Last news in Fakti

1 Юни, 2021 17:23 2 222 4

Швеция облекчава противоепидемичните мерки

  • противоепидемични мерки-
  • коронавирус-
  • разхлабване-
  • петстепенен план

Ако положението продължи да се подобрява, следващото разхлабване на мерките ще бъде на 1 юли

Швеция облекчава противоепидемичните мерки - 1
Снимка: Shutterstock

Швеция, която за разлика от други страни избра да не налага особено строги ограничения за борба с коронавируса, разхлабва някои от въведените мерки, предаде ДПА.

От днес отново се разрешава повече от осем души да се събират заедно на едно място. В закрити пространства с фиксирани места за сядане като кина се позволява присъствието на 50 човека. На прояви на открито като футболни мачове на стадион могат да присъстват до 500 души, а в спортни състезания на открито се разрешава да участват до 150 човека.

Ресторантите до 22,30 ч. - с два часа повече, отколкото досега. На една маса обаче могат да седят най-много четирима души.

Това са първите стъпки от петстепенен план, с който правителството иска постепенно да смекчи ограничителните мерки през лятото.

Швеция има доста по-високо ниво на заразявания с коронавирус от повечето европейски страни. Но ситуацията се развива в правилната посока, каза министър-председателят Стефан Льовен миналата седмица.

Ако положението продължи да се подобрява, следващото разхлабване на мерките ще бъде на 1 юли.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лекар Швеция

    3 2 Отговор
    Скоро ще се махна от тази измислена държава Швеция.Абсолютни селяни,ходят с галоши и кроксове.Не зачитат европейските консенсуси в медицината.Да обещаят и да излъжат е национален спорт.В новините рядко пишат за България и само с лошо.

    Коментиран от #2

  • 2 ВИЗАНТИЯ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "лекар Швеция":

    Е как да пишат добро за България като хиляди роми от БГ се изнесоха в Швеция да просят и правят пари. Даже така един ром стана известен по новините че са му дали куфар пълен с пари и станал богат и то не от работа а от просия
  • 3 Петстепенен план?

    4 1 Отговор
    Че тя Германия е с 3 или 4 степени на мерките, Шведите пък имали 5. Мали уж нямаха мерки и всичко било супер айляк.

    Коментиран от #4

  • 4 Ваксиниран = СТЕРИЛЕН

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петстепенен план?":

    Мерките им като тези в Норвегия и Финландия. А смъртните им случаи в пъти повече. Значи не си приличат чак толкова, а? Тогава можем да си сравняваме Швеция, с която си поискаме държава. А не само със съседите, защото така ни казвали медийките. :)