Last news in Fakti

21 Юни, 2021 08:33 1 876 6

Нови COVID мерки за пристигащите в Чехия

  • чехия-
  • коронавирус-
  • ваксина

От 1 юли ще се признава само електронният COVID-19 сертификат на ЕС

Нови COVID мерки за пристигащите в Чехия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Чехия въвежда от днес промяна на ограничителните мерки за пристигащите на нейна територия.

Изискванията за PCR и антигенен тест преди пристигането в Чехия няма да важат за хора, имунизирани в държава членка на Европейския съюз, ако са изминали 22 дни от първата доза на двукратна имунизация или 14 дни при еднократна имунизация. За преболедували Covid-19 през последните 180 дни обаче се изисква национален сертификат за извършена ваксинация или медицински документ за прекараното заболяване. Образец на съответния национален документ трябва да е публикуван на интернет страница на Министерство на здравеопазването на държавата членка на ЕС.

От 1 юли ще се признава само електронният Covid сертификат на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Който все още

    8 1 Отговор
    не се срещнал с вируса -санкциониран(доброволно)
  • 2 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    16 0 Отговор
    Пропагандата е на макс, защото им изтича времето. Явно скоро ваксите ще започнат да дават дългосрочните странични дефекти и повече никой никога няма да се ваксне. Затова имат един-единствен шанс.
  • 3 сара

    6 0 Отговор
    Сега е кампанията за ваксиниране за тази година. Следващата - всичко отново ?
  • 4 Турист

    8 0 Отговор
    Какво да правим в Чехия?!И без това дерат кожи там-много е скъпо! Не е за балканци!Да им ходят ваксинирните германски бабички!

    Коментиран от #5

  • 5 А през

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Турист":

    ... 80-те със 100 крони (10 димитровски лева), можеше да си напълниш количката в супера, че и ресто да ти върнат!!!
  • 6 Европейци

    4 1 Отговор
    Каква всъщност е причината за национални решения по отношение на коронавируса: страх, национализъм с цел самоутвърждаване, подражание, политически - подкрепа на политиката за безпрекословно подчинение на всезнаеща глобална управляваща власт?! Ако има, или ако няма все още категорични критерии и факти по отношение превенцията на това заболяване да бъде обявено и се организира съответния санитарен режим: свободен избор или задължителна ваксинация! Подкрепата и на двете възможности се базира на информираност, а не чрез ограничения на социалния живот използвайки принуждение с "мека сила.