Last news in Fakti

29 Май, 2021 20:13 1 583 8

Германската прокуратура започна разследване на измами с безплатните тестове за коронавирус

  • германия-
  • тестове за коронавирус-
  • безплатни тестове

В Германия функционират все повече финансирани от правителството центрове, в които жителите могат да си направят безплатен тест, но зачестяват и злоупотребите

Германската прокуратура започна разследване на измами с безплатните тестове за коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Германската прокуратура започна разследване на измами с безплатните тестове за коронавирус, предаде ДПА.

В Германия функционират все повече финансирани от правителството центрове, в които жителите могат да си направят безплатен тест, за да седнат на ресторант, да посетят музей или да вършат други дейности, за които се изисква задължително да представят отрицателен резултат от изследване за коронавирус.

Но неотдавнашно разследване на няколко медии разкри, че се правят много злоупотреби с тази система. Разследването показа например, че един от тези центрове в Кьолн е взел 70 проби, но е издал фактура на правителството, в която се упоменават 1000 направени теста. Подобни несъответствия са открити и в градовете Eсен и Мюнстер. Тези центрове получават по 18 евро за направен тест. През април и май правителството изплати 660 милиона евро за програмата за безплатни тестове за коронавирус.

Прокуратурата потвърди, че разследва двaма души в базирана в Бохум компания, занимаваща се с тази дейност.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 0 Отговор
    Брях ...теа са прифанали номера от наште меринджеи ? Ти да видиш ?
  • 2 asd

    5 1 Отговор
    Ганьопитеците тъкмо щяха пак да се правят на "умни" и на "тарикати" ... и оп... оказа се че повечето от флората и фауната са по-умни от тях.
  • 3 Майна

    8 1 Отговор
    Днес имаше голям митинг в ЛОНДОН ,, НЕ НА ВАКСИНИТЕ,,..ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ХОРА БЕЗ МАСКИ ЗАЯВИХА ,ЧЕ СА СВОБОДНИ ХОРА,,...Можете да видите видео в свободно слово

    Коментиран от #5

  • 4 Ковидарите

    7 2 Отговор
    Харчат се милиарди за глупости и безмислени "мерки", като "тест да седнеш в ресторант" !?!? Германците се надпреварват с гърциите за титлата "ТОП КОВИДИОТ" ! Впрочем знаем например германците до какви крайности могат да стигнат пример: Втората световна!
  • 5 АУУУУУ

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    УРАААА ...ВЕНСЕРЕМОС ДРУГАРИИИИИ !!!!! НИКАКВА ВАКСИНА ДО СМЪРТ !!! ;-))))))))
  • 6 😁😁😁

    1 2 Отговор
    А испанската прокуратура КОГА...А...😁... къщата в Барселона... А....😁
  • 7 Банкомат

    3 0 Отговор
    А на бас че българи са замесени в схемата. С това сме известни по света.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.