Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 11:34 2 392 1

Туристическият сезон в Кипър стартира на 1 април

  • кипър-
  • туризъм-
  • израел-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ес

От 1 април гражданите на Израел ще могат свободно да пътуват до Кипър

Туристическият сезон в Кипър стартира на 1 април - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кипър обяви, че от 1 април се отваря за новия туристически сезон за Израел. Двете страни взаимно ще признават ваксинационните си паспорти, предаде БНР. От 1 април гражданите на Израел, ваксинирани с одобрена за ЕС ваксина, ще могат да пътуват до Кипър, без да им се изисква PCR-тест и без да бъдат поставяни под карантина.

Споразумението между двете държави за облекчаване на коронавирусните мерки в туризма беше обявено от президента на Кипър Никос Анастасиадис след срещата му с премиера на Израел Бенямин Нетанаху снощи в Йерусалим. Кипър и Израел взаимно ще признават ваксинационните си паспорти, което отваря перспективи за туристическия обмен в близко бъдеще, съобщи Нетаняху.

Премахването на здравните ограничения се очаква да има бърз положителен ефект за кипърския туризъм, особено за Великденските празници, за които по традиция островът е една от любимите дестинации за израелците. Това е първото двустранно споразумение за Кипър, но се очаква този модел да се приложи и за други важни за острова туристически пазари, като Русия и Великобритания, като с двете страни също бъдат постигнати подобни договорености. Кипър ще участва в клиничните изпитвания на лекарство срещу COVID-19, което се разработва от израелски учени, съобщи още президентът Никос Анастасиадис.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    3 0 Отговор
    Кой Кипър,? английския или турския?