Last news in Fakti

17 Май, 2021 17:53 1 775 1

В Испания и Португалия животът се връща постарому

  • живот преди ковид-
  • туризъм-
  • ограничения-
  • локдаун-
  • пандемия

Туризмът и в двете страни очаква да се съживи след тежката година

В Испания и Португалия животът се връща постарому - 1
Снимка: БГНЕС

В Испания и Португалия плажовете се изпълниха до краен предел. Причината за това е, че това беше първият уикенд след локдауна, a ограниченията за пътуване от Великобритания отпаднаха, предаде Нова.

В съседна Турция сложиха край на триседмичния пълен локдаун. Сега започва постепенно нормализиране на обстановката, което се очаква да продължи до 1 юни. Задължително остава носенето на маска. Ще продължи и вечерният час, но от 21 часа, съобщи България Он Еър.

Във Великобритания също отпадат редица ограничения, които бяха наложени заради пандемията. Хората вече могат да ходят на гости, заведенията ще обслужват клиенти и на закрито, а забраните за пътуване в чужбина се заменят с доста по-умерени правила.

На много места на Острова се извиха и опашки за ваксинация. Причината е страхът от индийския вариант на вируса, тъй като в северозападната част на страната има все повече регистрирани такива случаи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАТЛАДЖАН

    4 0 Отговор
    ЛЪЖА НЕ ПЪТУВАЙТЕ В ИСПАНИЯ РЕПРЕСИВНИЯ ОРАН ПРЕСЛЕДВА УМНИ ХОРА КОИТО ИСКАТ ДА ДИШАТ ЗАБРАНЕНО Е ДАДИШАТЕ ЧИСТ ВЪЗДУХ НАВСЯКЪДЕ НАМОРДНИЦИ ПОЛИЦИЯТА БИЕ И АРЕСТУВА ХОРА БЕЗ НАМОРДНИЦИ!КАК ЩЕ ЗАСТАВИТЕ ТУРИСТИТЕ ДА ХОДЯТ С НАМОРДНИЦИ?“???КРАЛЯ ГОВОРИ ЗА АГЕНДА 2030