Last news in Fakti

27 Април, 2021 00:59 4 162 4

Нито един смъртен случай за денонощие

  • португалия-
  • смъртен случай-
  • денонощие-
  • covid-19-
  • нито един

За първи път от август няма нито една жертва от COVID-19 в Португалия

Нито един смъртен случай за денонощие - 1
Снимка : Shutterstock

Португалските здравни власти не отчетоха нито един свързан с коронавируса смъртен случай за последното денонощие - нещо, което се случва за първи път от близо девет месеца, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на излизането на Португалия от двумесечен локдаун.

В страната от началото на пандемията са отчетени 16 965 смъртни случая, а също и 834 638 заразени (196 за последното денонощие).

Последният път, когато Португалия не отчете нито един свързан с коронавируса смъртен случай за денонощие, беше на 3 август, припомня БТА.
Португалските здравни власти подчертаха, че страната остава в зелената зона. Рискът от заразяване с вируса е под 1, а равнището на заразяване в национален мащаб - 70,4 случая на 100 хиляди души.

Около 20 процента от 10-милионното население на Португалия са с поставена първа доза ваксина срещу COVID-19. При възрастовата група над 80 години този дял е над 90 на сто. По две дози са получили 7 процента от населението.

Припомняме, че наскоро страната започна постепенно да премахва противоепидемичните мерки, след като още от януари месец беше въведен локдаун с цел да бъде спряно високото разпространение на заразата. Само до началото на годината Португалия бе една от най-сериозно засегнатите държави в света.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Израел, Португалия имат Здравни системи

    12 1 Отговор
    На високо ниво!! Не се Управляват От Бялата Мафия И Политици!!! Това е Разликата между тях и България!!!

    Коментиран от #2

  • 2 То тъй, ама...

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Израел, Португалия имат Здравни системи":

    Нали знаеш, чии 'патент' е изкаването: ''Хайде, де! Те, ще ми кажат, какво да правя ?!''.

    Коментиран от #3

  • 3 ами

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "То тъй, ама...":

    Резултатът е 200 за денонощие. При два пъти по-малко население.
  • 4 Чайче, компотче

    8 0 Отговор
    АМИ КАТО СИ НЯМАТ ТИКВА ЗА ПРЕМИЕР,. НЯМАТ И МАНГЪР ПОРТУГЕЗЕ, ПРАВИТЕЛСТВЕНИ И ПАРЛАМЕНТАРНИ ТУЛУПИ, ТАКА ЩЕ ПАТЯТ - БЕЗ НИТО ЕДИН ЗАРАЗЕН, ДА НЕ КАЖЕМ УМРЯЛ, В ТАЯ ПУСТА ПОРТУГАЛИЯ.