Last news in Fakti

13 Май, 2021 13:59 1 379 1

В Германия ще се продължи лечението на бившия президент на Малдивите

  • малдиви-
  • атентат-
  • радикални ислямисти-
  • мохамед нашид-
  • бивш президент

Мохамед Нашид пострада при атентат на 6 май

В Германия ще се продължи лечението на бившия президент на Малдивите - 1
Снимка : Shutterstock

Бившият президент на Малдивите, който беше тежко ранен при атентат преди седмица, е прехвърлен в Германия за лечение, предаде днес официален източник, цитиран от Франс прес.

Мохамед Нашид, който по настоящем е председател на парламента, стана жертва на атака с дистанционно задействана бомба, поставена на мотоциклет. Атентатът се случи миналия четвъртък в столицата Мале.

53-годишният Нашид е бил опериран в продължение на 16 часа, като са извадили осколки от корема и крайниците му.

Нашид в момента не е в реанимация, но остава в интензивно отделение, като днес бе преценено, че може да бъде транспортиран в Германия. До летището е откаран с линейка под засилена охрана.

В първият си пост в Туитър след атентата бившият президент благодари на здравните служби на Малдивите. Той също така увери, че „е все така ангажиран за демократично управление“.

Миналата седмица полицията арестува трима заподозрени и заяви, че атентатът е бил мотивиран от религиозен екстремизъм.

По-голямата част от жителите на архипелага в Индийския океан са мюсюлмани. Страната и преди е била мишена на радикални ислямисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    1 0 Отговор
    Бре, сега от къде ще постват снимки родните чочарки?