Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 13:50 1 683 1

Китай отчита ръст на потреблението по време на почивните дни за Пролетния празник

  • китай-
  • ухан-
  • пандемия-
  • коронавирус

Правителството насърчи хората да не пътуват до родните места, за да се ограничи разпространението на COVID-19

Китай отчита ръст на потреблението по време на почивните дни за Пролетния празник - 1
Снимка: Shutterstock

Китай отчита значително увеличение на потребителските разходи по време на почивните дни за Китайската нова година, сочат статистиките на Министерството на търговията.

Компаниите за продажби на дребно и заведенията за хранене отчитат 28,7% повече приходи на годишна база, т.е. 821 милиарда юана (около 127,5 милиарда щатски долара), по време на почивната седмица, сочат данните на Министерството, предава Радио Китай.

Онлайн продажбите в Китай са надвишили 122 милиарда юана, като тези на храна са били със 135 % повече в сравнение с миналогодишния Пролетен празник, тъй като все повече китайци предпочитат да поръчват готови ястия чрез платформите за електронна търговия и доставки на храна по домовете.

Продажбите на стоки, свързани с новогодишната вечеря, са се увеличили с 54,9% на годишна база, сочат статистиките на Търговското министерство.

Пролетният празник, или Китайската нова година, е най-важният празник за китайците. Тази година тя започна на 12 февруари, като правителството насърчи хората да не пътуват до родните места, за да се ограничи разпространението на COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Груйо

    0 0 Отговор
    Пролетният празник е всъщност Китайската нова година.