Last news in Fakti

27 Май, 2021 14:15 7 091 68

Зоран Заев отправи тежки обвинения към България

  • зоран заев-
  • северна македония-
  • българия-
  • история-
  • договор-
  • добросъседство

Македонският премиер каза, че България нарушава Договора за приятелство и добросъседство

Зоран Заев отправи тежки обвинения към България - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю пред македонския „Фокус“, че България нарушава откровено втори член от Договора за приятелство и добросъседство между двете държави. Все пак министър-председателят на югозападната ни съседка отбеляза, че споразумението е много успешно и за първите две години са договорени пет исторически личности и три исторически периода, които сега отбелязваме заедно, предаде българската агенция "Фокус".

„Договорите са задължение на двете страни, които ги подписват. Не ни е работа да изпълняваме това, което е наше задължение. По-успешни сме от всяко друго споразумение, постигнато в съвременна Европа. Ето, например, на нечии исторически комисии им трябваха 20 години, за да стигнат до решение. „През първите две години успяхме да се договорим за пет исторически личности и три исторически периода и да ги отбелязваме заедно“, заяви Заев.

„Историята трябва да се решава двустранно и да се обсъжда от експерти и историци, въпреки че историята е динамична наука и всеки има право на различни възгледи, аргументи и доказателства за тяхната автентичност. Очакваме отговорност и от другата страна, тъй като те имат задължение в Договора за непрекъсната подкрепа и съдействие на РС Македония. Ясно заявих, че България откровено нарушава член 2 от Договора. Те винаги изразяват недоволство от прилагането на споразумението, но не бива да забравяме, че страната ни премина през референдум, промяна на Конституцията и след това дойде пандемията“, обяснява македонският премиер, като посочва, че Скопие може и да е подписало документ за обща история с България, но то има такава с целите Балкани.

„Мога да кажа само моето мнение. Но, знам, че съм министър-председател с голяма отговорност и чест и знам къде са нашите червени линии и какви са те и че нито аз, нито каквото и да било друго правителство или Съюзът можем да променим нещата, за които не може да се разговаря, камо ли да се променят. Говоря за нашата идентичност и език. Намерихме креативни решения на въпроса с името и можете да видите, че имаме не само приятел в южната съседка Гърция, но и стратегически партньор и един от най-големите поддръжници и инвеститори“, продължи Заев.

Запитан дали някое от изявленията му дава възможност на България да повярва, че историята може да бъде ревизирана, Заев отговори: „Правите неправилни твърдения. Подписахме, че имаме обща история между двете нации и трябва да бъдем ясни тук. Целите Балкани имат обща история. Ние имаме своя собствена история, но и обща. Дали османското робство не е обща история както за нас, така и за България? Римската империя не обхващаше ли целия регион? Ето защо днес празнуваме общи личности като цар Самуил, св. св. Кирил и Методий, Климент и Наум Охридски. Винаги съм знаел точно и ясно какво казвам и никога изявленията ми не са били необмислени, но те бяха открити и честни изявления“. Заев също твърди, че не предизвиква, а решава проблеми, с пълна защита на националните и държавните интереси.

„Политиците решават проблеми и осигуряват условия за решаване на проблеми. Имахме политици, които замитаха проблемите под килима. Най-лесно е да заобиколите проблема и да не коментирате нищо. Тук ще го оставите на историците, другаде на експертите в образованието или културата, а страната ни се изпразва и младите хора бягат. Досега не съм нанесъл никакви щети на държавните и националните интереси, а напротив, не само съм ги запазил, но и съм ги потвърдил и препотвърдил, както за македонски език и идентичност, които са вписани в личната карта на Република Македония в ООН и вече никой не ги оспорва, защото това е най-голямата организация в света. Утвърдих се като човек, който решава проблеми, а не като такъв, който ги предизвиква, както правеха много от нашите политически опоненти в миналото. Поемам пълната отговорност за своите действия и политики, тъй както обирам лаврите на успехите. Днес държавата ни е уважавана повече от всякога. Това е най-голямото потвърждение за това какви сме и какви политики провеждаме. Но за мен най-голямото потвърждение са последните парламентарни избори“, заяви Заев в интервюто за македонския „Фокус“.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    16 139 Отговор
    не мога да разбера какво искате от Македонците , оставите ги на мира нека се оправят . Защо искате насила да ги накарате да признаят че са българи , доста грубо се намесвате във вътрешните и външни работи на чужда държава

    Коментиран от #10, #24, #25, #27, #68

  • 2 Курти

    75 6 Отговор
    Зайкоооо....за 2344г. са планирани вашите преговори за присъединяване в ЕС, ако решите поне да спрете да лъжете и да признаете историческите истини
  • 3 КОМПОЗИТОР

    91 5 Отговор
    ТИХО ЗАЕК ТИХО. ЛЪЖИТЕ КОИТО ОБИКАЛЯШ И РАЗПРАВЯШ В ЕВРОПА НЯМА ДА МИНАТ. ГЪРЦИЯ СЪВСЕМ ПРАВИЛНО ВИ ДЪРЖА 28 ГОДИНИ, НАКРАЯ КЛЕКНАХТЕ И ПРИЗНАХТЕ ИСТИНАТА. СЕГА Е СЪЩОТО, ЩЕ СИ ПРИЗНАЕТЕ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ, ЩЕ СПРЕТЕ С ЛЪЖИТЕ И ЩЕ ИМА ЕС. АКО ЛИ НЕ ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ С КИТАЙ, МАРС,ЛУНАТА,РУСИЯ. ВИЕ СТЕ СЪЗДАНИ ОТ РУСКИТЕ И СРЪБСКИТЕ КОМУНИСТИ ЕЗИКА ВИ СЪЩО, КОЙТО ВСЪЩНОСТ СИ Е ЕДИН ОБИКНОВЕН БЪЛГАРСКИ ДИАЛЕКТ. ПРЕДИ. СПОКОЙНО МОЖЕ ДА СИ НАПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА ВИ СЪЗДАДЕНИ 1945. СЛЕД ТАЗИ ГОДИНА И МАРСИАНЦИ СЕ НАРИЧАЙТЕ, НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМАМЕ ПРОТИВ.
  • 4 Ооооооо

    37 0 Отговор
    А си е...май.....
  • 5 Тъпия

    67 2 Отговор
    Долен сърбоман

    Коментиран от #13

  • 6 каракачанов

    37 9 Отговор
    Прав е Заев,най големите вредители и национални български предатели са Гошо Тарабата и Боко Борисов,който да не се прави на ущипана мома!!!
  • 7 Cenzurata

    56 4 Отговор
    Не знам за много българи, които да се нуждаят от преводач от "македонски" език...
  • 8 Зайо, Зайо

    61 2 Отговор
    Вето за тебе бе, Зайо - сърбоманче такова. :}
  • 9 Льокрем

    45 3 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Не ни е работа да изпълняваме това, което е наше задължение."

    У-ха. На моменти е брутално откровен.
  • 10 илюминатор

    70 5 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    не говори глупости, България иска само да се признаят историческите факти, пълно е с документи какво е населениетотам преди 1945г а именно Българи , които заради географската областси са се наричали македонци, както има шопи,тракийци, добруджанци, но всички са Българи. Да си признаят че езика им е Български диалект. Кратко и ясно. има документи за всичко това, а как ще се наричат сега никой няма нищо против. Но трябва да се спре с лъжите, омразата и да се положи начисто ново начало. И за справка Любчо Георгиевски и показа начина. След като те продължават с лъжите няма да има европейски съюз за тях. това е. Вземи се образовай малко.

    Коментиран от #46

  • 11 Борислав

    47 5 Отговор
    Обща история имаме само ако си признаят българският произход! Иначе за каква обща история може да става дума? Как можем да честваме заедно азбуката ни? Да не би македонци и българи да са правили съвместен проект? Пълни простутии са договорили нашите оправници с титовските мекерета.

    Коментиран от #16

  • 12 калоян

    48 1 Отговор
    мазен сърбоманин си заек. няма ес за вас. вземе се обединете със сърбия в нова югославия.
  • 13 И какво

    6 16 Отговор

    До коментар #5 от "Тъпия":

    като и ако е сърбоман? Този нали беше приятел на Б.Борисов, това е по-важното...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гено

    38 1 Отговор
    а бе заек вие не бяхте ли антични македонци бе? преки наследници на александър велики??? ааахахахах колко сте глупави ейй, ама така е като сте безродници и не признавате род и родина. затова си се смее цял свят.
  • 16 Какво значение

    6 37 Отговор

    До коментар #11 от "Борислав":

    има "признаване на българския /или какъвто и да е/ произход"? Днес Македония е Македония - със свой език и самочувствие, а и САЩ напира за нея . Впрочем - кой е с български произход - може би оня Сиди, Джасири, Каракачанов или...?

    Коментиран от #40, #64

  • 17 фафличко

    35 3 Отговор
    лунатик. вие нямате историчари бе ,смешкоооо така наречените ви историчари могат да се изказват само за периода от 1945г нататък. умствено увреден си заек. много добре знаете истината но се правите на луди. затова ще чаката 30-40 години за ес
  • 18 Няма да се разберем

    23 0 Отговор
    Защото Заев трябва да стане областен управител на Скопската област, а Пендаровски безработен.
  • 19 Jofo

    4 16 Отговор
    незнам точно какви са проблемите на България с Македония!
    може би говорим за едно и също и несе разбираме.
    1. В Македония няма българско малцинство, Да, така е , НЯМА, всички които не са се упоменали, че са в малцинствени групи, са Българи.
    2. Българският е е официалният език в Македония, Да, ТАКА е, официалният е зик е албанският
    3. Цар Самуиел е победен и косвено убит от Василий II Македонц, факт, неоспорим
  • 20 БГ маке

    30 2 Отговор
    Защо тоя тарикат никога не споменава за българите в Македония?Защото ако се разрови във родословието си,а той си знае,че е чист българин.В Струмица"люгето"-хората са 90% с български корени.
  • 21 Осман

    4 45 Отговор
    Ганьовски Възродители.Побългарихте славяните,помаците също,с турците не успяхте,а сега е ред на Македоците.Спрете се хора,оставете всеки да бъде какъвто иска,че може дойде ден,вас да ви циганизират.

    Коментиран от #31

  • 22 Скопие лъжат че са бедни

    4 8 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 23 Гост

    30 3 Отговор
    Разликата между македонец и безарабскибългарин кава е, единия на чист български ти обеснява че не е българин, другия на развален руски че е българин
  • 24 Приятел

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Вземи се запознай най напред с проблема преди да дрънкаш глупости! Трябва да ти обяснявам до утре сутринта!
  • 25 Госте

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    не обиждай домакините че няма да видите скоро ЕС
  • 26 Мдаааааа

    22 1 Отговор
    Не се кОси заю, скоро майка Албания ке ви гушне здраво и с льобов. Тогиз ке удряш чутура у земи по 5 пъти ката ден. А хаирлия да ти е!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Браво

    20 0 Отговор
    Зайко! Както сам признаваш...."За първите две години са договорени пет исторически личности и три исторически периода, които сега отбелязваме заедно"....Имайки в предвид броя на поборниците за свободата и единението на България и многобройните събития от национално естество,то поне още 50-60 години не Ви мърдат да "договаряте"!
  • 29 джаич

    7 22 Отговор
    От сега ще пиша коментарите си на български език защото ги триете ! Драги бугарски братя и сестри бъдете честни и почтени , има дефицит на плурализъм , логика , валоризация и разум за сметка на емоций и ирелевантност от страна на източният съсед на нашата родина . Всеки има право на различно мнение и възгледи относно един въпрос . Нужни са доказателства , факти , релевантни аргументи , доводи , основания , безспорно доказани хипотези , а не твърдения бълнувания на бълг. тарикатисторици настоящи крадливи политици с голяма мътилка в главата .

    Коментиран от #34, #43, #45

  • 30 Нема лаба'о

    7 1 Отговор
    ''През първите две години успяхме да се договорим за пет исторически личности и три исторически периода и да ги отбелязваме заедно“. Ха, ха! С това темпо, докато стигнем до общата история, много ще имаме да се договаряме.
  • 31 Мдаааааа

    18 2 Отговор

    До коментар #21 от "Осман":

    Да бъде, бе джанъм, ама да не краде историята. Както гърците опазиха своята, така и ние нашата. А дьонметата никой не зачита за хора. А ти потърси какво е писал Митхад паша в едно парижко списание по онова време за турчеещите се в българските земи. А на него може да се вярва. Бил е много образован, завършил Сорбоната и после станал велик везир. Това беше жокер, другото си го потърси сам.
  • 32 Стамат

    17 3 Отговор
    Такова понятие като обща история няма Зайо .Има история на България която за вас измислените македонци от Коминтерна свършва през не далечната 1945.От тази дата вече си имате ваша си история.Не са много нещата измислени от комунистите ставащи за нещо.За вас това важи с пълна сила. Колкото и да цивриш следващите поне 30 години само ще търкате подметки до прага на ЕС и обратно .Толкова време е необходимо докато изпукат всичките ви малоумни професори и историци(хахахаха) живяли в бивша Югославия и продължаващи да говорят и пишат лъжи за нас и историята ни.Сега марш да нахраниш прасетата.
  • 33 вучич

    3 8 Отговор
    Бойко Борисов есъс македонско потекло,но се крие като гърмян заек да не го надушат,че жална му майка македонска!!!
  • 34 Мнение

    17 2 Отговор

    До коментар #29 от "джаич":

    А бе убавецо майчин, да не си пил татул и ял отровни гъби? Какви доказателства търсиш? За древността на маклайската нация ли? Е има колко щеш. Само една малка подробност : Едва от 1945г. Документи дал Бог. Но за глухия и сто камбани да бият, няма да ги чуе.

    Коментиран от #36

  • 35 дядо ти

    12 1 Отговор
    Личното ми мнение преди години беше, да не влизаме в какъвто и да е диалог с тях, те са непотребно зло. Те имат за миродавно само своето мнение.
  • 36 джаич

    2 16 Отговор

    До коментар #34 от "Мнение":

    Твойта глава е проумела и разбрала това което немият ти каза , че чул глухия , как слепият видял , че куция бързо побягнал и изпревеварил Бен Джонсън ( някакъв си там бегач , лекоатлет ).

    Коментиран от #44

  • 37 Абе момчета

    3 1 Отговор
    Говорил съм с макета,те казват така - виж /и ми изкараха реплика на Кубрат и синовете му със снопа пръчки,всеки е виждал картината/ когато си признаете че сте татари от Волга /одма след вазе ке се пишуваме бугаре/.Това им е офертата..
  • 38 Тия в

    12 2 Отговор
    Коминтерновския продукт все повече започнаха да си изпускат нервите, което е ясен признак, че сметките им са без кръчмар. Проблемът е, че един глупав човек на име Зельо Зелев набързо ги призна за държава без изобщо да постави на масата важните въпроси за история, език и въобще идентичност. В резултат на това фиромаджиите се опитаха първо да крадат античната история на Гърция и естествено бяха отрязани. Имаха късмет, че в Гърция беше правителство на комунистите напело с Ципрас, иначе нямаше да имат Македония в името си. Щяха да са просто Северна Вардарска република. А сега същите бюромаджии с изкуствена 70-годишна история се опитват да крадат 13-вековното българско присъствие и история в земите на Македония. Няма да стане!
  • 39 В е л и к и я

    16 2 Отговор
    Къкви общи празници и общи личности имаме с тия никъквци , Самуил бил общ Климент и Наум били общи .. защо се връзваме на тия скапаняци ...Къквото се е случило в рамките на България си е българско защото нямаше да се случи ако не е било с подкрепата на княза и цялата държава .. ние сме рискували да се въвлечем във война с държави които са гонели учениците на Кирил и Методиий за да създатат кирилицата на която пишат и Русия и всички които сега изопачават безсрамно историята - а сега вече били общи .. къде сте били вие македонците и руснаците тогава ..никъде .. България и нейната мощ тогава е защитила писмеността на която пишете сега ...Трябва да ни се кланяте во веки веков а не да лъжете ..
  • 40 винкел

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Какво значение":

    Като няма значение защо не си признаете?
    Заев каза че сте произлезли не от българите а от маимуните. И не сте Македония а Северна Македония.
  • 41 Помните ли "В НАШЕТО НЕДАВНО" ...

    6 2 Отговор
    ... има всякакви НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ, но има и "НАЦИОНАЛВО ПРЕДАТЕЛСТВО", членство в НАТО и опашкари в ЕС. Дано не ни очаква ново архи сътворено "НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО" признаване на диалекта на МАКЕТАТА за език. Готвят ни го.
  • 42 КОЙ..

    7 1 Отговор
    ДОГОВОР?!??. ТОЗИ КОЙТО ПДПИСА
    СЪС БИБИТКО???. ТО НЕ БЕШЕ ДОГОВОР А ПРЕГРЪДКИ И ЦЕЛУВКИ.
    ЗНАЧЕ ДОГОВОРА НА ДВАМАТА
    ПРЕЗИДЕНТИ ЩЕ БЪДЕ ДРУГ. ПОЗИЦИЯТА НА НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕ ВИ Е ХАРЕСАЛА.
  • 43 ДЕНДЕВ

    15 1 Отговор

    До коментар #29 от "джаич":

    ИЗЧЕЗВАЙ НА МАРС БЕ КЛОУН. ВСИЧКИ ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ СЪЩЕСТВУВАТ И ИМЕННО ТЕ ДОКАЗВАТ ЧЕ И ПРЕДИ И СЕГА ТАМ СА БЪЛГАРИ, С ТАЗИ РАЗЛИКА ЧЕ СЛЕД 1945Г СРЪБСКИТЕ И РУСКИТЕ КОМУНИСТИ ВИ СЪЗДАДОХА САМО КАТО ТЕРМИН, И ЕЗИКА ВИ Е БЪЛГАРСКИ ДАЖЕ И СЕГА. ТАЯ СИ Е ЧЕ ПИЩИТЕ ЧЕ СТЕ МАКЕДОНЦИ, ПИЩЯХТЕ И ЧЕ СТЕ АНТИЧНИ МАКЕДОНЦИ. БАБА ТИ И ДЯДО ТИ И ЦЕЛИЯ ТИ РОД СА БЪЛГАРИ ТЪПАКО, И ТИ СЪЩО СИ БЪЛГАРИН. ТЪП КЛОУН. ЕДИН ДОКУМЕНТ НЕ МОГАТ ДА ИЗВАДЯТ ВАШИТЕ ИСТОРИЧАРИ. КОЛКО СИ ПРОСТ САМО.

    Коментиран от #48

  • 44 хоризонт4

    11 1 Отговор

    До коментар #36 от "джаич":

    Само Любчо Георгиевски ще ви оправи вас. ако ли не,чакайте 50 години за ес.
  • 45 хондурео

    12 2 Отговор

    До коментар #29 от "джаич":

    ти приятелче и по принцип си пишеш на български. Не се страхувайда се наречеш Българин, баба ти и дядоти са били Българи. не се страхувай няма ги вече сърбите да ви подтискат.
  • 46 Васил Ботев

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "илюминатор":

    На какъв език трябва да се каже че Жельо Желев- жабата ги призна за държава 2000-та година? На какъв. Каква 1945г. Тогава "Великите сили" късат като от живо месо и за Гърция, Турция, Сърбия и Романия.
    Общо откъснато от България през цялата световна воина е 2/3-ти.
  • 47 Полковник РУМНО

    11 2 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 48 джаич

    3 9 Отговор

    До коментар #43 от "ДЕНДЕВ":

    Нетърпимостта и цинизмът за признак за слабост и безсилие ! Обидата марсианец и квалификацията прост не е място нито пък е адекватна , а е аргумент ??? изобретен от агент Иван ( Красимир Дончев Каракачанов ) - лице известно със своята телестна и душевна нечистоплътност внушило си , че ще наложи монопол в македонската история . Смях , хумор , сатира и забава !

    Коментиран от #61

  • 49 Госあ

    7 1 Отговор
    ДНК маркерите ще решат въпроса като при всяко престъпление. Защото рсм е престъпление от страна на руснаците и сърбите спрямо България. Или хайде да го наречем родителски тест. А исторически погледнато няма как рсм да бъде родител на България, при положение, че признаха че нямат нищо общо с Македония.

    Коментиран от #50

  • 50 Госあ

    12 3 Отговор

    До коментар #49 от "Госあ":

    Честно казано не мога да разбера тези диваци от покрайнините на България какво се опиват да кажат, че кирилицата е тяхна ? Или че българският е всъщност македонски? М ?

    Коментиран от #54

  • 51 .......

    9 1 Отговор
    СРЪБСКОАЛБАНСКИМАНГАЛ,ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИТЕ ТАМ
  • 52 много

    6 1 Отговор
    предатели в България как ще позволяваме една българска област да влезе в ЕС като самостоятелна държава
  • 53 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    Добре ще е за някои от коментаторите тук да потърсят и прочетат писаното за Райхщадското споразумение! Има и още едно такова тайно споразумение : "Сайкс-Пико"! Това са крещящи примери как Великите сили си делкат влияние върху територии, население, пазари, природни ресурси....! При това без изобщо да се съобразяват с въпросното население! Ако проявят интерес ще намерят и други вече разсекретени исторически документи! Току-виж и коментарите станали по смислени/надявам се, но надали/!
  • 54 АНОНИМЕН

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Госあ":

    Това тяхното е стокхолмски синдром!
  • 55 Павел пенев

    9 1 Отговор
    Зайо Байо, с Европа нямате никаква обща история. Обща история имате с България от 1000 години и с Югославия от 1945 год. Много си примитивен.
  • 56 Диамантената ръка

    5 2 Отговор
    Признали сме им държавата преди 30г и историята след 1945. Да пишат и говорят на език, какъвто искат и да си го наричат както искат. Крайно време е да престанем да се занимаваме повече с тия шушляци. Да не искат нищо и ние нищо да не им искаме, аман с тази досада. Да твърдят каквото си щат там. И аз твърдя, че Гай Юлий Цезар е българин, ама...
  • 57 умник

    3 0 Отговор
    Нещо не чувам, Северна Македония, Северна Македония и Т.Н и Т.Н.
  • 58 Готин

    2 0 Отговор
    Наскоро "братята "македонци" празнуваха своят национален празник "Ден на всеславянските просветители" и твърдят, че кирилицата е създадена от тях. Нещо не ми се връзва само буквата "J" !? Светите братя такава буква не са измисляли!!! Та същата е работата и с тяхната история. Взимаш на готово "нещо" , добавяш му и друго "нещо" и си правиш "манджа". Изобщо цялата им държава е една голяма манджа, дето ме става за ядене. И те така!
  • 59 Скопие лъжат че са бедни

    0 1 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 60 Дебилчев

    0 0 Отговор
    Лъжите и фалшификациите винаги могат да се променят, за истината няма давност
  • 61 Дебилчев

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "джаич":

    Щом е смях и забава, хвърляй гюбеци и не ни занимавайте със себе си
  • 62 гоям кеф

    4 0 Отговор
    Би било по добре ако новините за и от македония да се игнорирират или поне редуцират.
  • 63 Заев, чакат ни важни избори, ати ни се

    1 0 Отговор
    Катериш по Ушите!! Остави хората да направят своя избор, дотягна с нахалството си вече!! Като комар си, само Врънкаш!!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Скопие лъжат че са бедни!

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube

    Коментиран от #67

  • 66 Зайо, подъл, селски интригант, изчезни

    0 0 Отговор
    ЗАЙО НАПРАВИ ТАКА, ЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ПОЧВАТ ДА СЕ СРАМУВАТ ОТ СВОИТЕ РОДНИНИ ОТАТЪК ГРАНИЦАТА, КОЕТО Е ЦЕЛТА НА СЪРБОМАНИТЕ В ТЯХНАТА ВЪРХУШКА.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: