20 Май, 2021 14:16 4 060 23

Ковачев: Мицкоски действа като сърбоманските четници

  • северна македония-
  • андрей ковачев-
  • българия-
  • история-
  • сърбия-
  • християн мицкоски-
  • зоран заев

Мицкоски е последователен в своята омраза към всичко българско

Ковачев: Мицкоски действа като сърбоманските четници - 1
Снимка: БГНЕС

„Докато Зоран Заев, Стево Пендаровски и Никола Димитров обикалят европейските столици, оплаквайки се срещу България, Християн Мицкоски настоява директно за анулиране на Договора за добросъседство. Истината е, че той, а и неговият предходник, Никола Груевски, винаги са били против и самото негово подписване“. Това заяви евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев, който е един от най-големите познавачи на македонския въпрос, предаде агенция БГНЕС.

„Дълго време имах някаква дилема кой от двамата е по-големият българофоб, но отдавна вече знам, че в това състезание има ясен победител и това не е беглецът в Будапеща. На Мицкоски трябва да му се признае, че за разлика от много други тамошни политици, които едно говорят на четири очи, друго пред медиите, е, че той е много ясен, точен, прецизен, искрен и последователен... в своята омраза към всичко българско. Истински шампион по антибългаризъм! Злите езици биха намерили еквиваленти само сред сърбоманските четници от началото на 20-ти век, срещу които се е борило ВМОРО“, добави Ковачев.

Повод за неговия коментар е интервю на Мицкоски, в което той призовава за анулиране на Договора за приятелство и добросъседство, който подписаха през август 2017 г. премиерите Бойко Борисов и Зоран Заев. Договорът е от ключово значение за евроатлантическата интеграция на РС Македония. В интервюто си Мицкоски използва обидни квалификации към нашата страна, наричайки я „източен съсед“, „руско княжество“ и др.

„Защо е тази омраза и ненавист? Как може да носите буквите ВМРО и да мразите това, което всички основатели и революционери от Организацията са били в миналото - българи? И друго, на какво се надява "войводата" от българска страна с подобна демонстративна омраза?“, риторично пита българският евродепутат. „Колега Мицкоски, на фона на Вашата антибългарска омраза, всичко - включително и лицемерието, лъжите, шикалкавенето, дребната тарикатщина и неизпълнение на Договора, ще изглеждат по-малко лошата алтернатива не само за България и за ЕС, но и за македонските граждани. Да, Вие сега ще трупате проценти, разпространявайки омраза към България, но това няма да бъде в полза на Македония, а само на Вашия егоизъм“, категоричен е Андрей Ковачев.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъй

    7 24 Отговор
    ли , бе другарьо ? Що за сравнение извади ?!
  • 2 Army Ranger

    13 6 Отговор
    Дори голям противник като Гърция от миналото вече не е така якорсно срещу България най големите ни врагове сме самите ние с малката армия на второ място са Македония и Сърбия
  • 3 Мешков

    31 7 Отговор
    Нека ги блокираме макетата докато не успеят да отделят Албания в преговорите, и да влезе тя първа. И преди селска Сърбия. Тогава веднага Кодово ще се прилепи към Албания, а РСМакедония ще се разпадне и албанците им ще се отделят. Това тр е нашата цел. Така всички външни проблеми на запад от нас ще се решат отраз

    Коментиран от #18

  • 4 Павел Пенев

    38 4 Отговор
    Г-н Ковачев, попитайте представителите на ЕС защо 28 години не се намесиха в спора на Гърция с Македония а сега идват у нас и се намесват явно в наша вреда.Къде е тази солидарност между страните членки за която много държат от ЕС. А решението е просто Албания да бъде отделена от РСМ и ще видите просръбските интриганти каква песен ще запеят.
  • 5 Скорпи

    29 3 Отговор
    Не мога да не се изкефя на единомислието на депутатите от всички партии по проблема РСМ...
  • 6 Полковник РУМНО

    24 2 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 7 чисто и просто

    20 0 Отговор
    Все пак сме 21-ви век и вместо на приказки да си направим един сравнителен ДНК тест между българи и македонци и да се разбере кой кой е. Само за инфо : последните тестове показаха че българите са 40% траки, а не татари както се твърди из някои учебници. Най-интересно е да се направи и сравнителен тест на македонците с наследниците на Александър Велики в днешен Иран и да започва шоуто.

