Бог да пази България!!!
  • 23 ккк

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "SS Wafen":

    Момче , аз не ти говоря за комунизъм и Северна Корея. Аз ти говоря за социализъм, а той е построен и действа с пълна сила във Франция и Скандинавия. Прочети малко и се образовай. Тва ли са твойте кумири? SS Wafen? Има и по-големи злини от комунизма и ще го видиш това в следващите 10-15 години.