Last news in Fakti

1 Май, 2021 10:53 2 015 10

Аржентина получи поредна партида "Спутник V"

  • ваксина-
  • спутник v-
  • коронавирус

Към днешна дата повече от 938 560 души в Аржентина, страна с население от 45,8 милиона, са получили и двете дози на ваксината

Аржентина получи поредна партида "Спутник V" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Поредна партида от руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V" е била доставена в Аржентина. Това са съобщили от пресслужбата на администрацията на аржентинския президент в петък, цитирани от ТАСС.

"Новата партида ще бъде разпределена пропорционално между 24-те региона на страната", се казва в нея. Според пресслужбата Aerolineas Argentina вече е извършила 13 полета от Москва, за да достави ваксината.

Припомняме, че разследване през февруари показа, че регистрацията на руската ваксина срещу коронавируса "Спутник V" в Аржентина е получена необичайно бързо, а чиновниците, от които е зависело решението, изглежда не са имали пълен достъп до документите за препарата.

Договорът е сключен между две частни компании, а не между държавите, макар че именно с това беше обяснена секретността при преговорите. Стойността на договора не е обявена официално, но аржентинското издание посочва сума от около 200 милиона долара, базирана върху единична цена за доза от 10 долара.

Президентът на страната Алберто Фернандес заяви по-рано в петък, че Аржентина вече е получила над 10 милиона дози ваксини срещу коронавирус, сред които китайските ваксини Sinopharm, британско-шведската AstraZeneca и индийската Covishield.

Към днешна дата повече от 938 560 души в Аржентина, страна с население от 45,8 милиона, са получили и двете дози на ваксината, а общо 6 926 650 души са получили поне една доза.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТО БИВА АМА

    38 2 Отговор
    .............А НАПИШЕТЕ ЧЕ ПОНЕ ЕДИН Е УМРЕЛ ОТ ТАЯ ВАКСИНА , ЩОТО ДРУГО НЕ ОПРАВДАВА НАПЪВАНЕТО ЗА ОТКАЗ ОТ НЕЯ !!!!???????????????

    Коментиран от #2, #3, #4, #7

  • 2 Нсн

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "ТО БИВА АМА":

    Тука няма как. Има цензура.

    Коментиран от #9

  • 3 Stefanie 🎲

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТО БИВА АМА":

    Умря, умря, умряха много и те първа ще умират, но от една друга, наша, западна, изпитана ваксина. Западното е най- добро, най- качествено, по, по та най. Да да
  • 4 БАЙ КУРТИ

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТО БИВА АМА":

    Почакай малко КРАВЕФЕРМАТА сега чака сеното и още не е прочела статията , Ще видиш какво мъчение ще стане
  • 5 Страхо

    1 9 Отговор
    Удавник и за сламка се хваща....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Змей

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТО БИВА АМА":

    Там е работата, че до сега нема ни един умрел от тая ваксина, но пък свали едно правителство, това на Словакия. А някой може ли да обясни как западните ваксини бяха одобрени за ползване буквално за 5 минути, а руската и китайската все още ги проучват? И само недейте разправя, че тук не са вкарали политика...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аха

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Нсн":

    Засега има цензура, скоро може и да няма......така или иначе шайката накупи сума ти ваксини от "хубавите", а дори и за тях няма да има достатъчно желаещи и ще останат неизползвани. Мисля, че ще бъде най-разумно да се продадат на някоя друга държава, а България да купи Спутник за в бъдеще!
  • 10 Тъп Ватник

    1 3 Отговор
    Бе то и нашите антибългари Путници очакват да ги боцкат със сПутник, ма май няма да ги огрее та може да ги боцнат с нещо друго.