    Коментиран от #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ъхъ

    1 24 Отговор
    А българите действат като Бай Ганьо в Европа описан от великия Алеко Ганьо тропа оригва се и търси люти чушки в европейски дом Ганьо не се усеща как всички се отвращават от ганьовщината му и претенциите му които нямат място сред културните хора
  • 10 Тия

    12 0 Отговор
    са все още в ПЪРВИ клас.Ще повтарят до дупка и докато не си научат урока!
  • 11 Въпрос

    3 0 Отговор
    Тази статия прочел ли я е "журналистът" русофилистик Анатолий Стайков?
  • 12 Перо

    9 2 Отговор
    Много важно като се откажат македонистите от договора,който не е единствената пречка. Най-добре е да се откажат от кандидатстване за ЕС,иначе отказите ще ги откажат или наредят на опашката,след Турция,която чака от 1965 г. До тогава с албанското правителство в РСМ ще се разберем!
  • 13 БЮРМ/FYROM

    12 3 Отговор
    Измислената, смешна и жалка "държава" без история е изчадие на коминтерна и няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай за промитите мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 14 България

    1 17 Отговор
    Абе Ковачев ти и другите като теб я кажи защо сте се заклели да следвате Живковата и комунистическа политика за отричането на македонците ?Ама знаем ви номерцата бре Имаме политици роднини Знаем кой какъв е как трябва да лъже Ти си лъжец и артист Натфиз Кръстьо Сарафов е на друго място
  • 15 Реалист 2

    2 8 Отговор

    До коментар #7 от "чисто и просто":

    Точно! Нещо което и аз съм казвал.
    Другата половина от гените ни са славянски (най-близко до полските славяни) вероятно заради 7те славянски племена, които в един момент са били на Балканите, а после са се изтеглили в днешна Полша.

    Срамно е член на ЕНП да всява без повод и вражда към Сърбия. Но ЕНП си е ЕНП - турско-американска патерица в ЕС.
  • 16 Перо

    8 2 Отговор
    Всички нормални,читави,образовани българи са емигрирали от Македония при събитията,след 1919 г.Останал е само боклука,от който сърбите са направили “македонска” неетническа нация и административна област,наречена СРМакедония. Ако неграмотните овце там ги мързи да четат тоновете документи в БГ и Турция за историята и населението на географската област Македония,да видят как е създадена македонската азбука от Югославската Ком.партия,от 12 души на 04.12.1944 г.и да прочетат писмото, /с български букви и българска пишеща машина,защото след войната не е имало македонска писменост и машини/,в градския архив на Битоля #2625/6.05.1945 г.,подписано лично от Лазар Колишевски. Сега,около 150,000 души от РСМ са получили българско гражданство и паспорт с доказани,български документи за произход. Всеки от тях има мин.15-20 роднини с такъв произход. Колко измислени македонисти,начело с Мицкоски остават в кошарата РСМ?
  • 17 Готин

    0 3 Отговор
    Като се замисля по на дълбоко се чудя, Дали наистина да не свалим ветото. Пускаме макета и албанците вътре в съюза и последиците ще ги видим много скоро. До десет години, всички ще говорят на чист български и албански езици, а ,,македонскиот идентитет" ще бъде забравен тотално.
  • 18 бай Даньо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мешков":

