Last news in Fakti

18 Май, 2021 12:16 2 636 1

Големи промени в Италия

  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • вечерен час-
  • ресторанти

Ресторантите и баровете в Италия ще отворят врати напълно от 1 юни

Големи промени в Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Италианското правителство прие постановление с незабавен ефект за съкращаване на вечерния полицейски час. Мярката касае така наречените жълти зони, в които рискът от разпространение на коронавирусната зараза е умерен. Понастоящем почти всички области в Италия са жълти зони, без Вале Д'Аоста. В жълтите зони от днес вечерният час вместо от 22 ч. вече ще започва в 23 ч. От 7 юни вечерният час в жълтите зони ще започва дори от полунощ, предаде БТА.

От 1 юни три италиански области стават бели, тоест с нисък риск на разпространение на заразата и там изобщо няма да има вечерен час от тази дата. Това са Молизе, Сардиния и Фриули-Венеция-Джулия. Очаква се на 7 юни за бели области да бъдат обявени и Абруцо, Венето и Лигурия, ако тенденцията за спад на случаите на зараза там продължава. Тогава и в тези три области ще отпадне вечерният час. В цяла Италия пък от 21 юни вечерният час ще бъде изцяло премахнат съгласно плана за постепенно отпадане на ограниченията.

Ресторантите и баровете в Италия ще отворят врати напълно от 1 юни. Засега те приемат клиенти само на откритите си площи. Спортните зали отварят врати на 24 май, а закритите басейни от 1 юли. Моловете и пазарите подновяват дейност от 22 май. От 15 юни се разрешават сватбите, но участниците в церемонията, било то младоженци или гости, ще трябва да имат сертификат за прекаран COVID-19, за пълен ваксинационен цикъл или за отрицателен тест за коронавирус, направен до 48 часа преди събитието.

Тематичните паркове отварят врати на 15 юни. Спортните събития ще се повеждат при 25 процента от обичайните зрители на открито от 1 юни. От 1 юли ще отворят врати казината, бинго залите, културните центрове, но дискотеките и клубовете остават затворени. Италия е на второ място в Европа след Великобритания по брой на жертви на COVID-19. В последните седмици дневният брой на новите смъртни случаи и на новите случаи на зараза намалява. Към вчера около 8,8 милиона италианци са били напълно ваксинирани срещу коронавируса, което е 14,8 процента от населението. Малко над 30 процента пък са получили по една доза от ваксините.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    4 0 Отговор
    Ще отворят я ! Ще трябва да се изяснят и изпият ония 200 милиарда от ЕЦБ
    В БГ кога?