Last news in Fakti

7 Юни, 2021 12:09 1 733 15

Модерни времена! Китай очаква комерсиализация на 6G около 2030 г.

  • китай-
  • 5g

Mрежата ще осъществи дълбоката интеграция на реалния физически и виртуалния дигитален свят и ще изгради нов свят на интелигентна свързаност на всичко и дигитални близнаци

Модерни времена! Китай очаква комерсиализация на 6G около 2030 г. - 1
Снимка: shutterstock

Технологията за мобилни комуникации от следващо поколение (6G) ще се интегрира с напреднали изчисления, големи данни, изкуствен интелект и блокчейн, според бяла книга, издадена от групата за насърчаване развитието на IMT-2030 (6G), създадена през юни 2019 г. в рамките на Министерството на промишлеността и информационните технологии на Китай, предаде "Радио Китай".

В доклада се казва, че 6G мрежата ще осъществи дълбоката интеграция на реалния физически и виртуалния дигитален свят и ще изгради нов свят на „интелигентна свързаност на всичко и дигитални близнаци“.

Според доклада, международната организация за телекомуникационни технологии 3GPP се очаква да започне изследванията и разработките на международния технически стандарт 6G към 2025 г. а комерсиализация да бъде постигната около 2030 г.

Китай предостави 5G лицензи за търговска употреба и започна изследвания на 6G през 2019 г. Страната предложи да се направи перспективно оформление в 6G технологията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    12 6 Отговор
    Това е началото на края на човечеството като такова!
  • 2 гост

    0 9 Отговор
    Че то други го "очакват" доста преди 2030 , каква новина е това ?? Да не говорим , че китайците го очакват най-много в големите градове , за пълно покритие трябва да се помолят на чичко си Мъск , само той засега се очертава с сателитна мрежа достатъчно голяма затова !! Другите и 4 G още не могат стартира на сателит !

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    А ха ха ха, сигурно и на ябълката трябва да се помолят, че закъсняха с една година да изкарат 5G телефон. За сметка на това санкциите наложени на конкуренцията са на високо ниво ;)
  • 4 гост

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Само да обясня на русопитеците с минусите , хахах !! Нито ЕДНО от G-тата досега не е измислено или въведено първо Китай !! И сега и винаги досега най-доброто мрежово оборудване в света , включително за базови станции , се произвежда от Нокиа и Ериксон !!! Единствената причина за продажбите на китайско такова е по-ниска цена , а не качество !! Само че вече почти навсякъде ги отрязаха , така че им остана родната Азия ! А относно годините , средния живот на една генерация G е под 5 години !! Даже в България , направете си сметка кога въведоха 1,2 ,3,4 и сега 5 от миналата година !! И всичките тях за практически 10 години от 2010 насам !! Така че още 10 години за 6 е твъъъърде песимистично , най-късно 2025-2026 в Европа ще има 6 , даже най-вероятно по-рано , пък китайците ако искат да чакат и до 2040 , хаха !! Мъск със сигурност ще е напълно готов със Старлинк до 2024 за целия свят !

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    И още една "радостна" новина за русопитеци , хаха !! При 5 и особено при 6 контрол на трафика от държавата практически не може да има !! Просто е прекалено голям за това , хаха ! Така че има два варианта или има и е свободен или няма , толкоз !! Сигурно затова почват с уговорките чак за 2030 !!

    Коментиран от #10

  • 7 Jacques Yves Moineau

    5 4 Отговор
    С 5G ще ви изпържат мозъка, а с 6G ще го панират.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Jacques Yves Moineau":

    Интересно твоя изпържен ли е вече ?? Щото в момента го "облъчват" точно 3 РАЗЛИЧНИ 5G и още 4 на 4G !!! Как още не си забравил да пишеш , хахахахах !!

    Коментиран от #15

  • 9 Американците

    5 0 Отговор
    Отрязаха китайските компании под претекст за шпионаж.

    Кой обаче шпионира буквално преди няколко дни се разбра
  • 10 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Видяхме и сме свидетели и в момента на това кой налага санкции и срещу кого. Май твоите приятели не могат да догонят влака за да има реална конкуренция и прогрес, затова налагат санкции.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Някой

    1 1 Отговор
    Е до кога с тия G-та бре?
  • 12 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Нищо не сте видяли и тепърва има да видите !! Световните язви Китай и Раша трябва да бъдат мачкани по всички възможни начини , даже света твърде меко реагира на простотиите им !!

    Коментиран от #14

  • 13 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Краварите са клоуни. На никой не му пука от санкциите им. Китай уверено върви към планова икономика, зелена енергетика, минимален стандарт и йерархия и технологичен свръхнапредък. Вечен живот и величие на Поднебесната и Изтока.
  • 14 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Глупаво изказване с насочена прозираща злоба. След като си заел страна обясни ми, ти като какъв се изживяваш? Не се мисли за привилегирован Ганьо, не си никакъв фактор, дори и консуматор не си защото нямаш средства. Погледни реално на успехите на по напредналите от теб.
  • 15 Jacques Yves Moineau

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Твоя, моя....няма значение. Но не се притеснявай, ще ти оставят способността да драскаш по форумите.....докато не се разболееш (да не казвам от какво, че не е хубаво)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания