Last news in Fakti

1 Април, 2021 12:52 5 733 17

В Германия: Двуседмичен твърд локдаун. Спешно!

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • локдаун

Министърът на здравеопазването на Бавария Клаус Холечек заяви пред телевизия ARD, че ще обмисли въвеждането на задължително тестване за учители и ученици

В Германия: Двуседмичен твърд локдаун. Спешно! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия спешно се нуждае от двуседмичен твърд локдаун, по-бързи ваксинации и задължителни тестове в училищата, за да пречупи третата вълна на коронавирусната пандемия, заяви в четвъртък Асоциацията за интензивна и спешна медицина DIVI, съобщава Ройтерс.

Кристиан Карагианидис, научният ръководител на DIVI, каза, че около 1000 допълнителни пациенти са попаднали в реанимация от средата на март. Към момента 3680 души се намират в реанимация (в интензивно отделение) в Германия, показват данните на DIVI.

"Ако този темп продължи, ще достигнем редовния лимит на капацитета за по-малко от четири седмици“, каза той пред ежедневника Rheinische Post. "Не преувеличаваме. Нашите предупреждения се ръководят от числата".

Канцлерът Ангела Меркел е изправена пред нарастваща критика, тъй като не е изготвила план за преодоляване на нарастващите коронавирусни инфекции в Германия и обвинява несъдействащите регионални премиери за все по-хаотично управление на кризата.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се увеличи в четвъртък с 24 300 до общо 2,833 милиона от началото на пандемията, като това е най-голямо дневно увеличение от 14 януари. Броят на жертвите с COVID-19 се повиши през последните 24 часа с 201 до общо 76 543 от началото на пандемията. 3680 души се намират в реанимация в Германия, което е повишение с 85 спрямо ден по-рано.

Броят на случаите на 100 000 през последните седем дни, които правителството използва като ключов показател за вземане на решение за стъпките за ограничителни мерки, се увеличи в четвъртък до 134 от 132 в сряда и спрямо 113 преди седмица.

Ръководител на DIVI Кристиан Карагианидис призова за твърд локдаун в Германия в продължение на две седмици, задължителни COVID тестове в училищата два пъти седмично и много по-бърза имунизацията в центровете за ваксинация и при личните лекари.

Министърът на здравеопазването на Бавария Клаус Холечек заяви пред телевизия ARD, че ще обмисли въвеждането на задължително тестване за учители и ученици, като отбеляза, че желанието да се тестват доброволно не се е оказало толкова високо, колкото той е очаквал.

Премиерите на две южногермански провинции, силно засегнати от пандемията от коронавирус, призоваха в сряда лидерите в останалата част на страната да въведат отново по-строги противоепидемични мерки, за да се опитат да овладеят третата вълна на коронавирусната инфекция.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангъров

    18 15 Отговор
    Чай и аспирин и в краен случай варено жито..

    Коментиран от #12

  • 2 Рошко

    33 8 Отговор
    И там глупостите продължават

    Коментиран от #5

  • 3 верваи ми

    13 3 Отговор
    Тези на подготвят май с пълно затваряне по изборите, и Боко речи да.
  • 4 В Борисов

    42 11 Отговор
    Германия бавно, но сигурно се връща към нацизма, оставайки всички демократични ценности в историята, жалко. Меркел трябва да сдаде властта веднага, за да се излезе от кризата с фалшивия грип.
  • 5 дгреге

    4 26 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Пълен локдаун и тук трябва, гербаджио или коми все тая, прзззд си!
  • 6 връзката

    29 3 Отговор
    меркелица се продаде на юдо масоните от федералния резерв на сащ,които контролират фармацевтичните компании,произвеждащи ваксините
  • 7 Владо

    5 1 Отговор
    Berlin,31 March (Reuters) More than a half of German citizens 57 percent have expressed readiness to be inoculated with Russia''s Sputnik V vaccine .. (Берлин, 31 март (Ройтерс) Повече от половината германски граждани - 57 на сто - са изразили готовност да бъдат ваксинирани с руската ваксина Sputnik V
  • 8 7532

    20 2 Отговор
    Те са в заключено (lock-down) положение от месеци. А някой спец да обясни защо при масови блокади, предварително записан час и дата, кога ще отидеш до магазин, проби за децата в училища и т.н. простотии, които са в сила в момента, имат 24000 бройки за денонощие?
    Май ваксинацията върви бавно и кинтите не захранват сметките на инвеститорите с обещаната възвращаемост!

    Коментиран от #14

  • 9 Бъъъъързо ОВЦЕТЕ В КОШАРАТА

    12 1 Отговор
    Слушкат лиииии СЛУШКАТ ЩОТ ГОТОВАНСКИЯ КОНСУМАТОРСКИ ЖИВОТ ДО ТУКА ВОДИ. ЛИПСА НА ВОЛЯ И ПРИМИРЕНИЕ СЪС СИЧКО...
  • 10 Дуйсбург

    20 5 Отговор
    Германците са най-овчата нация в цяла Европа, Всичко това, което продължава да се случва е просто поредното доказателство!!

    Коментиран от #13

  • 11 Играч в живота

    8 1 Отговор
    В Бългaрия имa eдин "ceктoр" , кoйтo кaтo cи "нaбeлeжи" oпрeдeлeни хoрa, иcкa дa имaт тoчнo нищo - дa нямaт мнoгo пaри, ceмeйcтвa, уcпeхи в живoтa, имoти, приятели и "др" !
    Нe e нoрмaлнo тoзи ceктoр дa гo имa !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тиква

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Дуйсбург":

    Ако ги нямаше германците, Европа намаше да я има от 40 години насам. Първо виж кой дава и кой краде! После се обяснявай.

    Коментиран от #16

  • 14 Тиква

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "7532":

    В кое заключено са? Няколко провинции и всичко им е отворено. Не пиши глудости без да си в час.

    Коментиран от #15

  • 15 Дърт германец

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Тиква":

    Хабер няма какво става в Германия.Виж само какво е написал,че имало час за записване кога да ходиш до нехранителен магазин.Тая мярка до сега не я е имало,просто защото всичко ,,нехранително" беше затворено. А иначе всичко живо обикаля насам-натам,фабрики и заводи си работят,само кръчмите като в България са затворени.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Васил

    0 1 Отговор
    Само у нас всичко се отваря това е апогея на глупостта на здравният министър добре че си отива.