Last news in Fakti

2 Май, 2021 12:08 3 186 4

Всекидневни тестове вместо карантина на Острова

  • великобритания-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • карантина

Посочените основни причини против самоизолацията са нуждата да се пазарува, да се ходи на работа, по медицински причини, грижи за уязвими хора, физически упражнения или срещи с други хора

Всекидневни тестове вместо карантина на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания всекидневни бързи тестове за Covid-19 може да се превърнат в алтернатива на самоизолирането за хора, които са контактували със заразени с коронавируса.

Британското правителство ще стартира от 9 май ново проучване с участието на 40 000 души, които са били в близък контакт със заразени с коронавируса. На всички тях ще бъдат предоставени комплекти за бързо тестване за 7 дни, те ще правят тестовете рано сутрин и ако резултатът е отрицателен и нямат симптоми на Covid-19, те ще могат да продължават да живеят нормално вместо да бъдат карантинирани за 10 дни, както повеляват сега разпоредбите.

Между май 2020-а и април 2021 година в Англия повече от 6,7 млн. души, които са били в близък контакт със заразен с Covid-19, са получили обаждания да се самоизолират, показват данни на програмата за тестване и проследяване.

Голямо проучване на програмата, публикувано миналия месец показва, че твърде малко хора спазват напълно правилата за самоизолиране.

Мъжете, по-младите хора и родителите с малки деца, както и представителите на работническата класа, хора с финансови проблеми и ключови работници, са основните групи, които избягват карантината.

Посочените основни причини против самоизолацията са нуждата да се пазарува, да се ходи на работа, по медицински причини, грижи за уязвими хора, физически упражнения или срещи с други хора или просто защото симптомите са незначителни и има подобрение.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    9 3 Отговор
    Въпросната програма с “Rapid test “ се прави два пъти седмично ,като тестовете са безплатни.В момента само маските напомнят,че е имало пандемия както и все още затворените хотели.Лондон бавно се връща в своя ритъм!
  • 2 Тиква

    12 1 Отговор
    Същото като тука - бембени коридори за Астра Зенека, неработещ сайт за записване, платени тестове и по 100 човека починали. Да благоДарим на едни Тикви.
  • 3 илюминатор

    10 2 Отговор
    мдааа,политиката на намаляването на населението,намира добра почва!

    Коментиран от #4

  • 4 Оракул

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "илюминатор":

    Но за сметка на това хората спряха да боледуват и измират от куп други болести.Тази се оказа универсална.Докторите няма да дават обяснения защо пациент е умрял от тяхното безхаберие.