Last news in Fakti

21 Юни, 2021 09:33 2 184 8

Опозицията настоява: Отворете всички гранични пунктове за туристите!

  • гърция-
  • туризъм-
  • коронавирус-
  • сириза

Още преди месеци, съобщават от централата на СИРИЗА, гръцката партия е поискала да се отворят всички гранични пунктове и да се осигурят екипи за безопасно преминаване на туристите

Опозицията настоява: Отворете всички гранични пунктове за туристите! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцката партия СИРИЗА направи извънредно изявление по повод струпването на туристи на българо-гръцката граница при „Промахон“. Опозицията настоява спешно да се отворят и други гранични пунктове, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Репортажите на медиите, които всеки ден показват опашките от туристи на граничния пункт "Промахон", предизвикаха остра реакция от страна на опозиционната партия СИРИЗА.

В специално и извънредно изявление вчера депутатът от опозицията Катерина Нотопулу критикува правителството на премиера Мицотакис за "безразличие" по отношение на готовността на граничния пункт "Промахон" да приеме туристите този сезон.

В изявлението се подчертава с остър тон, че нищо не е направено да се усилят екипите на граничния пункт и да се осигури бързо преминаване на туристите.

"Правителството на Мицотакис се оказа рисково за туризма и за икономиката на Северна Гърция", заяви Нотопулу.

"Не може така да се процедира по отношение на туристите от балканските страни, които помагат на гръцкия туризъм в тези времена", цитира коментари в социалните мрежи кореспондентът на БНР.

Още преди месеци, съобщават от централата на СИРИЗА, партията е поискала да се отворят всички гранични пунктове и да се осигурят екипи за безопасно преминаване на туристите.

Очаква се скоро отговор от правителството на Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анатоли само много лъже

    1 0 Отговор
    Лъже и Маниполира!!!
  • 4 Ковидарите

    10 2 Отговор
    На Мицотака не му пука ни за гърци ни за туристи от Балканите, повелята на господарите от сион е друга! Какво не разбрахте от една година тоя им разказва играта!
  • 5 Хайа

    6 3 Отговор
    Ще си правят каквото искат и каквото смятат, че е добре за народа!
    Иди в Австралия или Нова Зеландия - Не можеш, освен ако не си гражданин или специален случай. Дори тогава - 2 седмици карантина в хотел, без мърдане от стаята!

    Коментиран от #6

  • 6 Гърцакис

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хайа":

    То си личи колко добре е за народа - излизат с СМС-и, вечерен час, маски на открито и епидемиологичната обстановка в Гърция е по-лоша от тази в България, Румъния, Сърбия. Ние вече сме зелена зона, а те НЕ!!!
    Продължавайте да се съсипвате съседи гърци и вярвайте, че това е правилно, докато ви се изясни положението.

    Коментиран от #7

  • 7 Бг турист

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гърцакис":

    Аз съм от 20 дена в Гърция и мога дса ти кажа, че няма нищо вярно в думите ти . Колкото до струпването на границата - ами пазят се хората. Взеха си поука от миналата година, когато вследствие на безконтролното преминаване се запали цяла Гърция. Всъщност, до къде я докараха родните туристически корифеи- хората да предпочтат да висят с часове, но да си похарчат парите за спокойствие и приятно прекарване, отколкото да гледат плуващите кърнаци във водите на гов..номорието.

    Коментиран от #8

  • 8 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бг турист":

    Напълно вярно! Хората се стараят да се опазят и имат право да правят каквото си искат в държавата си. Миналата година пламна цяла северна Гърция от наплива на туристи от Балканите, повечето с фълшиви тестове и повечето пишман туристи. И това каето се пише постоянно за маски по морето, на открито, за ужким лошо отношение към българите, въобще е меко казано лъжа. И аз съм в Гърция в момента, за пореден път, и никога никой не ме е обидил и винаги обслужването е с усмивка, културно и на ниво. Хората имат традиции. Всеки има право на избор къде ще почива. Почивал съм и в други страни и всеки ще каже, че сравненията далеч не са в наша полза-поне засега. Стига с тоя истеричен "патриотизъм" че при нас е по-хубаво, че храним мръсните гърци и т.н.