    Това съм писал и аз много пъти. България в положението в което се докарахме с мънкитата трябва да работи за разделянето им от Албания и приемане на последните сами в ЕС. Трябва на Европа да се обясни просто и ясно че НЯМА НИКАКЪВ НАЧИН на такава Македония да и се дава път напред за ЕС. И да не се дава неоправдана надежда в Европа че има лесно и бързо решение на спора с мънкитата. Постоянно трябва да се навира на Европа аналогията с Гърция. Аз винаги съм бил за Мицкоски. Ако мънкитта бяха избрали отново намаханите безумци от ДПМНЕ (гнуся се да пиша ВМРО) нашата задача щеше да е много проста след като тоя скъса договора за добросъседство. Ако не искаш добросъседство искаш какво, приемане е ЕС по недобросъседски!? Българската кауза в македония е изгубена, никой да не се заблуждава, остава само да чакаме албанците да заличат това антибългарско творение като междувременно само бой през пръстите на мънкитата като докоснат нещо наше - история, език, възрожденци , култура ... никакви отстъпки и никакво сиромахомилство и братушкане ! мънкидоците достатъчно си остраха пътеките към България нека са папат гомната и разберат какво са сторили.
  • 19 Владо Шофьора

    3 1 Отговор
    Cyc бе БКП-"Български Патриотар"-ГЕРБераст Андрюша контеса Месечкова ! Стига лигавеници и галантности с такива като вас! В.М.Р.О. трябва да почне да действа както през 1920-те и 1930-те: Виена, Прага, Милано, Марсилия, ..... Да се поразчисти Европа от смръдливи БКП+БЗНС+ДС-екскременти, особено тия любителите на гръцката любов като тебе!
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 3 Отговор
    Пак ще повторя „Омразата” в Република Македония към България е жизнено необходима за тях. При едно стопляне, дори само нормализиране на отношенията с нас , Македония ще бъде ликвидирана от Великите сили пряко, или чрез някои от техните марионетки, Албания, Сърбия или Гърция. България няма да бъде в състояние да я защити.”
    Генезисът на разногласията между българите и българите от Македония които се смятат за "македонци" е по въпроса за произхода.
    Има български историци, като например покойният д-р Ганчо Ценов- професор по Стара История на Берлинския Свободен Университет, които защитават тезата за местния (туземен, автохтотонен) произход на българите. От любознателност прочетох доста неща, от по-старите и от по-нови български историци. Склонен съм да твърдя, че цялата тази "история" за аспаруховата орда Българи, потомци на някакви тюркоезични племена от памиро-кавказкия регион е фалшификация с много ясна цел.
    Аспаруховите отряди прогонили и разбили цялата византийска войска? Това е смешно, тъй като за тази битка Империята прекратява всички други кампании и са прехвърлени всички легиони от Египет, Сирия, Мала-Азия.
    То тогава аспаруховите Българи трябва да сме били СУПЕРМЕНИ.
    Това е Българско въстание за отхвърляне на византийското иго.
    Именно затова уважавам нашите достойни братя от МАКЕДОНИЯ защото не са се повлекли по измислената история.
    За сега нека ни „мразят”, но всички ние трябва да издигнем авторитета на България на международната сцена. Ст
  • 21 А БЕ, КОВАЧЕВ!

    3 0 Отговор
    А бе, Ковачев! Не знаеш ли че жената на Пръцкоски е българка? Ако не му бута, ако му е казала истината за неговата физическа и духовна нечистоплътност, какви ще са му първичните рефлекси, а?
  • 22 Спас безделника

    2 0 Отговор
    КОВАЧЕВ, КАЖИ НА ИДИОТА ПРЦКОВСКИ
    ТОЧНАТА МИСЪЛ НА Б.
    РЪСЕЛ: "ДОРИ И 50 МИЛИОНА ДУШИ ДА ТВЪРДЯТ НЕЩО ГЛУПАВО, ТО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ И ЩЕ СИ ОСТАНЕ ГЛУПОСТ!" И НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ ПОВЕЧЕ С НЕГО
  • 23 Скопие лъжат че са бедни

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
Новини по държави: