Last news in Fakti

28 Май, 2021 23:04 2 299 7

Русия отказа да одобри комбинирането на „АстраЗенека“ и „Спутник V“

  • ваксини-
  • клинично изпитване-
  • проучване-
  • комбиниране

Изпитванията е трябвало да се проведат в Беларус и в Русия

Русия отказа да одобри комбинирането на „АстраЗенека“ и „Спутник V“ - 1
Снимка: Shutterstock

Министерство на здравеопазването в Русия отказа да одобри клинично изпитване за комбиниране на ваксините срещу Covid-19 на британско-шведската компания "АстраЗенека" и на руската "Спутник V", целящо да оцени безопасността и имунологичната сила при поставянето по една доза и от двете ваксини, предаде БТА.

"Отворени сме за сътрудничество, тъй като сме убедени в предимствата на хетерогенната стратегия за стимулиране и нейното значение в борбата срещу пандемията", заяви въпреки решението говорителят на руския офис на "АстраЗенека", който беше посочен като един от спонсорите на проекта.

Предвиждало се е проучването да включва две групи доброволци, една от които първо ще получи версията на коронавирусната ваксина на "АстраЗенека" и след това 29 дни по-късно да получи като втора доза ваксината "Сутник V". При втората група пък трябваше да бъде направено същото, но в обратен ред. Експериментът трябваше да се проведе в Беларус и 6 клинични центъра в Русия.

Подобни изпитвания са одобрени в Азербайджан, Обединените арабски емирства и Беларус, заяви Ирина Панарина, генерален директор на "АстраЗенека" Русия и Евразия.

Тя също сподели, че "АстраЗенека" подготвя отговор на въпроси, повдигнати от руското здравно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az #Победа76

    27 2 Отговор
    "Спутник"-ът жъне успехи, а продуктът на Астра-зенека потъна, никой не го ще...
  • 2 хахаха

    22 1 Отговор
    И защо Спутник трябва да се хваща за удавник?
  • 3 И правилно

    22 0 Отговор
    Що за безумна идея!
  • 4 номад

    17 0 Отговор
    никой неще астрата а я произведоха и сега се чудят как да я пробутат
  • 5 Рошко

    1 7 Отговор
    Ами нормално, като вземат са легализира новичока като безвреден мухозол щото никой не е умрял може и комбинацията с Астра и Спутник да разрешат
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 От страни

    0 0 Отговор
    Много сте жестоки - дайте на хората възможност да изплуват с тази провална Астра.