Last news in Fakti

28 Март, 2021 15:41 4 335 8

Съседите с нови ограничения заради пандемията

  • румъния

Румъния въвежда вечерен час

Съседите с нови ограничения заради пандемията - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

От 20.00 ч. до 05.00 ч. се въвежда вечерен час в тези населени места на Румъния, в които равнището на заболеваемост е над 4 случая на 1000 души население за период от 14 дни. В тези села и градове търговските обекти и услугите ще работят до 18.00 ч. в петък, събота и неделя.

Изключения се допускат само за пътуване до работа; за оказване на неотложна медицинска помощ и закупуване на лекарства; за транзитно пътуващи хора; по основателни причини, като грижа за дете, оказване на помощ на възрастни хора, болен човек или човек в неравностойно положение и при смъртен случай на член на семейството. В тези случаи хората ще бъдат длъжни да представят на властите декларация на собствена отговорност за целта на излизането.

В населените места, където в период от 14 дни равнището на заболеваемост е над 7,5 случая на 1000 души население, се забранява излизането от дома от 20,00 ч. до 05,00 ч. през цялата седмица, при същите изключения. Търговските обекти и услугите в населените места със заболеваемост над 7,5 на 1000 ще работят до 18,00 ч. през цялата седмица.

Аптеките, бензиностанциите и икономическите оператори, които правят доставки по домовете, продължават нормално работа при спазване на мерките за здравна защита. Същото важи и за транспортните фирми за превоз на хора с капацитет над 9 места и транспорт на стоки с превозни средства над 2,4 тона.

В Румъния към днешна дата са регистрирани 936 618 случая на коронавирус, от които 4439 през последното денонощие. Починалите с коронавирусна инфекция са 23 114, от които 117 през последните 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тежко

    16 1 Отговор
    Тоя вирус не се ли умори да работи само нощна смяна...

    Коментиран от #3

  • 2 ВИНАГИ

    14 0 Отговор
    Е ИМАЛО ВИРУСИ И ЩЕ ИМА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАРАЗИ ОТ ЯДЕНЕ НА СУРОВ ПРИЛЕП, ТОВА Е ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИЧЕСКА И БИОЛИЧНА ВОЙНА,ВАКСИНИТЕ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА, ВСИЧКО Е ЗА МНОГО ПАРИ МАСКИТЕ СА НАМОРДНИЦИ
  • 3 Насо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тежко":

    Е нема...нощния труд е по-скъпо платен.
  • 4 123

    2 1 Отговор
    Румънците като търпят ще правят с тях каквото си искат. Всеки народ трябва да си върне държавата от поставените слуги на Глобалистите.
  • 5 Лелее

    5 1 Отговор
    Пипалата на Сектата !
    Брей , че умен вирус ?
    В Хипермаркети не влиза , до 20.00 спи , колкото повече ни изолират като животни - улиците празни , а вълните “заливат “ ли заливат ?
    А след ваксинация , тълпи болни , но защото си “ударили главата “ , спали на течение , матрака им неудобен ...
  • 6 Къде в Румъния са тези Населени места???

    3 0 Отговор
    Колко хора живеят в тези Населени места??? Село, град, или някой старчески дом??? Кои и къде са???? Иначе новината е Менте!!!
  • 7 Румъния с население 3 пъти колкото

    1 0 Отговор
    България, починали за 24 часа 117човека???Ние сме по списък с Емигрантите и починалите 6. 8 милиона и има по нашата Статистика толкова починали на ден!!! Някой много Лъже, или наистина Спасителя ни е извел на Първото място по брой починали!!"! Ние гледаме преди всичко хората" "Цитат Б Борисов" Наблюдаваме, не вече Управляваме Пандемията"Цитат Борисов!!
  • 8 Румънските

    0 0 Отговор
    Цигани са по вече от Румънците и скоро ще ги гонят на Юг при Българските цигани че да си направят Държава начело с Мекерето Борисов Мангалов Тиквата